Günde 20 fincan çay içerseniz ne olur?

Yapılan bir araştırmada çayın ilginç faydaları olduğu ortaya çıktı. Bilim insanlarını şaşırtan bu sonuçlar rapor halinde sunuldu. İşte günde 20 fincan çay içenin sonuçları...

Japon bilim insanlarının siyah çay üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçları bilim dünyasını bile şaşırttı. Bazı araştırmalarda çayın kansızlığa neden olduğu iddia edilmişti. Ancak bazı çalışma sonuçları ise çayın hazımsızlık, mide ağrısı, cilt kuruluğu ve sürekli öksürüğe iyi gelir. Aynı zamanda göz kanlanmasına ve enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinir. Japon bilim insanlarının yaptığı çalışma da ise siyah çayın çok ilginç faydaları olduğu ortaya çıkarılmıştır.

SİYAH ÇAY KEMİK ÖMRÜNÜ UZATIYOR!

İçerdiği yüksek antioksidan ileri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik zayıflamasını engeller. Özellikle Osteoporoz adı verilen ileri yaşlarda ortaya çıkan kemik kaybı rahatsızlığına faydası olduğundan günde 20 bardak içilmesi gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Siyah çayda bulunan theaflavin-3 maddesinin antioksidan etkisi vardır. Bu madde emik dokusunu güçlendirerek, vücuda çeşitli sebeplerden dolayı giren metiltransferas maddesini engeller. Uzmanlar yetişkin bir insannın kas ve kemik dokularını güçlendirmesi için 60 fincan, 15 ve 30 yaş aralığındaki kişilerin ise 20 fincan içmesi gerektiğini vurguluyor.

Günde 10 bin adım yürürsek ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Günde 10 bin adım yürürsek ne olur?

BİR YORUM YAPIN 4

Mstf 1 yıl önce

Uzmanlar az demiş. 600 bardak içilmesi lazım günde.

Toplam 3 beğeni

Emeklidur 5 yıl önce

İnşallah doğrudur.Ben de günde 20 bardak dolayında çay içiyorum.Nasıl etsem de azaltsam diye düşünüyordum.Bu habere sevindim.Yalnız son paragraftaki 60 fincan içme ne anlama geliyor pek anlayamadım.O kadar da olur mu yahu?

Toplam 3 beğeni

esas karizma 5 yıl önce

Hergün 80 bardak çayım garanti...yetmiyor yatmadan 200 gr kuru çay yiyorum... çayı çook seviyorum

Toplam 11 beğeni

... 1 yıl önce

Siz nasıl bir çılgın siniz günde 20 bardak çay mı içilir bir de onun üstüne ekstradan su içiyorsunuz(çayın içinde su var ya)

Toplam 0 Beğeni