Böbrek Yetmezliği öldürür mü: Böbrek yetmezliğinin belirtileri, evreleri ve tedavisi!

Böbrek Yetmezliği, birçok hastalık çeşidinden kaynaklı olarak göstermekle beraber böbreğin yerine getirmesi gereken vazifeleri büsbütün yahut kısmi olarak yapamaması şeklinde tanımlanmaktadır. Türlerine göre akut ya da kronik şeklinde kategorize edilmektedir. İşte, tedavi edilmezse hayati risk unsuru teşkil eden böbrek yetmezliğinin belirtileri, evreleri ve tedavisi...

Böbrek Yetmezliği öldürür mü: Böbrek yetmezliğinin belirtileri, evreleri ve tedavisi!
Böbrek Yetmezliği öldürür mü: Böbrek yetmezliğinin belirtileri, evreleri ve tedavisi!
GİRİŞ 20.02.2023 11:48 GÜNCELLEME 20.02.2023 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Böbrek yetmezliği durumu meydana geldiğinde, vücudun işleyişi noktasında kritik görevler üstlenen böbreklerin çalışma hızının yavaşlaması yahut tamamen durması gibi ciddi bir tablo görülmektedir. Her ne kadar böbrek yetmezliğinin ilk evrelerinde hiçbir semptom görülmeyebilse de zaman geçtikçe böbreklerin çalışma kalitesinin düşmesiyle beraber dışkılama probleminin yaşanmasına halsizlik ve yorgunluk gibi durumların baş göstermesine veya mide bulantısı ve kusma gibi sorunlarla beraber iştahın kapanması gibi şikayetler meydana gelebilmektedir.

Böbreklerin vazifesini çeşitli etmenlere bağlı olarak tamamlayamaması halinde atık sıvı ve elektrolit gibi maddelerin vücutta giderek birikmeye başlamasının sonucunda hayati tehlike arz edebilen böbrek yetmezliği belirtileri ve nedenleri nelerdir? Görülme sıklığı açısından incelediğimizde en fazla kadınlarda ortaya çıkan ve yaşın ilerlemesine bağlı olarak artış gösteren Böbrek yetmezliği bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, kanda toksinlerin birikmesine yol açan böbrek yetmezliği hakkında merak edilen önemli ayrıntılar...

BÖBREK YETMEZLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

İdrarda Değişiklik

Bitkinlik

Nefes Darlığı

Şişkinlik

Bedeninizin Yan Taraflarında ve Bacaklarda Ağrı

Mide Bulantısı ve Kusma

Üşümek

Ağızda Metalik Bir Tat

Konsantrasyon Sorunları

Cilt Sorunları

böbrek yetmezliği belirtileri

BÖBREK YETMEZLİĞİ NEDENLERİ NELERDİR?

Sigara ve alkol tüketmek

Az su içmek

Hareket etmemek

İdrarı uzun süre tutmak

Proteinden zengin beslenmek

Aşırı tuzlu yemek

Gelişigüzel ilaç kullanmak

böbrek yetmezliği tedavisi

BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇABİLEN HASTALIKLAR NELERDİR? KİMLER RİSL ALTINDADIR?

Obezite

Yüksek kan basıncı

Şeker hastalığı

Hipertansiyon (Yüksek tansiyon)

İlerleyen yaş (50’nin üstü)

Sigara alışkanlığı

Ailede böbrek hastalığı geçmişi

böbrek yetmezliği evreleri

BÖBREK YETMEZLİĞİ EVRELERİ NELERDİR?

Böbrek yetmezliği, beş evrede sınıflandırılabilir: 1. evre kronik böbrek yetmezliğinin en hafif şeklidir ve semptomlar o kadar belirgin olmadığı için hasta tarafından fark edilmeyebilir. 5. evre, son dönem böbrek yetmezliği olarak bilinir ve nakil veya diyaliz tedavisi gerektirir.

Birinci evrede bir nefroloğa danışılmalıdır. 1 ve 2. evreler, her 4 veya 6 ayda bir klinik muayeneler gerektirir. 3. evre hastaları, en azından her 3 ayda bir doktorlarına görünmelidir. 4 ve 5.evre hastaları bir nefrolog tarafından aylık bazda muayene edilmelidir.

böbrek yetmezliği bitkisel tedavi yöntemleri

BÖBREK YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ…

Akut ve kronik şeklinde iki farklı kategoriye ayrılan böbrek yetmezliğinin tedavisi de farklılık arz etmektedir. İlk olarak muhakkak uzman hekim kontrolünde ve denetiminde olması lazım gelen böbrek yetmezliği tedavisi, hastalığa sebebiyet veren etmenlere bağlı olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Tedavide dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi de kan basıncı düşük ise kontrol altına alınmasıdır. Tüm bunların yanı sıra ilaç tedavisiyle beraber beslenme düzeni ile tedavi muhakkak desteklenmelidir. Böbrek yetmezliği tedavisinde erken teşhis son derece önem teşkil etmektedir. Şayet oldukça ilerleyen ve kalıcı hale gelen böbrek yetmezliğinde diyaliz ve böbrek nakli gibi tedaviler uygulanması durumunda kalınabilir.

BÖBREK YETMEZLİĞİ BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ…

Çörek otu yağını bütün böbrek yetmezliği bulunan hastalarına tavsiye eden Dr. Ömer Coşkun, 'Kullandığınız ilaçların yanında destek anlamında kullanabilirsiniz. İçerisindeki 'Timokinon' adlı uçucu yağ sayesinde böbreğin dolaşımını ve çalışmasına yardımcı olur. Günde iki çay kaşığı sabah akşam aç karnına alındığında müthiş etkisini gösterir. Bütün diyaliz hastaları veya diyalize bağlı olmayan kişilerde çörek otu yağını gönül rahatlığıyla kullanabilir. Bu uygulamaya en az 1 ay devam edildiği takdirde kişi kendisinde değişiklikleri görecektir' ifadelerini kullandı.

çörek otu yağı

ISIRGAN OTU: Böbrekler için oldukça faydalı olan bu bitki böbrek hastalarının dikkatli kullanması gereken bir bitkidir. İdrar problemlerinin çözümünde, gut hastalığı ve ödem söktürmede oldukça etkili olan bir bitkidir. Böbreklerin çalışma hızını arttır. Isırgan otu prostat büyümesini de önleyen oldukça etkili bitkiler arasında yerini alır. Çay ve tentür olarak tüketilebilen bir bitkidir.

ısırgan otu

İbrahim Saraçoğlu’dan Böbrek Yetmezliği için Bitkisel Kür Tarifi: 2,5 su bardağı suyu kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı sarı ballıbaba ve 1 tatlı kaşığı altınbaşak ilave ediniz.Kısık ateşte 6 dk kaynatınız. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt otu katınız. 5 dk daha kaynatınız.Karışımı süzüp yarısını sabah kahvaltıdan 2 saat sonra diğer yarısını akşam yemeğinden 2 saat sonra içiniz. Her gün taze olarak hazırlayıp bu bildirilenlerden başka bir şeyi içine katmayınız. Uygulamaya 1 ay boyunca devam edilir.1 ayın ardından 2 hafta ara verilir. Ve tekrar 1 aylık kür uygulanır.

Böbrek Sağlığını Korumak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler Nelerdir? Lahana, karnabahar, kırmızıbiber, sarımsak, soğan, elma, kızılcık, yaban mersini, ahududu, çilek, kiraz, kara üzüm, yumurta beyazı, balık ve zeytinyağıdır.

böbreklere iyi gelen besinler

YORUMLAR 2
  • AloneWolf 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı su tüketiminin de böbrekler üzerinde olumsuz etkilerinin olduğu yönünde araştırmalar mevcut. Aşırı su tüketimin vücudun elektolit dengesini zorladığı ve susama ile su ihtiyacının bol bol karşılanması gerektiği yönünde ciddi araştırmalar var. Az su içmenin böbrek yetmezliği nedeni olduğunu belirtmek ciddi bilgisizliktir ve tıbben de kanıtlanmış değildir. İnsan susadığında bol bol su içmelidir. Susamadan zorla içilen su böbreklerin fazladan çalışmasına yol açmaktadır. (Bu konuda yazdıklarım kendi fikirlerim olmayıp bilimsel araştırmaları konu alan makalelerden araştırdıklarımdır.) Sağlıklı günler diliyorum.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Böbreklerin Tek İlacı öncelikle Su,dur , Su içmek ihtiyacı olsun olmasın Günde en az 8 Bardak Su içmek Böbrekleri Çok Sağlıklı kılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu