Canan Karatay'dan kavun ve karpuz tüketenlere uyarı!

Yaptığı açıklamalarla ezberbozan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, margarin gibi trans yağların kanser riskini arttırdığını açıkladı.

Dün televizyon kanalına konuk olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıkların artmasına doktorların genetik açıklamalarına karşılık şaşırtan açıklamalar yaparak, her hastalığın genetik olmadığını söyledi.

Bazı hastalıkların çevresel olduğunu, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığını belirten Karatay, ancak birçok kişinin bunu bilmediğini kaydetti.

canan karatay

canan karatay

KAVUN VE KARPUZA DİKKAT!

"Şekerli, gazlı içecekler çok tehlikeli. Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu yüzden her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz tüketimine de dikkat edilmelidir. Çok bilinenin aksine kırmızı et, yumurta, kuru fasulye veya protein ürik asidi yükseltmez. 'Yerseniz kurtlu elma yiyin' diyorum. Kurdu yemeden elmayı yesinler."

İki türlü yağın hastalık yaptığını belirten Karatay, bu yağlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Margarinler tehlikelidir. Margarinler 1950'den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır. Ayrıca doğal dediğimiz yağlarla kızartma yaparsak, çok ısıtırsak da orada da trans yağ meydana gelir."

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 39

mustafa usta 4 yıl önce

milletin aklı fikri yok değilmi. herkes yanında prof lamı yaşıyor. şuna inananın da aklına tüküreyim.

CEMİL 4 yıl önce

1 karpuzu bir oturuşta yiyorum azımın içi lağım gibi kokuyor 1 km öteden hissediliyor demekki bundanmış bundan sonra çeyrek yiyeceğim en azından 750 mt yakınımdakiler bir ohhh der

Toplam 2 beğeni

Kenan 4 yıl önce

Yorumlara bakıyorumda,bir şey söylemek istiyorum biz Canan hanımın diyetiyle ben ve benim Bacanak diyet yaptık, 1 sene içinde ben 110 kilodan 72 kiloya,Bacanak 100 kilodan 75'e düştük,sonra ben pek dikkat etmedim şimdi 80 kiloyum,Bacanak hala daha 75 (Sporla) hani şunu diyecem beyler kadın doğru söylüyor aslında,tamam bazen bize zor gelebilir ama haklılık payıda var....

Toplam 9 beğeni

Erkan 4 yıl önce

bol terayagli yumurtayı ekmeksiz bandırarak yiyeceksiniz.

Toplam 3 beğeni

dadaş 4 yıl önce

Bismillah diyin...elinizi bandırarak yiyin kardaşlarım….

Toplam 0 Beğeni

Sedat 4 yıl önce

hayal edeceksin yani

Toplam 0 Beğeni

remzi Karataş 4 yıl önce

ekmeksiz bandırarak yemek nasıl oluyor ?

Toplam 3 Beğeni

FIRTINA 61 4 yıl önce

Ekmek olmadan neyi bandıryoruz?

Toplam 2 Beğeni

Engin 4 yıl önce

Ekmeksiz bandırmak nasıl oluyor? Yani neyi bandırıyoruz?

Toplam 4 Beğeni

misafir 4 yıl önce

Karpuz Peygamberimiz (asm)'in sevdiği ve yediği meyvelerdendir..Peygamber A. S. da : “Et, dünya ve ahrette yiyeceklerin efendisidir” buyurmuştur

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun