Kimyon yoğurt karışımı ne işe yarar?

Sindirim için şifa deposu olan yoğurt antioksidan bakımından zengin kimyon ile birleştiğinde daha güçlü bir doğal ilaç olur. Özellikle uzmanlar gaz sıkışması ve ve kabızlık gibi sağlık problemleri sırasında tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki kimyon yoğurt karışımı ne işe yarar? Sizler için birçok fayda sağlayan kimyon yoğurt karışımı hakkında merak edilenleri araştırdık.

Kimyon yoğurt karışımı ne işe yarar?
Kimyon yoğurt karışımı ne işe yarar?
GİRİŞ 08.07.2019 11:51 GÜNCELLEME 08.07.2019 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan kimyon ve yoğurt ikilisi bir arada kullandıklarında daha fazla fayda sağlar. Balık ve kırmızı et gibi besinlere tat vermek için tüketilen kimyon Avrupa ülkelerinde ekmek ve peynir süslemelerinde kullanılırmış. Kimyon bağışıklık sistemindeki hücrelerin sağlığını koruyarak vücudun ısı oranını artırıp toksinleri atması için terleme kanalarını kullanılır. Özellikle gaz problemlerinde çayı yapılarak kullanılan kimyon yoğurt ile karıştırıldığında başka herhangi bir sağlık sorununa yol açmadan fayda sağlar. 

 

 

kimyon yoğurt karışımı ne işe yarar

KİMYON YOĞURT KARIŞIMI NE İŞE YARAR?

 

 

- Gün içerisinde birçok sebepten ötürü vücut hücreleri deforme olur. Hasara uğrayan bu hücreler kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar. Ancak polifenol ve flavonoid bakımından zengin olan yoğurt ve kimyon bu hasarın azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra kemik erimesi ve unutkanlık gibi hastalıkların yaşanmasının da önüne geçer.

kimyon yoğurt karışımı unutkanlık

- Kronik uykusuzluk günümüzde yaşanan hastalıkların başında gelir. Melatonin hormonunun da az salgılanması ile artan uykusuzluk sorunlarının önüne geçmek için uzmanlar bu karışımı öneriyor. Kimyon içerdiği esansiyel yağ sayesinde sinir hücrelerini sakinleştirerek daha rahat bir uyku sağlar. 

kimyon ve yoğurt karışımı uykusuzluk

- Cilt sağlığı için önemli olan E vitamini bakımından zengin olan yoğurt ve kimyon cildin daha parlak ve canlı görünümünü destekler. Kırışıklığı ve yaşlanmayı önleyen kimyon yoğurt karışımı karaciğerdeki toksinlerin temizlenmesinde yardımcı olur. Bu sayede akne ve sivilce oluşumunun da önüne geçer.

kimyon yoğurt karışımı cilt sağlığı

- Yemeklerden sonra bir kaşık bu karışımdan tüketildiğinde besinlerdeki yağların vücutta tutulmasının önüne geçer. Yaşanma ihtimali olan şişkinliği önleyerek bağırsak florasını dengeler ve kolay dışkılama sağlar. 

hazımsızlık

- Kandaki insülin direncini artırarak glukoz seviyesini düşürür. Bu yüzden şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir karışımdır. Bunun yanı sıra kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon riskini de düşürür.

kimyon ve yoğurt karışımı diyabet

YORUMLAR 1
  • Nuran karaca 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yiyecegimizi şaştık gıdalardan dolayı halkın çogu ıbs çare bulunsun insanlar mahvoluyor kabızlık veya isal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi