Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor? Limon suyunun faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalarda en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğu ortaya çıkarılmıştır. Özellikle bağırsak sorunlarına iyi geldiği ve yağ yakımını hızlandırır. Peki limon suyunun faydaları nelerdir? Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor?

Bir yıl boyunca düzenli tüketilen limonlu suyun vücuda sağladığı yararlar uzmanları bile şaşırttı. C vitamini deposu olan limon tadı bazen ekşimsi bazen ise acıdır. Yüksek tansiyon, ateş, kabızlık, diş problemleri, fazla kilo, ve üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Yılda iki defa hasat veren yıl boyu tüketilen limonun ağacı kışın yaprak dökmez. İçeriğinde C vitaminin yanı sıra potasyum, folik asit, bakır, magnezyum ve lif barındırır. Bu özellikleri sayesinde uzmanlar limon üzerinde araştırmalar yapmıştır. Yapılan bir araştırmada limonlu suyun kilo vermeyi hızlandırmasının yanı sıra birçok hastalığa da fayda sağladığı ortaya çıkarılmıştır. Vücudumuzun bağışıklığı ve sindirim sisteminin oluşturduğu genel hastalıkların komplikasyonlarını azalttığı gözlemlenmiştir. İlk kez Güney Asya'da ortaya çıktığı düşünülen limon, topraklarımıza Arap ülkelere seyahat eden kişiler 12. yy getirdi.  Ekşi portakal olarak görülen limon alternatif tıpta özellikle sindirim hastalıkları için kullanılmıştı. 

Limonun faydaları nelerdir? Bir ay boyunca limonlu ılık su içerseniz...İLİŞKİLİ HABERLimonun faydaları nelerdir? Bir ay boyunca limonlu ılık su içerseniz...

BİR AY BOYUNCA İÇİLEN LİMONLU ILIK SU BAKIN NE İŞE YARIYOR?

  • Vücut direncini etkileyen bağırsaklarda bazı yiyecek ve içeceklerin atıkları ile birikince ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunlardan biri de kolon hastalıklarıdır. Bu hastalıkların en ileri boyutu ise kolon kanseridir. Bu yüzden her zaman iki barda ılık suyun içerinde limon sıkıp kahvaltıdan önce tüketirseniz. Gün boyu tükettiğiniz besinlerdeki zararlı hücre ya da bakterileri idrar veya dışkı yolu ile atabilirsiniz.
     
  • İçerdiği A ve C vitaminleri gözde oluşma ihtimal olan katarakt ve maküler dejenerasyonuna karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Antioksidan sayesinde de gözde iltihap birikimini engeller.
     
  • Güçlü antioksidan yalnız göz sağlığını değil cilt sağlığını da olumlu etkiler. Cildin deforme olmasını önleyerek kırışıklığı ve yaşlanmayı engeller.
     
  • Vücuttaki tüm toksinlerin biriktiği ve atıldığı karaciğerin fonksiyonlarının bozulması oldukça tehlikeli bir durumdur. Bu yüzden ek takviyelerle karaciğerdeki fazla toksinlenme temizlenmelidir. Enzim faktörünü artıracak en etkili besin ise limondur. Limon direk olarak aşırı çözücü madde içerdiğinden su ile karıştırılarak tüketildiğinde daha etkilidir.
     
  • Kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemi ve artan virüs oranları üst solunum yolları hastalıklarına neden olur. Çok ciddi boyutlarda olmazsa bile kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu rahatsızlıklara karşı da limon suyu direnci artırır. 
     
  • İçerdiği asidik özellik sayesinde ağız içinde ve diş aralarında biriken enfeksiyonları temizlemede de etkilidir. Özellikle yatmadan önce bir bardak limon suyuyla 120 saniye gargara yapıp yatıldığında hem ağız kokusunu önlemiş olursunuz hem de tükürükteki asit oranını artırarak gece boyu ağız içinde enfeksiyon birikmesini engellemiş olursunuz.
     
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken ödem ve yağları kısa sürede atmanıza yardımcı olur. Boğaz, yemek borusu ve mideye kadar temizler. Yemek borusu kanseri, mide reflüsü gibi rahatsızlıkların yaşanmasını engeller.

Limon kabuğunun faydaları nelerdir? Limonu kabuğuyla beraber yerseniz...İLİŞKİLİ HABERLimon kabuğunun faydaları nelerdir? Limonu kabuğuyla beraber yerseniz...

LİMONLU SUYU KİMLER TÜKETMEMELİ?

Yüksek tansiyonu olan kişiler uzmanlarına danışarak tüketmeliler. Hamile ve emziren annelerin içmemesi gerekir. Bazı ilaçların yan etkilerini tetiklediğinden ilaçlardan en az 2 saat sonra tüketilmelidir. Cilt renkli açık olanların ise limonu yüz maskelerine kullandıklarında oldukça dikkatli olmalılar. 

limonun besin değerleri

limonun besin değerleri

BİR YORUM YAPIN 17

salla 2 yıl önce

hangi limon yılda 2 kere hasat veriyor 40 senedir limon yetiştiriyoruz. bizde o cins limon dikelim

Toplam 2 beğeni

Naz 2 yıl önce

7 veren veriyordur

Toplam 0 Beğeni

Mustafa 2 yıl önce

Limon 10 tl diyenler kışın 2 3 yazın hatta özellikle sonbahara doğru 10 tl olması normal değil mi. Limon sonbahar kış arası bir meyvedir zaten... Bahar sonuna kadar stoklar dolu olur yazın depo diplerini harcarız...

Toplam 6 beğeni

Nuri 2 yıl önce

Boş boş tavsiyeler.

Toplam 6 beğeni

şifa 3 yıl önce

valla evin önünde bir limon ağacı var baya meyve veriyor mubarek bol bol tüketiyoruz isteyen olursa komşulara yoldan geçenede isteyen olursa veriyoruz

Toplam 28 beğeni

Saarulaw 2 yıl önce

Pazarda 5 tl

Toplam 0 Beğeni

serkan bektaşoğlu 4 yıl önce

Düzenli derken? Devamlı içilen limon suyu zararlı değil mi?

Toplam 15 beğeni

Mustafa 2 yıl önce

Herşeyin abartısı zararlı tabiki... Ama gğnde 1 yada iki limonla yapılmış 1 lt suyu içmekten bahsediyor...

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun