Mandalina yemenin faydaları neler?

Kokusuyla bile insanı mest eden mandalinayı dalından tüketmek ayrı bir zevktir. Sağlık açısından büyük faydaları olan mandalinayı nasıl tüketmek lazım? Mandalina tüketirken...

Kış mevsiminin sevilen meyvelerinden olan mandalina, insan sağlığı bakımından oldukça önemli bir meyvedir. Kanser önlemekten, bağışıklık sitemini güçlendirmeye, tok tutmasından tansiyonun fırlamasına kadar sağlık üzerinde pek çok etkisi olan mandalinalardan verim alabilmek için doğru tüketmek gerekir.

mandalina

mandalina

Turunçgil ailesine göre daha hızlı su kaybettiği için satın aldıktan 2-3 gün sonra tüketilmesi gereken mandalina sağlık açısından faydalı olduğu gibi kilo vermeye de yardımcı oluyor.

İçerisindeki lif olan pektin karnı uzun süreli tok hissettiriyor. Bugüne dek yapılan bazı çalışmalar, obeziteye yatkın kişilerde iştah kontrolüne yardımcı olarak kalori değerini düşürüyor. Mandalina tüketiminin diğer faydaları ise şöyle:

mandalinanın faydaları

mandalinanın faydaları

- Bol miktarda bulunan C vitamini vücutta kollajen için önemlidir. Kollajen, yaraların çabuk bir şekilde toparlanmasını sağlıyor.

- A vitamini ile kemik gelişimine yardımcı oluyor.

- DNA farklılıklarını engelleyerek kanser çeşitlerinin gelişimini engellemede etkili oluyor.

mandalina

mandalina

- İçerisinde çekirdek olanların haricindeki diğer mandalinalar tüketilmelidir. Eğer alınan mandalinanın içinde çekirdek varsa yeme esnasında çekirdeklerin çıkartılması gerekir. Çünkü çekirdeği, apandisit organının tıkanmasına yol açabiliyor.

Poşette pratik poğaça nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Poşette pratik poğaça nasıl yapılır?
28 milyon beğeni ile rekor kıran yumurta

İLİŞKİLİ HABER

28 milyon beğeni ile rekor kıran yumurta

BİR YORUM YAPIN 0