Göz altı morlukları nasıl olur? Göz altı morlukları evde tedavi yöntemleri...

Yeni güne başlarken aynada göz altı morluklarıyla karşılaşmak herkes için kötü bir sürpriz. Göz çevresinde beliren bu mor halkalar, insana yorgun ve bitkin bir görüntü veriyor. Günümüzde göz altı morluğu en sık rastlanılan cilt problemlerindendir. Peki, göz altı morluklar ve şişlikleri neden olur? Göz altı morlukları nasıl geçer? İşte çözüm öneriler...

Göz altı morlukları nasıl olur? Göz altı morlukları evde tedavi yöntemleri...
Göz altı morlukları nasıl olur? Göz altı morlukları evde tedavi yöntemleri...
GİRİŞ 12.11.2018 16:10 GÜNCELLEME 12.11.2018 16:14

Stresli ve yoğun iş yaşantısı, hayatın zorlukları, genetik etkenler, yetersiz beslenme, uykusuzluk, kalitesiz makyaj malzemelerinin kullanılması, yorgunluk ve ilerleyen yaş göz altlarının solgun, cansız görünmesine, hatta kimi zaman morarmasına sebep olur. Fakat evde uygulayacağınız bu yöntemle göz altı morluklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

 

 

GÖZ ALTI MORLUKLARI VE ŞİŞLİKLERİ NEDEN OLUR?

Vitamin eksikliği (Özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri gözaltında koyu halkalara neden olmaktadır)
Genetik (Anne, babanızda yahut üst kuşaklarda göz altı morluğu varsa siz de bu durumla karşılaşabilirsiniz.)
Az su içme, yetersiz sıvı alımı
Sigara veya alkol kullanımı
Burun Tıkanıklığı (Burun tıkanıklığı sonucu, göz kapağınız ile burnunuz arasında bağlantısı olan kan damarlarında şişmeye neden olarak gözaltı morluklarının belirginleşmesine neden olur.)
Uykusuzluk, geç yatma
Hormonal değişimler (Adet zamanı, menopoz, hamilelik gibi hormonlardaki değişim dönemlerinde)
Alerji (Yiyecek veya toz gibi maddelere alerji sebebi ile alt göz altınızda bulunan damarlar genişleyerek görünürlüğü artar böylelikle gözaltımızda mor halka şeklinde gözükür.)

 

 

GÖZ ALTI ŞİŞLİKLERİ VE MORLUKLARINDAN KURTULMA YOLLARI

Göz altı şişlikleri ve göz altı morlukları sık karşılaşılan bir cilt problemidir ve en çok dikkat çeken bölgede yani gözlerin hemen altında oluşurlar. Serap Kunak, içerisinde çay demi ve rendelenmiş patates olan göz altı şişliklerine ve göz altı morluklarına iyi gelen doğal kür tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı buzdolabına koyup beş dakika beklettikten sonra göz bölgesinde uygulanmasını önerdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi