Arı sütünün faydaları nelerdir? Hiç bilinmeyen yararları...

Dünyanın en pahalı sütü olarak bilinen arı sütü Türkiye'de senede sadece 50 kilogram kadar üretiliyor. Kraliçe arının yaşam kaynağı olan arı sütünün faydaları ise saymakla bitmiyor. Kısırlıktan tutun da kansere kadar bir çok hastalığa çare olan arı sütü nasıl tüketilmelidir? İşte arı sütünün faydaları ve bilinmeyenleri

Arı sütünün faydaları nelerdir? Hiç bilinmeyen yararları...
Arı sütünün faydaları nelerdir? Hiç bilinmeyen yararları...
GİRİŞ 27.12.2018 14:57 GÜNCELLEME 27.12.2018 15:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geniş kapsamlı yapılan bilimsel araştırmalarda en yüksek besin değerlerine sahip içecek seçilen arı sütü doğal ilaç olarak kullanılıyor. Üretim koşullarının meşakkatli olması nedeniyle ülkemizde yılda sadece 50 kg kadar üretilen arı sütünün kilosu ortalama 15-20 bin civarında satılıyor. Arı sütü kremsi beyaz renkte ve akıcı bir kıvamda olan bu maddenin ekşimsi bir tadı ve keskin bir kokusu bulunmaktadır.

 

 

ARI SÜTÜNÜN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Dünyanın en pahalı sütü olarak bilinen arı sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Hastalıkla savaşanlar için çok önemli bir destek olan arı sütü özellikle kanserle ve ağır hastalıklarla mücadelede propolis ile birlikte en çok başvurulan ürünlerden biridir.

 

 

Arı Sütü Nedir?

  • Arı sütünün bilinen en sıradan faydası metabolizmayı güçlendirmesi. Uzmanlar bu sütün ömre ömür kattığından da bahsediyor, örnek olarak ise normal arıların 6 hafta yaşarken, arı sütüyle beslenen kraliçe arıların 6-7 yıl arasında yaşamasını gösteriyor.
     
  • Gece yatmadan önce bir kaşık tüketildiğinde uyku problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda uyurken vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler..
     
  • Vücudun hareket direncini arttırır.
     
  • İçinde bulunan proteinler, insan vücudundaki kan basıncını doğrudan etkiliyor. Kalp hastalıklarını önlüyor.
     
  • Doğurganlık üzerine de etki ediyor. Kısırlığı tedavi eden arı sütü, erkeklerde sperm üretimini de artırıyor.
     
  • İçerdiği antioksidanlar ile başta meme kanser olmak üzere kanser riskini azaltıyor.
     
  • Kullandığınız şampuanın içerisine iki çay kaşığı eklerseniz. Saç dökülmesini engelleyerek, saçın hacmini artırır.
     
  • Kozmetik sektöründe de bir hayli popüler olan arı sütü, cilt hastalıklarını tedavi ediyor ve cildi güzelleştiriyor.
     
  • Kilo vermeye yardımcı oluyor.
     
  • Arı sütünün insan vücudunun üretemediği 8 amino asidi içerdiğini yukarıda da belirtmiştik. Arı sütü bu özelliği ile kemik gücünü artırıyor, kas gelişimini destekliyor
     

Arı Sütü Nasıl Kullanılmalı?

ARI SÜTÜ NASIL KULLANILMALI?

​Arı sütü kesinlikle buz dolabında saklanması gereken bir üründür. Buzdolabında saklanan bir arı sütünün en fazla 2 ay içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Arı sütü sabahları aç karnına ve ağza alındığı zaman bir süre dil altında bekletilerek yutulmalıdır. Arı sütü kullanımından sonra ise ortalama 20 dakika başka bir besin tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

Tüketim miktarı olarak günlük 10-12 gram kullanabilirsiniz. Eğer ilk defa arı sütü kullanımına başlıyorsanız eğer düşük miktarlarda başlayarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Saptanmış herhangi bir yan etkisi gözlenmemekle birlikte, çok büyük dozların (100-200 gr.) bir seferde tüketilmesi ardından baş dönmesi, nabız yükselmesi gibi sonuçlar rapor edilmiştir. Gözlenen yararlar açısından etken olan sadece tüketim miktarı değil, kullanımın her gün düzenli ve sürekli yapılmasıdır. Arı sütü kullanımının ilk günden itibaren olumlu etkileri gözlenmekle beraber, asıl önemli ve ayrıcalıklı avantajları bir aylık düzenli kullanımın sonucunda kendini göstermektedir.

NOT: Burada dikkat etmeniz gereken eğer arı sütünü ilk defa kullanıyorsanız vücudunuzun vereceği tepkiyi ölçmeniz olacaktır. Ayrıca bir hastalığınızın tedavisi için kullanacaksanız doktorunuzdan onay almanızı tavsiye ederiz.

Arı Sütü

YORUMLAR 4
  • meramli 5 yıl önce Şikayet Et
    Her gün yatmadan bir kaşık kullanmak lazımmış :))) Yılda 50 kilo üretilen bir ülkede bu tarife göre yılda bir kiloyu biz tüketeceğiz :))
    Cevapla
  • eray turk 5 yıl önce Şikayet Et
    kilosu 20 bin tl demissin 12 gr 200 tl nasil kullanicaz peki
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    mucuze bu
    Cevapla
  • isa çeçen 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet tavsiye üzerine bende arı sütü aldım ve kullandım28 yıl önce çokta faydasını gördüm şifa buldum bebeğimiz olmamaktaydı şükürki 2 erkek evlat sahibi olduk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı