Uzmanlar açıkladı! Alışveriş fişlerindeki büyük tehlike

Gün içerisinde milyonlarca insanın maruz kaldığı alışveriş fişleri üzerinde yapılan araştırmada ilginç sonuçlara rastlandı. Araştırmada insan DNA'sını olumsuz etkileyen kimyasallara rastlayan bilim insanları bu maddelerin zamanla insan sağlığını tehlikeye soktuğunu vurguladı.

Hemen hemen her alanda insanın gün içerisinde market ya da mağazalarda yaptıkları alışveriş sonra satıcı tarafından aldıkları küçük kağıt parçalarının kansere bile yol açtığı ortaya çıktı. İspanyol bilim insanlarının mercek altına aldıkları alışveriş fişlerinde insan DNA'sını olumsuz etkileyen ölümcül maddelerin olduğunu duyurdu.

Araştırmanın başında yer alan Profesör Nicolas Olea özellikle insanların bu kağıt parçalarını cüzdanlarında, ceplerinde ya da çantalarında uzun süre tutmamaları gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlara göre fişlere dokunmak üzerlerine yazı yazmak gibi eylemlerin kağıtta bulunan mürekkebi hareketlendirdiğinden bunun içerisinde kansere neden olan BPA ve BPS maddelerinin insan vücuduna hava ve temas yolu ile bulaştığını belirtiyor. 

Araştırma kapsamında kasiyerler mercek altına alınmış. Gün içerisine binlerce kes bu fişlerle temas halinde bulunan kasiyerlerin kan testlerinde yüksek miktarda bu iki ölümcül maddeye rastladıkları tespit edilmiştir. Bu iki maddeye maruz kalmamak için fişlere temas edildikten sonra ellerin iyice dezenfekte edilmesi gerektiği ayrıca fişlerin uzun süre kişisel ortamlarda bulundurulmamasına dikkat edilmelidir.

Kuran okuyabilmek için 2 saatlik yolu yürüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kuran okuyabilmek için 2 saatlik yolu yürüyor!

BİR YORUM YAPIN 1

mustafa 5 yıl önce

bence alışveriş yapıldığında otomatik olarak ya cep telefonuna sms yada email adrese fiş ayrıntıları gelmesi gerekir