İşkolikliğin sebebi o hastalık olabilir!

Metropol yaşamın en yaygın olduğu durumlardan biri işkoliktir. Sürekli çalışma ihtiyacında olan insanların aslında yaşadıkları durum tamamen bir sağlık sorunudur. Uzmanlar özellikle işkoliğe neden olabilecek dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olabileceğini söylüyor. Bu hastalık kişinin ruhsal bozukluğuna da zemin hazırlar.

İşkolikliğin sebebi o hastalık olabilir!
İşkolikliğin sebebi o hastalık olabilir!
GİRİŞ 16.08.2019 14:38 GÜNCELLEME 16.08.2019 14:38

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu aslında çocukluk çağda görülen ve tedavi ile kontrol altına alınabilen bir rahatsızlıktır. Beyinsel bir bozukluk sonrası ortaya çıkan bu rahatsızlık yaş ilerledikçe vücutta ciddi hasarlara neden olur. ABD'de yapılan bir araştırmada çocukluk hastalığı olarak bakılan dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun aslında erişkinlerde de görüldüğünü ama seyir halinin çocukluk döneminden farklı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sercan Belirgan bu konu hakkında bir yazı kaleme aldı.

İŞKOLİKLİK

İŞKOLİKLİĞİN SEBEBİ O HASTALIK OLABİLİR!

Belirgan, erişkinlerde görülen dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtilerinin riskli araç kullanımı, aşırı egzersiz ve işkoliklik olabileceğini vurguladı. Bu konu da ise çocukluk ve erişkinlik arasındaki durumları örnek verdi: "Örneğin, hiperaktivitesi olan bir çocuk, motor takılıymış gibi hareket edip koltuk tepelerinde gezinir. Erişkin dönemde bu durum kendisini riskli araç kullanımı, aşırı egzersiz yapma, bilgisayar oyunlarına düşkünlük, sürekli bir iç huzursuzluğu, bir şeylerle meşgul olmadan duramama ya da işkoliklik gibi hem fiziksel hem de zihinsel belirtilerle gösterebilir. Karakteristik özelliklerinden bir diğeri olan dürtüsellik ise düşünmeden konuşmaya, karşısındakinin sözünü kesmeye, aceleci ve sabırsız olmaya, sırasını bekleyememeye, ani kararlar almaya, sık sık iş değiştirmeye, riskli davranışlarda bulunmaya, madde kullanımına veya öfke denetim sorunlarına neden olabilir. Söz konusu belirtilerin kişinin kendisi ve çevresindekiler tarafından yıllar boyunca kişilik özellikleri olarak algılanmış olması sık karşılaştığımız bir durum"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı