Günde 5 tane ceviz ya da fındık yerseniz ne olur?

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz ve fındık günlük tüketildiklerinde insan sağlığına inanılmaz faydalar sağladığını biliyor musunuz? Özellikle gün içerisinde tüketilen ceviz ve fındık kemiklerden kalp ve damar sağlığına kadar insan vücudunda birçok alanı yeniler. Ancak bunun ölçülü yapılması gerekiyor. Günde 5 tane ceviz ya da fındık yerseniz ne olur? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık.

Günde 5 tane ceviz ya da fındık yerseniz ne olur?
Günde 5 tane ceviz ya da fındık yerseniz ne olur?
GİRİŞ 02.08.2019 12:51 GÜNCELLEME 02.08.2019 12:52

Akşamları ya da gün içerisinde tüketilen ceviz ve fındık, vücudun ihtiyacı olan  E vitamini, mineral, çinko, kalsiyum, antioksidan ve magnezyum gibi maddeler bakımından oldukça zengindir. Yapılan araştırmalarda gün içerisinde 5 tane fındık ve ceviz tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha sağlıklı ve hastalıklara karşı daha dirençli oldukları gözlemlenmiştir. Beynin konsantre gücünü artıran bu iki mucize besin yüzyıllardır alternatif tıpta doğal ilaç olarak kullanılır. Uzmanlar özellikle hamile kadınların ve gelişim çağındaki, çocukların tüketmesi gerektiğini vurguluyor. Kas ve kemik kütlesini artırarak darbelere karşı iskelet sistemini güçlendiren ayrıca beyin sinirlerinin kendilerini yeniledikleri yenilemelerini destekler. 

 

 

günde 5 tane ceviz ya da fındık yerseniz ne olur

GÜNDE 5 TANE CEVİZ YA DA FINDIK YERSENİZ NE OLUR?

 

 

- Ara öğün olarak tüketilen bu besinler doymamış yağ asidi bakımından zengin oldukları için deforme olmuş sinir hücrelerini destekleyebilir. Ayrıca diğer besinler gibi atık bırakmayarak damarların temizlenmesini sağlar. Kalp sağlığını güçlendirir.

- Lif sindirim düzenlemede en etkili maddedir. Özellikle mide ve bağırsak fonksiyonlarını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Ceviz ve fındık bu madde bakımından zengin olduğu için sindirimi düzenleyerek kilo almayı engellediği gibi yağ yakarak kilo vermeye de yardımcı olur.

- Omega-3 yağ asitleri vücuttaki hücrelerin yenilemesini desteklediklerinden dolayı mutasyona uğramaya meyilli hücreleri yenileyerek kanser oluşumunu engeller. Özellikle prostat ve meme kanserini önlemede etkilidir.

- Cilt hücrelerini yenilediğinden kırışıklığı önleyerek yaşlanmayı geciktirir. Bunun yanı sıra cilt dermis tabakasının iltihap biriktirmesini önler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar