Kimyonun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Latince adı cuminum cyminum olan bu şifalı bitki, ülkemizdeki farklı yörelerde farklı isimlerle anılır. Çok farklı bölgeleri ve yöreleri olan ülkemizdeki bitkiler yöre yöre, bölge bölge değişik isimlerle adlandırılır. Sağlık açısından bir çok faydası bulunan kimyonun tüketimi uzmanlar tarafından ısrarla önerilir. İşte kimyonun hiç bilmediğiniz yararları...

Kimyonun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
Kimyonun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 21.11.2018 11:10 GÜNCELLEME 21.11.2018 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kimyon keskin kokulu şifalı bir baharattır. Hindistan, Meksika, Orta Doğu, Akdeniz ve Çin mutfağında çok kullanılmaktadır. Kimyonun sağlık açısından faydaları sindirime yardımcı olma, bağışıklık sistemi ve hemoroit, uykusuzluk, solunum sistemi rahatsızlıkları, astım, bronşit, soğuk algınlığı, anemi, cilt rahatsızlıkları, çıban ve kanseri tedavi etme özelliklerini kapsamaktadır. Kimyonun tohumları dikdörtgenimsi bir yapıya sahiptir. Hem Türk hemde yabancı mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biridir. İşte mutfaklarda sıklıkla kullanılan kimyonun hiç bilinmeyen yararları

 

 

KİMYONUN FAYDALARI NELER?

1- Sindirimi artırır, ,ishali tedavi eder

 

 

2- Demir açısından zengindir, kansızlığı önler

3- Diyabetin kontrolüne yardımcı olur

4- Kolesterolü düzenler

5- Zayıflamayı ve yağ yakımını hızlandırır

6- Gıda kaynaklı hastalıkları önleyebilir

7- Uyuşturucu bağımlılığını azaltır

8- İltihap sökücü özellikleri vardır

9- Astım ve bronşiti tedavi eder

10- Cilt bakımı

11- Uykusuzluk hastalığını (Insomnia) tedavi eder

12- Kemik sağlığı

13- Çıbanı tedavi eder

14- Kanseri önler

15- Hemoroidi tedavi eder

16- Anne sütünü artırır

Kimyonun Faydaları

HER GÜN YARIM ÇAY KAŞIĞI KİMYON TÜKETİRSENİZ...

Kimyon kalp sağlığı açısından çok güçlü etkilere sahip. Aşırı kilolu ve obez kadınlarla yapılan bir araştırmada, günde yarım çay kaşığı kimyon tüketen deneklerin kötü kolesterol ve trigliserit seviyelerinde düşüş, iyi kolesterol seviyelerinde ise artış görülmüş.

KİMYON ZAYIFLATIR MI?

Kimyonun zayıflatıp zayıflatmadığını tespite yönelik yapılan bir çalışmada bir miktar yoğurda kimyon takviyeleri eklenmiş ve hastalar tarafından tüketilmiştir. Kimyonlu yoğurt tüketenlerin kimyonsuz yoğurt tüketenlere nazaran daha kolay kilo verdiği tespit edilmiştir.

Konsantre kimyon takviyelerinin düzenli kullanımı pek çok çalışmada kilo kaybını kolaylaştırmıştır. Ancak tüm çalışmalardan aynı sonuç elde edilemediğinden bu hususta daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte kimyon, pek çok diyetisyen tarafından sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenlere önerilmektedir.

BOL VİTAMİNLİ KİMYON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kimyon kalp sağlığı açısından çok güçlü etkilere sahip. Aşırı kilolu ve obez kadınlarla yapılan bir araştırmada, günde yarım çay kaşığı kimyon tüketen deneklerin kötü kolesterol ve trigliserit seviyelerinde düşüş, iyi kolesterol seviyelerinde ise artış görülmüş.

Kimyon Çayı

KİMYONUN BESİN DEĞERİ

Kimyon, çok sayıda vitamin ve mineral ile doludur. Tam bir A vitamini kaynağı olan kimyon ayrıca C, E ve K vitaminleri içermektedir. Bunun dışında folatlar, niasin, piridoksin riboflavin ve tiamin içermektedir. Karbonhidratlar açısından da zengin olan kimyon ayrıca yağlar ve diyet lifleri içermektedir.

Kimyon, bol miktarda demir, kalsiyum, magnezyum, manganez, fosfor, sodyum ve çinko içerir. Kimyon insan vücuduna pek çok açıdan fayda sağlar.

KİMYONUN ZARARI VAR MI?

Her bitkinin fazlası zarar olduğu gibi aşırı tüketimi de zararlı olabilir. Özellikle hamile kadınların tüketmesi tavsiye edilmez. Ayrıca önemli derecede mide rahatsızlıkları bulunanlar da kullanmaktan kaçınmalıdır.

YORUMLAR 1
  • ayhan ogul 5 yıl önce Şikayet Et
    Toyota nasıl fiyati kaçta n başlıyor Yeni Corolla güzel araba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar