Ayva çekirdeğinin hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı! Kaynatıp içerseniz...

Sağlık açısından tam bir şifa deposu olan ayvanın yanı sıra çekirdeğinin de yararları ortaya çıktı. Özellikle yoğun C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren ayva çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor.

Ayva çekirdeğinin hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı! Kaynatıp içerseniz...
Ayva çekirdeğinin hiç bilinmeyen faydaları ortaya çıktı! Kaynatıp içerseniz...
GİRİŞ 11.01.2019 09:45 GÜNCELLEME 11.01.2019 09:45

Ayva, sonbahar ve kış aylarında hasadı yapılan Antalya ve Akdeniz Bölgesinin bazı illeri, ile Manisa ili ve kırsalında bol miktarda yetişmektedir. Hem lezzetli hem de sağlığa bir çok faydası olan ayva meyvesinin çekirdek kısımlarını atmadan farklı alanlarda kullanabilirsiniz. 

İçerdiği potasyum, kalsiyum, bakır, demir ve vitaminleriyle dolu olan ayva çekirdeğinin birçok faydası var. Özellikle kış aylarında ayva çekirdeği kullanarak evinizde doğal karışımlar hazırlayabilir ve ayva çekirdeğinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Vitamin bakımından oldukça faydalı olan ayva çekirdeğinin cilt için de büyük bir yere sahip. Son yıllarda ayva çekirdeğinden yapılan jeller, kremler, merhemler ise kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

 

 

AYVA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Ayva çekirdeği cilt için çok faydalıdır. Cildi sıkılaştırır, elastikiyet kaybını giderir ve sarkmış yüzü, cildi toparlar.

 

 

Yarım bardak suya ayva çekirdeklerini ekleyip bekletin. Yanık bölgelere bu su ile pansuman yapın. Yanık izlerini geçirmeye de yardımcı olacaktır.

Ayva çekirdeklerini ezip bal ile karıştırarak tüketin. Enfeksiyon riskini azaltarak vücudunuzu birçok hastalığa karşı koruyacaktır.

Ayva Çekirdeği

Ayva çekirdeği sedatif etkisi yani sakinleştirici özelliği sayesinde stresi giderir, sinirleri rahatlatır, depresyona şifa olur.

1 bardak suya 30 gram ayva çekirdeği ekleyip 1 saat suda bekletin. Bu karışımı kısık ateşte kaynatın ve ılık ılık saçlarınıza uygulayın. Saçları streç filmle sarıp yarım saat bekleyin ve durulayın. Haftada bir kere tekrarlayın.

Ayva çekirdeği doğumu kolaylaştırıp, kolay doğum yapmanızı sağlar

Ayva çekirdeği pişiğe doğal çözümdür. Bu çekirdek ile evde doğal pişik kreminizi hazırlayabilirsiniz.

5-6 tane ayva çekirdeğini 1 çay bardağı suyla 10 dakika kaynatıp çocuğunuza içirdiğinizde ishalin kesilmesini sağlar.

1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyerek jel gibi bir kıvama gelene kadar suda bekletin. Bu suyu içtiğinizde öksürük ve bronşitinizin azaldığını göreceksiniz.

Ayva çekirdeği kremi çatlayan dudaklara sürüldüğünde dudakları nemlendirmiş olur.

AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ KAYNATIP SUYUNU İÇİN

Uzmanlar tarafından yapılan açıklaya göre “Ayvanın yaprağı, kabuğu ve çekirdekleri meyvesi kadar faydalıdır. Ayvanın yaprakları ve kabuğu kurutulup çay olarak tüketilebilir. Çekirdekleri de 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek içilebilir. Demleme usulü yapılan ayva çayları metabolizmanın hızlanmasında etkili olur. Şekersiz içilmesi tavsiye edilir; ancak bir çay kaşığı bal ile tatlandırılabilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra yoğun C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.”

Ayva Çekirdeği Kremi

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı ayva çekirdeği
1 su bardağı doğal gül suyu
2 çay kaşığı badem yağı

YAPILIŞI

Gül suyunun içerisine ayva çekirdeklerini ekleyin. 1 gece bekletin. Sabah çekirdekleri süzdükten sonra badem yağını içerisine ilave edin. Karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayıp, 20 dakika bekletin.

Kalan suyu 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Haftada 2 kez bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...