Dana kemik suyu faydaları: Düdüklüde sağlıklı ilikli kemik suyu tarifi, püf noktaları!

Kemik Suyu, ülkemizde olduğu gibi dünya çapında da ismini duyuran ve kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar ulaşan lezzetler arasında önemli konumu bulunmaktadır. Kemik suyu hem vitamin hem de mineral açısından son derece zengin, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için birebir etki gösterir. Vücudun onarılmasında ve yenilenmesinde katkı sağlayan ilikli kemik suyu tarifi...

Dana kemik suyu faydaları: Düdüklüde sağlıklı ilikli kemik suyu tarifi, püf noktaları!
Dana kemik suyu faydaları: Düdüklüde sağlıklı ilikli kemik suyu tarifi, püf noktaları!
GİRİŞ 28.01.2023 13:50 GÜNCELLEME 28.01.2023 13:50

Kemik Suyu, bilhassa gelişim dönemindeki çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundaki kişilerin bağışıklık sisteminin zayıflamasının önüne geçmek ve zararlı etkenler karşısında daima güçlü tutmak konusunda etkili bir besin kaynağıdır. Kemik suyunun faydalarına bakıldığında; içerisinde yaşlanma karşıtı özellikler barındırması sayesinde genç ve zinde kalmak isteyenlerin tüketebileceği cazip bir besin kaynağı olmakla birlikte vücudu enflamasyon kaynaklı hastalıklara karşı da savaş açmaktadır.

Kemik suyunun yararlarından bir diğeri ise; kemik ve eklem rahatsızlıklarına karşı adeta bir kalkan görevi görmenin yanı sıra, beyin sağlığı ve kas yapısını da önemli ölçüde güçlendirmesi sayesinde her dönemde tercih edilmektedir. Mide ve bağırsak hastalıklarından muzdarip olan kişilerin yaşadıkları problemlere derman olacak kemik suyunun bilinmeyen faydaları nelerdir? İşte, insan vücudunun gün içerisinde ihtiyaç duyduğu maddeleri büyük ölçüde karşılayan ilikli kemik suyunun yararları...

İLİKLİ KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kemik Suyu Yararları: Kemik suyunda bulunan kolajen, kondroitin ve glukozamin zayıflayan kıkırdak dokusunu güçlendirir ve kemik sağlığına destek olur.

Kemik suyu, ameliyat ve ciddi kazalar sonucu oluşan yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek oluyor.

Kemik suyu içerdiği kolajen ve jelatin sayesinde cildi yaşlanmaya ve kırışıklara karşı koruyor. Aynı zamanda saçları ve tırnakları da güçlendiriyor.

kemik suyunun faydaları

İlikli Kemik Suyu Faydaları: Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde grip ve nezle gibi durumların önüne geçmede ve mikroplara savaş açmada en güçlü silahlardan birisidir.

Bağırsak sağlığı için çok önemli. Malumunuz bağırsak için artık ikinci beyin deniyor. Bağırsak florasının düzelmesinde kemik suyunun çok büyük faydası olduğu söyleniyor, bu da direkt genel sağlığınıza yansıyor.

Kemik Suyu Yararları: Kemiği oluşturan kollajen suda erime özelliği düşük, ama kendisi çok besleyici bir maddedir. Bu madde tek başına bile temel besin öğelerinin alınmasına ve yapımına olanak sağlar.

İçeriğinde bulunan arjinin aminoasidi inflamasyon mekanizmalarınu durdurması ile kilo alma sürecini yavaşlatır ve mevcut kiloların bedeninizde daha az zarara sebep olmasını sağlar.

kemik suyunun yararları

Kemik Suyu Faydaları: Menopoz öneminde de kemik erimesi görülmektedir. Kemik suyu tüketimi kadınların bu dönemlerinde bir hayli işe yaradığı tespit edilmiştir. Elbette sadece bu dönemde değil önceki dönemlerde de kemik suyu tüketilirse, bu tarz problemler yaşanmayabilir.

Kemik suyu içinde bulunan glisin ve arginin gibi birçok aminoasit güçlü anti-inflamatuar etkilere sahiptir. Özellikle Arginin, obezite ile ilişkili iltihaplarla mücadeleye yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmada, kandaki yüksek arjininin, obez kadınlardaki iltihaplanmanın azalmasıyla ilişkili olduğu belirtilmiştir

İlikli Kemik Suyu Yararları: Kemiğin içinde yer alan ilik, vücudun bağışıklık sistemiyle birebir bağlantılı olan trombosit, eritrosit ve lökasit hücrelerinin üreyerek çoğalmasına katkı sağlar. Kemik ilikleri soğuğa karşı koruyucu olmasının yanında hastalık döneminin olduğundan daha kısa sürede atlatılmasını sağlar.

Beyinin iyileşmesinde rol oynayan hormonlara iyi geldiği kanıtlanmıştır. Depresyon belirtilerini azaltır ve ruh halini değiştirir.

ilikli kemik suyu

Kemik Suyu Faydaları: Geçirgen bağırsak sendromunuzu iyileştirmek için çok yararlıdır. Bağırsak duvarınızdaki delikleri kemik suyu içeriğindeki kolajen ile onarabilir, böylece onlarca otoimmun rahatsızlık, depresyon, kanser, diyabet gibi sayısız hastalığı hem tedavi edip hem de kendinizi bu hastalıklardan koruyabilirsiniz.

Kemik suyu sindirimi kolay bir yiyecek olarak sindirim sorunlarını tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılmaktadır. Sadece tek başına ilaç olmayı başarabilen kemik suyu çorbaları bile vardır. Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi sindirim sorunlarını iyileştirmek için kemikli et suları güçlü bir etkiye sahiptir.

Kemik Suyu Yararları: Yapılan çalışmalar, düzenli olarak kemik suyuna çorba içmenin tokluğu arttırabileceğini, kalori alımını düşürebileceğini ve zaman içinde kilo vermeyi sağlayabileceğini göstermiştir.

İLİKLİ KEMİK SUYU NASIL YAPILIR? İLİKLİ KEMİK SUYU TARİFİ...

GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

*1-1,5 kilogram kadar ilikli kemik (Kasabınıza kemik suyu için dediğinizde yardımcı olacaktır)

*Tuz

*Defne yaprağı (Arzu ederseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz)

*Tane karabiber

*Kireçsiz su

ilikli kemik suyu nasıl yapılır

İLİKLİ KEMİK SUYUNUN HAZIRLANIŞI / YAPIMI!

İlikli emik suyu tarifi içim ilk olarak kemiklerinizi en az 2 saat süresince temiz suda bekletip güzelce yıkama işleminde bulunun.

Bekletme zamanı kemiğinizin durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak kemiklerinizi bir gece önceden suya yatırmak en idealidir.

Şayet zamanınız yoksa kemiğinizi direkt olarak tencerenize koyup iyice kaynatarak kanının ve kirinin temizlenmesini sağlayın. Ardından kaynattığınız bu suyu kullanmadan dökün.

Sonrasında iyice arındırmış olduğunuz kemiğinizi büyük bir tencereye koyun, üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde suyunuzu ilave edin ve tencerenizin altını açın. Ardından suyunuz kaynadığı zaman ocağınızın altını kısın.

Kaynadıkça suyun yüzeyinde beliren kahverengi köpükleri kaşık yardımıyla toplayıp atın. Hiç köpük kalmayıncaya dek kaynatma işlemine devam edin.

Bu aşamada ise üzerine tuz, tane karabiber, defne yaprağı olmak üzere isteğe bağlı olarak pek çok baharat da ilave edebilirsiniz.

İlikli kemik suyu en az 6 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatılması gerekmektedir. Bununla birlikte zamanınız varsa bu süreyi 12 saate kadar uzatabilirsiniz. Ancak zamansal açıdan sıkıntı yaşıyorsanız düdüklü tencere kullanarak 2 saat süresinde de lezzetli bir ilikli bir kemik suyu hazırlayabilirsiniz.

ilikli kemik suyu hazırlanışı

İLİKLİ KEMİK SUYUNUN USTASINDAN TARİFİ!

Kemik iliği genellikle kemik suyu ile birlikte kullanılmakta, vitamin ve mineraller bu şekilde değerlendirilir. Dr. Feridun Kunak, kemik iliğinin ortasındaki yağın saçlara, cilde ve bütün dokulara iyi geldiğini söyledi. Serap Kunak ise içerisinde ilik, çam terebentin, kantaronlu ozon yağı olan saçlara ve cilde iyi gelen doğal kür tarifini aktardı. Kunak, karışımın saçlara sürülmesini önerdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...