Ananas kabuğunun bilinmeyen faydaları! Öksürük ilacı olarak kullanın

Vitamin ve mineral deposu olarak en sağlıklı meyveler arasında yer alan ananasın yararları sadece meyvesinde değil kabuğunda da bulunuyor! Çöpe attığımız ananas kabuklarının bilinmeyen faydalarını sizin için derledik...

Ananas kabuğunun bilinmeyen faydaları! Öksürük ilacı olarak kullanın
Ananas kabuğunun bilinmeyen faydaları! Öksürük ilacı olarak kullanın
GİRİŞ 10.04.2019 09:07 GÜNCELLEME 10.04.2019 09:07

Ananas, içerdiği A ve C vitaminin yanı sıra potasyum ve kalsiyum bakımından zengindir. İnsan vücuduna faydası olan ananasın, kabuğu da birçok hastalığa doğal ilaçtır. Ananası faydalı ve lezzetli bir meyve olarak tüketiyoruz. Peki kabuğunun kendisinden iki kat daha faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Ödem attıran ananası yedikten sonra kabuklarını yıkayıp kaynatın. Zencefil ve tarçın katıp içtiğinizde öksürükten kurtulur, midenizi rahatlatırsınız. İşte ananas kabuğunun bilinmeyen tüm faydaları...

 

 

ANANAS KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Sağlıklı kilo verme: Ananas kabuğundan çay yaparak tükettiğinizde sindirim sisteminizi düzenleyerek sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Vücutta biriken fazla sıvıları atmaya yüksek ölçüde yardımcı olmaktadır.

 

 

Ananas kabuğu çayı tarifi

Ananas kabuğu çayı yapmak için ihtiyacımız olacak malzemeler; 1 adet ananasın kabuğu, 2 adet çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş), 5-6 bardak su.

Ananası iyice yıkayıp dikenli kabuklarının olduğu yeşil kısmını patates soyar gibi soyup, bunları tencereye koyun. Ve 1-2 dilim taze zencefili yıkayıp kabuklarını soyun, içerisindeki sarı kısmı da bu tencereye rendeleyin. Ardından tencereye çubuk tarçınları ve suyu da ekleyip yarım saat kaynatıp süzün. Gün boyu bunu için.

Ananas Kabuğu Çayı

Kanser savaşçısıdır: Bromelanin kansere karşı oldukça başarılı bir koruma sağlar. Ananas, kemoterapiyle birleşerek, kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Aynı zamanda prostat ve kolon kanserinden koruyan betakaroten açısından zengindir. 

Hafızayı güçlendirir: İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir.

Ananas, günde 2 dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir. Hafızayı güçlendiren ananas, özellikle uzun bir ezber öncesi tüketilebilecek süper bir besindir.

Tam bir öksürük ilacı: Ananas kabukları, öksürüğe iyi geliyor.

Öksürük için ananas kabuklarını şu şekilde kullanabilirsiniz:

Bir bütün ananasın kabuklarını kesin ve bir litre kaynamış suyun içine koyun. Kabukları kaynamış suda bir saat kadar beklettikten sonra süzün ve elde ettiğiniz ananaslı suyun içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Öksürük şurubunuz hazır! Bu şurubu günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.

Nasırı yok eder: Kabuğundaki yararlı enzimler sayesinde nasırı yok etmede doğal ilaçtır. Ananas kabuğunu nasırın üstüne koyup bir gece bekletildiğinde, ölü deri yumuşar ve nasır kolayca yok olur. 

Ananas Kabuğunun Faydaları

Öksürüğü yok eder: Ananasın içinde bol miktarda bulunan bromelanin bileşeni, öksürüğü durdurur.

Öksürük ilacı tarifi Kabuğunu yemek zor olduğundan suyunu çıkarabilirsiniz. Ananasın kabuklarını yıkayıp doğradıktan sonra bir sürahiye koyun. Kabukların üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ilave edin. 1 saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bal ekleyin. Ananas kabuğunun suyu balla birleşince öksürüğü anında durduracaktır. 

ANANASIN BESİN DEĞERİ

Karbonhidrat: 17.06
Protein (g): 0.54
Yağ (g): 0.12
Lif (g): 1.4
Kolesterol: 0
Sodyum: 1
Potasyum: 109
Kalsiyum: 13
A vitamini: 58
C vitamini: 47.8
demir (mg): 0.29

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!