Soğan suyunun saça inanılmaz faydası! Soğan suyu saça nasıl uygulanır?

Soğanın insan vücuduna yararların da sınır yok. Özellikle erkeklerde meydana gelen saç dökülmesi ve kadınlarda meydana gelen güçsüz saçlar için en iyi formül soğan suyu. Peki soğan suyu saça nasıl uygulanır? Soğan suyunun saça faydaları nelerdir? İşte uzmanların önerdiği soğan suyu hakkında bilinmeyenler...

Soğan suyunun saça inanılmaz faydası! Soğan suyu saça nasıl uygulanır?
Soğan suyunun saça inanılmaz faydası! Soğan suyu saça nasıl uygulanır?
GİRİŞ 09.04.2019 10:54 GÜNCELLEME 09.04.2019 10:54
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dünyada binlerce insan, kellik veya saç dökülmesi problemlerinden yakınmaktadır. Bazıları ise, yavaş uzayan, ince veya kırılgan saçlardan şikayetçilerdir. Soğan suyu, saç dökülmesini önleyici özelliğinin yanı sıra, kepek ve mantar hastalıklarına karşı da korur.

 

 

2002'de yapılan bir araştırma, saçta ya da vücudun herhangi bir bölgesinde 'saç kıran' olan yere soğan suyu sürüldüğünde, sorunlu bölgede kıl çıktığını ortaya koymuştu. 

Yapılan bir başka araştırmaya göre de soğan suyu, içerdiği antibakteriyel özellikleri sayesinde saçların beyazlamasını önlüyor ve saç tellerini kalınlaştırıp, kalitesini artırıyor.

 

 

Soğan Suyu Nasıl Hazırlanır

SOĞA SUYU SAÇA NASIL UYGULANIR?

Malzemeler

1 büyük soğan
Blender, robot veya rende
Süzgeç

Soğanın kahverengi kabuklarını çıkarıp güzelce yıkayın. Küçük parçalar halinde dilimleyip blenderdan veya robottan geçirip püre haline getirin. Elde ettiğiniz soğan püresini süzgeçte veya temiz bir tülbentte süzüp suyunu çıkarın. Saç kökleriyle kafa derisine yoğunlaşarak tüm saçlarınıza sürün, 30-45 dk bekletip, suyla yıkayın, şampuan kullanın ve tekrar suyla durulayın.

Bir diğer tarif: 1 litre suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 3 adet doğranmış soğanı ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın. Suyu soğumaya bırakın. Saçlarınızı yıkayın ve soğan suyu ile durulayın.

Eğer rahatsız olmazsanız saçlarınızı ertesi güne kadar yıkmanaıza gerek yok. Soğan kokacağını düşünürseniz suyu saçlarınıza sürün ve 2 saat bekledikten sonra yıkayın.

Soğan Suyu Saçı Uzatır mı?

SOĞAN SUYU SAÇ UZATIR MI?

Soğan, özellikle sülfür gibi saçların uzamasına yardımcı birçok faydalı içeriğe sahiptir. Soğan suyunu saç derinize uyguladığınız zaman, dolaşım hızlanır. Bu da yeni saç köklerinin uzamasına yardımcı olur. Ayrıca sülfür, saç uzaması için çok önemli olan vücudun kolajen doku üretimini de artırır.

Saç, saç kökleri aracılığı ile saç derisinden uzamaktadır ve kökler yeni, sağlıklı ve güçlü saçlar oluşturabilmek için yeterli miktarda kan akışına ihtiyaç duyarlar.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, soğan ayrıca anti-bakteriyeldir. Bu nedenle mantar ve saç derisinde yaşayan bakterilerin, saçın normal bir şekilde uzamasını engellemelerini önleyici niteliktedir.

Soğan Suyu Saç Dökülmesi

SOĞAN SUYU SAÇ DÖKÜLMESİNİ AZALTIYOR MU?

Soğan suyunu saçın diplerine sürmek saç dökülmesini azaltmaktadır ve kafa derisi ile ilgili oluşabilecek sorunları da önlüyor. Ayrıca, saçların erkenden beyazlamasını da yavaşlatabiliyor.

Soğanda bulunan bol miktardaki sülfür sebebiyle, soğan suyu kafa derisine sürüldüğünde kan dolaşımını hızlandırıyor ve saçların uzaması için lazım olan kolajen dokularının üretimini arttırıyor. Sülfürün ayrıca anti-bakteriyel özelliği de olması sebebiyle, mantar ve bakteri oluşumu da ortadan kaldırıyor.

YORUMLAR 23
  • Ayn 2 yıl önce Şikayet Et
    Men soğanı qaynadıb suyu ile saçımı yaxaladım heftede 1-2 defe etdım bır aya saçlarım 2defe uzandı özüm de gözlemirdim şok oldum Cünki ancak saç tökülmesi ücün istifade edirdim
    Cevapla
  • Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçlarımı düzleştirici ile düzleştirdiğim için incelmiş ne yapmalıyım
    Cevapla
  • Resat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende saç kıran vardı anemi hastası olduğum için saçım çok aşırı dökülüodu bunları denedim birde naturway sarımsaklı şampuan şuan baya baya fark var tararken bile bir iki tel kesinlikle etkili
    Cevapla
  • hülya 3 yıl önce Şikayet Et
    bunları denemedim ama zigavus kokusuz sarımsaklı şampuan kullanıyorum dökülmelere çok etkili saç derisini besliyor doğal olarak kepek oluşmuyor daha sağlıklı uzuyor diyebilirim
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar saçlarım beyaz bi caresi varmi
    Cevapla
  • zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    takma kafaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi