Reyhanın faydaları: Hangi rahatsızlıklara karşı Reyhan bitkisi koruyucu etki gösterir?

Tüm mikropları ortadan kaldırma özelliği ile bilinen reyhan, çeşitli hastalıkların önceden önüne geçmek isteyenlerin yararlanabileceği mucizevi bir alternatiftir. Gün içerisinde mide bulantısı veya baş dönmesi gibi sorunlardan yakınanlar için şifa olacak özelliklere sahip reyhanın faydaları nelerdir? Gerek taze gerekse kurutulmuş şekilde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz Reyhanın yararları nelerdir?

Reyhanın faydaları: Hangi rahatsızlıklara karşı Reyhan bitkisi koruyucu etki gösterir?
GİRİŞ 02.05.2020 17:00 GÜNCELLEME 02.05.2020 17:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Reyhan, zararlı olan bakterileri kökünden kuruttuğu ve yeni zararlı bakterilerin de oluşumunu engelleyici özellikleri içerisinde barındırdığı için ''antibakteriyel'' bir bitki olarak nitelendirilmektedir. Ruhsal sağlığı kuvvetlendirerek stres ve depresyon gibi şikayetlerin meydana gelmesine önleyen reyhan, birbirinden önemli faydaları sayesinde son dönemlerde adını büyük ölçüde duyuran ve kullanım sıklığı da paralel olarak artan bir besindir. İçerisinde bol miktarda Omega 3, kalsiyum, vitamin, mineral, magnezyum, manganez ve demir gibi insan sağlığının daima korunmasını ve güçlenmesini sağlayan maddelerin bulunduğu Reyhanın faydaları nelerdir? Sindirim sistemini düzenlemesiyle beraber hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık veya ishal gibi yakınmalara şifa olacak Reyhanın yararları nelerdir? İşte, hem göz hastalıklarına karşı savaş açan hem de kemiklerin güç kazanmasına ortam hazırlayan reyhanın inanılmaz özellikleri...

Etkili yoğurt diyeti, hızlı kilo verdiren yoğurt ile zayıflama yöntemi!

Pirinç yutarak zayıflama yöntemi: Pirinç yutarak zayıflamak zararlı mı?

 

REYHANIN FAYDALARI NELERDİR? İŞTE, REYHANIN YARARLARI...

Reyhan bitkisi, içerisinde yüksek düzeyde antioksidan maddesi barındırmasından ötürü metabolik faaliyetlere yardımcı olmasının dışında, yaprak kısmında taşıdığı antibakteriyel yağ sayesinde de bulaşıcı hastalıklara savaş açmaktadır.Aynı zamanda reyhanın faydaları arasında; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi bilhassa kış aylarında sıklıkla görülen hastalara kalkan görevi görmektedir.

Reyhanın yararları, cilt sağlığı için mucizevi etkiler göstermesi sayesinde sivilce, akne gibi oluşumları da yok edici özelliğe sahip olmaktadır.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin imdadına hızır gibi yetişmektedir, Amerika’da gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar doğrultusunda gün içerisinde üç kez ağızda çiğnenen reyhan bitkisinin sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir.

Reyhan vücut mekanizmasındaki denge asitlerine katkı sağlar ve uygun PH düzeyine gelmesini destekler. Böylece bağırsak içerisindeki sağlıklı olan bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlarken hem sindirim hem de bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine olanak tanır.

reyhanın faydaları

Bebeklerini emzirme döneminde olan annelere büyük katkı sağlayacak sütün artmasında önemli ölçüde yardımcı olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Sinir sistemi üzerinde de olumlu özellikleri bulunmaktadır, reyhan bitkisi tüketildiği taktirde sinir sistemini gevşemesi ve yatışması için zemin oluşturarak depresyon veya stres gibi kötü etmenleri ortadan kaldırmaktadır.

Uykusuzluk şikayetinden yakınanlar için de muhteşem bir bitkidir, gece uykuya geçmeden evvel reyhan demlenip içildiği takdirde soluksuz ve rahat bir uyku sağlayacaktır.

Reyhan, göz sağlığı açısından mucizevi etkiler taşıyan bir bitkidir. Yalnızca 100 gram reyhan otu tüketmek gün içerisinde gereksinim duyulan A vitaminini büyük ölçüde karşılamaktadır. Aynı zamanda çeşitli faktörlerden kaynaklı olarak oluşabilecek göz rahatsızlıklarını ortadan kaldırmaya fayda sağlamaktadır.

reyhanın yararları

Kokusu sayesinde tahtakurusu, sivrisinek ve böcek gibi istenmeyen haşeratların uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.

Mide bulantısı ve baş dönmesi gibi hemen herkesin gün boyunca yakınabileceği problemleri azaltıcı ve hafifletici etkisi bulunmaktadır, aynı zamanda içerisinde antienflamatuar maddesini barındırması sayesinde de vücutta çeşitli etmenlerden ötürü oluşan ödemin de atılmasına katkı sağlamaktadır.

Gerek karaciğer gerekse böbrek sağlığını korumaya yardımcı olan reyhan, öksürüğe iyi geldiği ve kalp sağlığının da korunmasına ve güçlendirmesine ortam hazırladığı bilinmektedir.

Kan dolaşımı artırıcı özelliğe sahip olan reyhan, yine bileşiminde flavonoid maddesini taşıması sayesinde de radyasyona karşı koruma sağlığı saptanmıştır.

Son yıllarda görülme sıklığı giderek artış gösteren migren ve anksiyete gibi sağlık sorunlarının azalmasında da önemli ölçüde rol oynamaktadır, bununla birlikte reyhan saç dökülmelerini azaltıcı ve cildi de pürüzsüz, parlak ve sağlıklı olmasını desteklemektedir.

Mikropları yok etmek için birebir ve etkili çözüm yöntemi olan reyhan; bakteri, virüs, maya ve küflerin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Reyhan, çok kuvvetli bir antioksidan olduğu için serbest radikallerde oluşabilecek herhangi bir tahribata karşı üstün koruma sağlanmaktadır, böylece birçok kanser çeşidinin meydana gelmesini de engellemektedir. Ayrıca, reyhan bitkisi beta karoten üretimine de katkı sağladığı için insan vücudundaki hücrelerin daima korunmasına yardımcı olmaktadır.

Reyhan, trigliserit ve kolesterol seviyelerinin düşürülmesine katkı sağlamaktadır.

YORUMLAR 2
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanın en kalite Reyhan nı Arapgir de yetişiyor
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne bitkiymi$ beyaaa..
    Cevapla