Kürdan kullanmanın zararlar neler? Kürdanın dişlere yaptığı etki...

Yemek sonrası sık sık kullanılan kürdan göründüğü kadar masum değil. Diş aralarının temizliğinde yaygın olarak kullanılan ahşap kürdanların, diş ve diş etlerine zarar veriyor. Peki kürdan kullanımının ne gibi etkileri vardır? Diş aralarına kaçan besinleri temizlemek için hangi yöntemleri uygulamalıyız?

Kürdan kullanmanın zararlar neler? Kürdanın dişlere yaptığı etki...
Kürdan kullanmanın zararlar neler? Kürdanın dişlere yaptığı etki...
GİRİŞ 10.08.2019 11:17 GÜNCELLEME 10.08.2019 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yemekten sonra artıkları temizlemek için dişlerimize sürdüğümüz o basit tahta çubuğun aslında ne kadar zararlı olabileceğini duyunca siz de çok şaşıracaksınız. Dişlerin arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesinde kürdan kullanımı, diş eti çekilmesi ve zamanla diş kayıplarına neden oluyor. 

 

 

Kürdan kullanmak, özellikle de dikkat etmeden bilinçsizce kullanmak, diş minesine zarar verir, diş etinizde hasara yol açar ve diş köklerini tahriş eder.

Bu da diş eti apsesine ve zamanla diş kayıplarına sebep olur. Ayrıca kürdan, ağız içindeki dengeyi bozarak diş eti çekilmesine ciddi anlamda zemin hazırlar. Diş etlerine batması durumunda da ağız enfeksiyonları oluşur.

 

 

Kürdanın Zararları

KURBAN BAYRAMINDA DİŞ ETİ SORUNLARI ARTIYOR

Kurban Bayramı sonrasında genelde diş rahatsızlıklarında artış gözlendiğini dile getiren uzmanlar "Yoğun et tüketimiyle farklı diş sorunlarından dolayı diş rahatsızlığı ortaya çıkabiliyor. Özellikle kürdan kullanımı bunu etkiliyor. Dolayısıyla bu gibi durumlarda tedavi için özellikle diş eti hastalığı ile uğraşan bir hekime başvurulmalıdır."

KÜRDAN YERİNE NE KULLANILMALI?

Tarih boyunca, kürdan kullanmak dişler arasındaki bölgelerin temiz tutulmasına yardımcı bir yöntem olarak kabul edilmiştir. Günümüzde, artık kürdan yerine diş ipi kullanmak daha doğru olacaktır. 

Diş İpi

Fırçalamak ve diş ipi kullanmak, plağı yok etmenin ve dişlerin arasını temizlemenin en iyi yoludur. Eğer bir restoranda dişinizde bir şey kaldıysa ve diş ipiniz yoksa kürdan kullanmadan önce iki kere düşünün ve dikkatli olun.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu diş ipinin birde arka azı dişlerde nasıl kullanılacağını öğretseniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi