Evde doğal antibiyotik nasıl yapılır? Hastalıklar için antibiyotik tarifi...

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip rahatsızlığı sıkça geçirilir. Böyle durumlarda hemen doktora başvurmak yerine evde doğan antibiyotik yapabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz antibiyotik tarifi...

Evde doğal antibiyotik nasıl yapılır? Hastalıklar için antibiyotik tarifi...
Evde doğal antibiyotik nasıl yapılır? Hastalıklar için antibiyotik tarifi...
GİRİŞ 21.11.2018 09:17 GÜNCELLEME 21.11.2018 09:18

Grip, özellikle kış ayları deyince akla ilk gelen hastalıklardan bir tanesidir. En sık karşılaşılan hastalıklardan biri olan grip için Dr. Feridun Kunak, doğal antibiyotik yapımını ekrana getirdi. Peki hastalıklardan kurtulmak için evde antibiyotik nasıl yapılır?

İŞTE DOĞAL ANTİBİYOTİK TARİFİ

 

 

Malzemeler​

4 adet limon
2 diş sarımsak
1 parmak zencefil
4 çorba kaşığı bal
1 fincan pekmez

Yapılışı



İçerisinde limon, soğan, sarımsak, zencefil ve bal olan soğuk algınlığından ve gripten koruyan antibiyotik yapımını izleyiciye aktaran Kunak, serin yerde iki gün beklettikten sonra süzüp içilmesini tavsiye etti. Ayrıca Kunak, şeker hastası olanların karışıma bal yerine yoğurt koymalarını önerdi.

 

 

GELİŞİGÜZEL ANTİBİYOTİĞİN YOL AÇTIĞI 6 BÜYÜK SORUN

Antibiyotiklerin masum ilaçlar olmadığının ve hatalı kullanıldıklarında ciddi yan etkilere neden olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Uysal gereksiz antibiyotik alımının yol açtığı sorunları şöyle sıraladı:

1. Ciddi alerjik reaksiyonlar oluşturabiliyor: Bu alerjik reaksiyonlar sadece hafif bir kaşıntı ya da deri döküntüsü şeklinde gelişebildiği gibi, ölümle sonuçlanabilecek kadar şiddetli olabiliyor. 

2. Karaciğer fonksiyonlarını bozabiliyor: Karaciğer fonksiyon testleri adı verilen kan tetkikleriyle bu yan etkiler takip edilebilmektedir. Altta yatan karaciğer hastalığı olanlarda karaciğerde metabolize olacak bir antibiyotiklerden kaçınılmaktadır. 

3. Böbrek yetmezliği yapabiliyor: Böbrekler üzerine toksik etkiler oluşturarak organ yetmezliğini tetikleyebiliyor. Akut böbrek yetmezliğinin en az 5’te biri, kullanılan ilaçlar nedeniyle gelişiyor. 

4. Antibiyotik ilişkili ishale yol açabiliyor: Normalde bağırsak içinde 400’den fazla bakteri türü bulunuyor ve bunlar hastalık oluşturmadıkları gibi, fayda sağlıyorlar. Antibiyotik kullanımı bu normal floradaki bakterilerin ölmesine ve böylelikle fırsatçı bakterilerin üremelerine ortam hazırlıyor ve böylelikle ishaller oluşabiliyor. Hatta dizanteriyi taklit eden kanlı ishal tablosu gelişebiliyor.

Antibiyotik

5. Obeziteye neden olabiliyor: Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; özellikle bebeklik ve çocukluk dönemlerinde daha sık antibiyotik kullananlarda obezite daha çok görülüyor.

6. Bağırsak sistemine hasar verebiliyor: İshal dışında görülebilen sindirim sistemi yan etkileri arasında bulantı, kusma, karın ağrısı gibi belirtiler de görülebiliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir