Antibiyotiklerin etkisi yok! Dünya risk altında

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustural'ya gibi ülkeleri uyardı. 30 yıl içerisinde ilaçlara karşı dirençli olan bakterileri olacağını vurguladı.

OECD hazırladığı raporun sonuçlarını açıkladı. Tüm dünyanın tehlike altında olduğunu ve 30 yıl sonra bakterilerle savaşılacak ilaçların olmadığını belirtti. Raporun detaylarında ise dirençli bakterilere karşı antibiyotik geliştirilmediği sürece 2,4 milyon insanın hayatını kaybedeceğini uyarısı yer aldı. Küçük basit önlemlerle ancak 4 ölümden 3'ü engellenebilir hale gelebilecek. OECD 33 ülkenin  bakterilerle savaşmada ortalama 3,5 milyar harcadığını da belirtti. Fakat bunun yeterli olmadığını uzun vadede işe yarayacak ilaçların üretilmesi ve bunun için ekonomik yatırımların yapılması gerektiğini de belirtti.  Aynı zamanda teşkilat antibiyotiklerin bakterileri üzerindeki etkilerini de ülkeleri sınıflandırarak yaptı. 

En çok İtalya, Yunanistan ve Portekiz'de ölüm olaylarının artacağı konusunda uyardı. Listede Türkiye'de var. Kore, Türkiye ev Yunanistan'daki  antibiyotiklerin bakterilere karşı dirençlerinin olmadığı paylaşıldı. 

BİR YORUM YAPIN 0