Saçta kepek nasıl geçer: Yağlı ve kabuklu kepek neden olur? Saçta kaşıntı için mucizevi kürler!

Kadınlara oranla erkeklerde daha sık baş gösteren Kepek, saçlı deride yağlanma, kaşıntı ve pullanma gibi yakınmalar eşliğinde meydana gelmektedir. Kişisel yahut hormonel etmenlerden kaynaklanabilmesinin yanı sıra mevsimsel ya da stres gibi koşullardan da oluşum gösterebilen saçta yağlı Kepek nasıl geçer? Yağlı veya kuru biçiminde gözlemlenebilen Kepek ve kaşıntı nasıl giderilir, kesin ve etkili doğal çözüm önerileri!

Saçta kepek nasıl geçer: Yağlı ve kabuklu kepek neden olur? Saçta kaşıntı için mucizevi kürler!
Saçta kepek nasıl geçer: Yağlı ve kabuklu kepek neden olur? Saçta kaşıntı için mucizevi kürler!
GİRİŞ 04.01.2021 12:45 GÜNCELLEME 04.01.2021 12:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yağlı tende ve beyaz (açık) ciltlerde ve erkeklerde ağırlıklı olarak görülen bir sağlık sorunu olan Kepek sorununda, saç derisinde kızarıklık, yapışıklık, kaşıntı ve pullanma durumu oluşum gösterebilir. Peki, insan vücudunda saçlı derede, kulak arkasında, alın ve kaş bölgesinde meydana gelebilen saçta kepek neden olur? Hava kirliliği, mevsimsel geçişleri, stres ve yanlış saç ürünlerinin kullanımından kaynaklı olarak karşılaşılabilen Kepek nasıl geçer ve belirtileri nelerdir? Cinsiyet ve yaş grubu fark etmeksizin hemen herkeste yaygın şekilde görülebilen bir saç derisi bozukluğu olan doğal ve bitkisel Kepek tedavisi...

SAÇTA KEPEK NEDEN OLUR? YAĞLI VE KABUKLU KEPEĞİN NEDENLERİ!

Kepek, insan vücudunun kafa tası bölgesinde yer alan saçlardaki ölü derilerin dökülüp kendini yenilemesi durumudur. Saçta kepeklenmenin nedenlerini detaylı bir şekilde inceleyecek olursak öncelikle, egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarından ötürü meydana gelebileceği gibi, mevsim geçişleri, sağlıklı&dengeli beslenme konusunda gerekli özeni göstermeme ya da insan vücudunda stres, menopoz ve ergenlik gibi hormonel problemlerden de oluşum gösterebilmektedir.

Bununla birlikte saçta kepek neden olur? sorusuna yanıt arayan okuyucular için, saçların bakımı ve temizliği hususunda yeteri kadar dikkat edilmemesi, saçların çok az ve çok sık olarak yıkanmasıyla ve yeterli ölçüde durulama işleminin yapılmamasıyla birlikte o bölgeye yanlış/hatalı ve kalitesiz ürünlerin tercih edilmesi saçta kepek rahatsızlığına neden olmaktadır. Aynı zamanda ortam koşulları da saç derisi üzerinde son derece etkilidir, mevsim geçişleri söz konusu olduğunda saçta kepek gözlemlenebilmektedir. Öte yandan bir ortamın çok soğuk, çok sıcak yahut nemsiz olması da olumsuz anlamda saç derisini etkilemektedir. Aşırı miktarda saç bakım ürünlerinin kullanılması veya sık bir şekilde jöle sürülmesi de o derinin yapısını ve işleyişini bozacağı için kepeklenme problemi kaçınılmaz olmaktadır.

saçta kepek neden olur

SAÇTA KEPEKLENME BELİRTİLERİ VE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Kepek Belirtileri ve Çeşitleri! Kepek, Kuru ve Yağlı olmak üzere iki ayrı çeşide ayrıldığı görülmektedir. Kuru Kepekte, omuzlara düşen hem ince hem de küçük beyaz pullar söz konusuyken; Yağlı Kepekte  ise gerek saç gerekse saç derisine yapışan, sarımtırak rengine sahip, çok daha geniş ve kalın pullardan oluşmaktadır. Aynı zamanda kepek belirtileri arasında; saç derisinde kızarıklık, dökülme, kaşınma ve saçlarda incelme durumu meydana gelebilmektedir.

kepek nasıl geçer

SAÇTA KEPEK NASIL GEÇER?

Saçta kepek nasıl geçer? Saçta kepek oluşumunun önüne geçebilmek için sağlıklı beslenme konusunda gerekli tüm hassasiyeti göstermeniz ve her türlü zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak bir yaşamı benimsemelisiniz. Aynı zamanda gazlı içecekler, kafein içeren ürünler, çay ve kahve gibi içecekler kepek oluşumunda tetikleyici rol üstleneceğinden bunların tüketiminden mümkün olabildiğince azaltmalısınız. Aynı zamanda saçta kepek nasıl geçer? sorusuna kesin çözüm arayanlar için de, yeşil yapraklı tüm sebzelerin ve her biri doğanın mucizesi olan taze meyvelerin tüketimine münkün mertebe ağırlık vermeniz gerektiği gibi, bolca vitamin içeren gıdaları tüketmeyi de hayatınızın bir parçası haline getirmeli, çikolata ve şekerden de kepeğin önüne geçebilmek adına kesinlikle uzak durmalısınız.

kepek tedavisi

Kepek Nasıl Geçer? Bununla birlikte kepekten kurtulmak için her gün düzenli olarak 2,5-3 litre oranında su içmeye özen göstermeniz gerekmekte, saç temizliği ve bakımı konusunda da gereken tüm özeni göstermeniz lazım gelmektedir. Yine saç bakımı ile bağlantılı olarak; saç boyası gibi içerisinde ağır kimyasallar barındıran bakım ve kozmetik ürünlerinden uzak durmaya gayret edin. Saçta kepek oluşumuna zemin hazırlayabilecek faktörler olan ağır şampuanlar, jöle, saç spreyi, saç maşasını fön makinesini en az sıklıkla kullanmaya dikkat edin ve hatta mümkünse hiç kullanmayın.

kepek belirtileri ve nedenleri

KEPEK TEDAVİSİ İÇİN NE KULLANILIR? KEPEKLENME TEDAVİ YÖNTEMLERİ!

Kepek Tedavisi? Şayet saç derisinde kuru kepek problemi görülüyorsa; çinko, ardıç yağı ya da katran içeren özel şampuanlar kullanılmalıdır. Böyle yararlanacağınız bu bitkisel içerikli şampuanlar sayesinde saç ve saç derisinin her türlü bakımını ve onarımını sağlayacak, aynı zamanda hem yenilenmeyi hem de cildinizin nem kaybedip kuruyarak dökülmesinin önüne geçecektir.

Kepeklenme Tedavisi! Eğer ki saç derisinde yağlı kepek söz konusuysa bununun için mantar tedavisi gerekebilmektedir. Öte yandan saç ve saç derisinde oluşan yağ birikimini azaltabilmek ve önüne geçebilmek için de salisilik asit içerikli solüsyonlar kullanılabilir. Saçlarınızın temizliği ve bakımı için sıklığı iyi ayarlamak gerekmektedir; yani saçınızı gerek çok sıklıkta gerekse az sıklıkta yıkamak  kepek oluşumuna sebebiyet vereceğinden saçtaki yağ dengesini bozmamak adına ideal sıklıkla yıkamanız gerekmektedir.

Kepek Tedavisi? Aynı zamanda, kepeğe maruz kalan saç derisinin onarımını ve yenilenmesini sağlayabilmek için A vitamini içeren gıdaların tüketimini de bolca özen gösterilmelidir. Patetes, havuç, maydanoz, balık, pazı, karaciğer gibi besinler kepeğe karşı iyi gelen yiyecekler arasındadır.

DOĞAL VE BİTKİSEL SAÇTA KEPEK TEDAVİSİ!

Kepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Mevsimlere ya da bazı dış etkenlere bağlı olarak miktarında artma olabilir. Feridun Kunak, kantaron yağı, aloe vera yağı, gliserin ve hint yağı olan saçları besleyen, canlı tutan, kepeklenmeyi önleyen doğal karışım tarifini ekrana getirdi. Kunak, karışımın saça masaj yaparak uygulanmasını tavsiye etti.

YORUMLAR 14
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Kepekten çok çektim kıyafetlerim de bile üzerine kar yağmış gibi çirkin bir görüntü oluyordu likit keratin kullanmaya başladıktan sonra saç derimde kaşıntı kepek ve kızarıklık hiç kalmadı saç köklerim de ve kıyafetlerimde olan o kötü görüntüden de tamamen kurtuldum.
    Cevapla
  • alper 3 yıl önce Şikayet Et
    zigavus medicade şampuan öneririm tüm kepeklenmeleri engelliyor saç diplerinizi temizliyor saçları canlandırıyor
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten de doğru söylüyorsun.
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten de doğru söylüyorsun.
    Cevapla
  • aysenaz 4 yıl önce Şikayet Et
    kepeklenme cok fazlaysa sıze zıgavus medıcade sampuanı onerıyorum haftada ıkı kere onunla dıger gunler sarımsaklı sampuan kullanırsanız kepekten eser kalmıyor
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Öneriniz için teşekür ederim
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapicam
    Cevapla
  • Mürüvvet 4 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba bende de bu sorun vardı ben bunun için liquidin doğala şampuanını kullandım saçlarım düzeldi çok memnun kaldım saçlarım çok güzel oldu :)
    Cevapla
  • EVDE KEPEK ŞAMPUANI 4 yıl önce Şikayet Et
    Kullandığınız şampuanın içine bir yemek kaşığı katran 1 yemek kaşığı elma sirkesi 10 tane aspirini toz haline getirip iyice çalkalayın. 3 gün hergün yıkayın.Sonra bir hafta 2 günde bir yıkayın.Haftada bir günde saf zeytin yağı ile saçınıza masaj yapın 10 dakika bekleyip aynı şampuanla saçınızı yıkayın.Bu işlemleri yaparken saç derisini parmak uçlarıyla iyice ovuşturun. Bana da dua edin.
    Cevapla
  • kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    yaptım saçlarım döküldü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki