Mandalina kabuğunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Kış aylarında çok fazla tüketilen mandalinadaki vitaminlerin, bağışıklık sistemini koruyucu özelliği yanında pek çok faydası da sıralanabilir. Bununla birlikte çöp sanıp attığımız kabuğunun faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte mandalina kabuğunun hiç duymadığınız faydaları...

Mandalina kabuğunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
Mandalina kabuğunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 13.11.2018 09:02 GÜNCELLEME 13.11.2018 09:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kış aylarının simgesi C vitamini deposu mandalina şimdi de kabukları ile bizleri etkilemeye devam ediyor. Peki kabuklarının da bir o kadar yararlı olduğu mandalinayı nasıl değerlendirebiliriz? Çöp olduğunu düşünerek attığımız mandalina kabuklarını hem değerlendirmek hem de inanılmaz faydalarından yararlanmak mümkün. İşte, mandalina kabuğunun bilinmeyen faydaları...

 

 

Birçok kişi bu lezzetli meyvenin kabuklarının gizli özelliklerinden habersizdir. Keyifle yediğiniz o güzel mandalinaların kabuklarını saklayın. İçerdiği tıbbi faydaları görmezden gelmeyin ve mandalina kabuklarını sakın atmayın!

MANDALİNA KABUĞU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

 

 

Ayak mantarı: Mandalina kabukları ayak mantarlarını giderici bir etkiye sahiptir. İçinde bulundurduğu çeşitli gaz ve enzimler sayesinde mikropları öldürerek mantar gibi kronik sorunları gidermeye yardımcı olur.

İltihapları önler: Beden sağlığı için gerekli doğal vitaminleri içerir. C vitamini zengini mandalina antioksidan etkisiyle iltihapları da önler.

Öksürük: Mandalina ve kabuklarında bulunan antioksidanlar sayesinde öksürüğü oluşturan nedenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kuruttuğunuz mandalina kabuklarını sıcak suyun içine koyup demleyin 2 hafta serin yerde muhafaza ettikten sonra suyunu süzerek içebilirsiniz.

Cilt sorunlarını ortadan kaldırır: A vitamini kaynağı mandalina sivilce gibi cilt hastalıklarına ilaç gibi gelir. Yaşlanmanın belirtileri, ortadan kaldıran bu meyve kolajen yapımını artırırk pürüzsüz br cildi sahip olmanızı sağlar.

Sindirim problemleri: Sindirim sistemini düzenleyici vitaminleriyle mandalina kabukları içinde bulundurduğu bu vitaminler sayesinde düzenleyici etkisi yaratır ve sindirim sorunlarına çözüm olur. Toz haline getirdiğiniz mandalina kabuklarını yemeklerinize çok az miktarda koyarak kullanabilirsiniz.

Bronşit: Yemeklerden önce 2 çorba kaşığı mandalina kabuğunun üzerine 1 kahve fincanı sıcak su ekleyerek tükettiğinizde bronşit sorunlarınızı iyileştirici etkisi vardır. İçerdiği çeşitli antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde akciğerlere hava taşıyan kanalcıkları açarak iç zarların iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olur.

Saçları uzatır: Mandalina saçların hızlı uzamasında etkilidir. Ayrıca saç beyazlamasını da yavaşlatır.

Mandalina Kabuğu Çayı

MANDALİNA KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? NASIL YAPILIR?

Mandalina kabuklarını kurutarak demleyeceğiniz bu çay bir lif ve vitamin deposudur. Düzenli tüketildiğinde dokuların sağlığını da koruyan bu çay kolesterolü dengede tutar.

Ayrıca gebelik dönemlerinde sabah bulantılarına karşıda içilebilen bu çay soğuk algınlığı, nezle, grip, gibi hastalıklardan da korunmanıza yardımcı olur.

Hazırlanışı: 1 su bardağı mandalina kabuğu çayı yapmak için, 2 tane mandalinanın kabuğu yeterli olacaktır. Mandalina kabukları elle ya da bıçakla ufak ufak doğranır. 1,5 su bardağı su cezveye alınarak kaynatılır. Su kaynatıldıktan sonra içine doğranan mandalina kabukları eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. 10 dakika demlendikten sonra isteğe bağlı olarak içine tarçın ya da zencefil eklenerek içilebilir.

MANDALİNA KABUĞUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI!

Beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. 

“Pektin” diyet lifinin bileşeni olduğundan kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. 

Hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Bağırsaklarda dost bakterilerin kolonize olmasını sağlar. 

Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür.

Ham olarak cilde uygulandığında cildi yumuşatır ve temizler. 

Dokuların sağlığını korur. 

Kan şekerini dengeler. 

Sağlıklı bir karaciğere sahip olmanızı kolaylaştırır. 

Kansere yakalanma riskini azaltır. 

Mandalina kabuğundan hazırlanan çay düzenli olarak tüketildiğinde, iyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kolesterolü sağlıklı seviyelerde tutar ve kötü kolesterolü azaltır. 

Özellikle mandalina kabuğundan yapılan çaylar iç organların sağlığını korumada etkili rol oynayabilirler.

Mandalina Kabuğu Hangi Hastalıklara İyi Gelir

YORUMLAR 7
  • sağlıklı hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 10 yaşındayım ve araştırmacı olarak ismim geçer mandalina kabuğu ilaç yerine kullanırsanız ilaçtan daha çok etki görürsünüz üstelik alerji dışında hiç bir yan etkisi yoktur
    Cevapla
  • Pınar 3 yıl önce Şikayet Et
    Mandalinaya bayılırım... Kabuğunun da bu kadar yararlı olması muhteşem!
    Cevapla
  • kırık kalp 5 yıl önce Şikayet Et
    hayat sanki çok ucuz mandalina ve kabuğu faydalıdır diyip fiyatlar tavan:((
    Cevapla
  • Hızır Şamlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Rizeye gel ilacın i sini bulamazsın
    Cevapla
  • bozkırın yesili 5 yıl önce Şikayet Et
    kabugunda olan ilac 7 sülalenin iflahını keser anlatılan eskidendi ilaclanmayan naraenciyeyi dürbünle bulan varsa afiyet olsun
    Cevapla
  • Tarik 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ben yazacaktım en güzel şekilde belirtmissin
    Cevapla
  • hızır şamlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Rizede Tam İlaçsız mandalina zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var