Çocuk sahibi olmak için nelere dikkat edilmelidir: Çocuk isteyenlere bitkisel & doğal kür!

Çocuk sahibi olmak arzusu içerisindeki çiftlerin dikkate alması lazım gelen birtakım püf noktaları bulunmaktadır. Bununla birlikte çocuk sahibi olmayı kolaylaştıracak tamamen doğal ve bitkisel çözüm önerileri de mevcuttur. İşte, çocuk sahibi olmak için tavsiye arayışı içerisinde olan çiftlere özel en etkili doğal karışım!

Çocuk sahibi olmak için nelere dikkat edilmelidir: Çocuk isteyenlere bitkisel & doğal kür!
Çocuk sahibi olmak için nelere dikkat edilmelidir: Çocuk isteyenlere bitkisel & doğal kür!
GİRİŞ 05.05.2020 12:49 GÜNCELLEME 05.05.2020 12:53

Çocuk sahibi olmayı planlayan kadının, çok daha kolay gebe kalabilmesi ve hamilelik sürecini sağlıklı ve rahat bir şekilde geçirebilmek açısından üzerinde titizlikle durması gereken birtakım püf noktaları bulunmaktadır. Her birey mutlu bir yuva kurup yaşamlarının belirli bir noktasında evladını kucağını almak ve bu özel duyguyu doyasıya tatmak için can atar, ancak her güzel şeyin elbette ki beraberinde getireceği de zorluklar hiç şüphesiz bulunmaktadır.

Gebe kalmak ve bunun sonrasında yaşanacak hamilelik süreci de birçok sıkıntıları da içerisinde barındırmaktadır, bu nedenle mümkün olduğu kadar bu zaman dilimini kolaylık ve rahatlık sağlayabilmek açısından da gerekli çözüm önerileri arayışı içerisine girilmektedir. Ancak neyse ki çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin imdadına yetişecek tamamen doğal ve bitkisel karışım sayesinde hızlı bir şekilde gebe kalabilirsiniz. İşte, birebir etki gösterecek özellikte çocuk sahibi olmak için doğal karışım...

VÜCUT AĞIRLIĞINIZI İDEAL SEVİYEDE TUTUN!

 

 

Öncelikli olarak gebe kalabilmek sahip olduğunuz vücut ağırlığınız büyük önem teşkil etmektedir, detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse fazla kilosu bulunan kadınların ideal kiloya sahip kadınlara nazaran hamile kalma oranı yarı yarıya düşmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir diğer husus var ki, aşırı zayıf olmak da gebe kalabilmek açısından oldukça sakıncalı bir durumdur. Bu nedenle kolay ve hızlı çocuk sahibi olmak için ilk etapta kilonuzu ideal seviyede tutmanız lazım gelmektedir. 

çocuk sahibi olmak için

SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN!

Hamile kalabilmek için bir diğer uyulması gereken nokta ise beslenme düzeninize son derece dikkat edilmeli ve sağlıklı gıdaların tüketimine bu dönemlerde çok daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Günlük almanız gereken vitamin, kalsiyum, mineral, protein ve demir gibi temel maddeleri yeterli ölçüde sağlamalısınız. Aynı zamanda çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için uzmanlar tarafından meyve ve sebzenin tüketimine ağırlık verilmesi tavsiye edilmektedir.

gebe kalmak

YAŞ İLERLEDİKÇE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ORANI AZALIR!

Kolay ve hızlı çocuk sahibi olabilmek için hiç şüphesiz yaş faktörüne de ehemmiyet gösterilmesi lazımdır, çünkü bir kadının yaşı arttıkça gebe kalması da bir o kadar daha zor bir hal alacaktır. Çünkü yaşının ilerlemesi halinde yumurtalarındaki hem miktarın hem kalitesinin değişkenlik göstermesinden hamile kalmayı da olumsuz anlamda etkileyecektir. Yapılan araştırmalar sonucundan kadınlarda 30'lu yaşlardan sonra doğurganlık oranı kademeli bir şekilde düşüşe geçmektedir. Kadının yaşı 37'sini geçmesinin ardından mevcut düşüş daha da şiddetlenecektir ve 40 yaşından sonra ise çok daha azalıp çocuk sahibi olmayı zorlaştıracaktır.

hamile kalmak

SİGARA VE ALKOL ALIŞKANLIĞINIZA SON VERİN!

Hamile kalmayı kolaylaştıracak ve gebelik döneminin de rahat ve sağlıklı bir şekilde geçmesi için de en önemli püf noktalarından bir tanesi de sigara ve alkol alışkanlığına bir son verilmesi gerekmektedir. Çünkü içerisinden birbirinden zararlı kimyasalları barındıran sigara, gerek kadınlarda gerekse erkeklerde doğurganlık açısından sorunlar ortaya çıkarmaktadır.

Aynı zamanda sigaranın içerisindeki kimyasal birtakım maddelerin dışında nikotin ve karbon monoksitin bulunması erkeklerde sperm kalitesinin ve miktarının düşüşe geçmesine, kadınlarda ise yumurtalıkların kalitesi ve miktarında azalma meydana gelmesine ortam hazırlayacaktır. Öte yandan her ne kadar ben sigara içmiyorum diyen kadınlar ve erkekler olsa da, dikkat edilecek bir diğer husus ise pasif içicilikte sigara içmek kadar büyük zararlar meydana gelmesine sebebiyet vereceğinden bundan da mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekmektedir.

YUMURTLAMA DÖNEMİNE YAKIN TARİHLERİ TERCİH EDİN!

Bununla birlikte kolay ve hızlı hamile kalabilmek açısından en uygun zaman dilimi ise kadınların yumurtlama dönemine yakın tarihlerin tercih edilmesidir. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların, yumurtlama dönemlerini hesap ederek ilişkiye girmesi son derece önemli ve belirleyici faktördür. Yumurtlama dönemi dediğimiz şey ise, her ay düzenli şekilde adet gören kadınların, adet başlangıç tarihinde 14 gün sonra olmaktadır. Şayet yumurtlama gününden önceki üç gün içinde ilişkiye girildiği takdirde hamile kalma ihtimalini en üst seviyeye taşımaktadır. 

STRES VE YORGUNLUK GİBİ FAKTÖRLERDEN UZAK DURUN!

Öte yandan hem kolay hem hızlı bir şekilde çocuk sahibi olmak ve hamile kalmak isteyen kadınların bir diğer dikkat etmesi gereken de, elbette ki stres ve yorgunluk gibi etmenlerden olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Çünkü yorgunluk ve stres kadınlardaki cinsel isteği ve cinselliğe verilen zamanı azaltmaktadır. Aynı zamanda stresli ve yorgun olan kadınların hormonlarının yapısını ve işleyişini de olumsuz anlamda etkileyerek yumurta oluşumu ve gelişiminde birtakım problemleri de beraberinde getirmektedir.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN DOĞAL VE BİTKİSEL KARIŞIM!

Birçok kadın rahimlerindeki yumurtaların olgunlaşamadan düşmesi nedeniyle ya da yumurtalıklarındaki yumurta sayılarının yetersiz olmasıyla hamile kalamıyor. Dr. Feridun Kunak, yumurtalıklarda yumurta üretimini artırıcı ve bebek sahibi olma ihtimalini artırıcı önemli bir bitkisel kür tarifi verdi. İçerisinde keten tohumu, hayıt tohumu, çörek otu ve ısırgan otu olan yumurtalıkları güçlendiren kür tarifini aktaran Kunak, karışımın bal ile karıştırılıp yenmesini önerdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi