Patlıcan sapının bilinmeyen faydaları: Patlıcan sapı suyu tam şifa deposu!

Genellikle kullanılmadıkları için çöpe atılan patlıcan saplarının içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde pek çok hastalıkların iyileşme sürecinde önemli ölçüde rol oynadığını biliyor muydunuz? Pek çok kişinin yakındığı hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları tedavi edici özelliğe sahip Patlıcan sapının faydaları nelerdir? Vücutta biriken iltihapları söküp atarak bağışıklık sistemini kuvvetlendiren Patlıcan sapı suyu nelere iyi gelir?

Patlıcan sapının bilinmeyen faydaları: Patlıcan sapı suyu tam şifa deposu!
Patlıcan sapının bilinmeyen faydaları: Patlıcan sapı suyu tam şifa deposu!
GİRİŞ 11.09.2019 07:58 GÜNCELLEME 11.09.2019 11:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Patlıcan sapı, içerisinde yüksek miktarda vitamin ve mineral barındırmasıyla beraber çeşitli hastalıklara şifa olması için yararlanılan en doğal ve etkili tedavi yöntemi olma özelliği göstermektedir. Günümüzde görülme sıklığı her geçen gün giderek artış gösteren hemoroid (basur) rahatsızlığını tedavi eden ve vücutta mutluluk hormonunun salgılanmasına destek vermesi sayesinde sinir sisteminin sağlığını düzenleyip iyileştiren patlıcan sapının faydaları nelerdir? Fazla kilolarında şikayetçi olan kişilerin imdadına yetişerek metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakma işlevine sahip olan ve son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız uykusuzluk sorununu da ortadan kaldırmaya yardımcı Patlıcan sapının yararları nelerdir? Cücutta kan yapımı görevini üstlenmesi sayesinde kansızlık problemi yaşayan kişilerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği ve antiseptik özelliği de taşımasıyla birlikte vücuttan mikropları bir güzel temizleyen patlıcan sapı suyu nelere iyi geldiğine içeriğimizden erişebilirsiniz. 

 

 

KAKULENİN YARARLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

PATLICAN SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

 

 

*Patlıcan sapının içerisinde bulunan B2 ve A vitaminleri göz sağlığında don derece etkilidir. Yüksek oranda bu vitaminlerden bulunduran patlıcan sapı 5 gün boyunca düzenli tüketildiğinde göz sinirlerinde deforme olmuş hücrelerin kısa sürede yenilenmesine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda çevresel faktörlerden dolayı zayıflayan korneanın da kuvvetlendirerek görme kaybının önüne geçmektedir.

*Patlıcanın özellikle dış kabuğunda bulunan nasunin maddesi beyin hücresi zarlarını serbest radikal hasarlardan koruyan güçlü bir antioksidandır. Beyne kan akışını kolaylaştırırken aynı zamanda da nöroinflamasyonu önler. Bu da pek çok ruhsal bozukluğun önlenmesinde önemli bir etkendir.

*Patlıcan, yüksek miktarda çözünür lifi çok içerir, bu da sindirim sisteminin dengelenmesine yardımcı olur. Düşük kalorilidir ve yukarıda belirttiğimiz gibi, çoğunlukla sudan oluşur. Bu sayede doyurucudur ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

*Patlıcanlar, folik asitin zengin kaynaklarıdır. Folik asit, bebekleri doğrudan çeşitli şekillerde ortaya çıkan nöral tüp defektlerinden korur. Hamilelik döneminde bebeğe ve anneye çok iyi gelir.

*Patlıcan antioksidan bakımından oldukça zengin olup, vücuttaki neredeyse bütün toksin maddeleri idrar yoluyla dışarı atmaktadır. Özellikle karaciğerin etrafını saran yağlı toksinlerin birikmesini önlemede oldukça etkilidir.

*Patlıcan yüksek tansiyonun düşmesinde de çok etkilidir. Patlıcandaki E vitamini, göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, tıkalı veya sertleştirilmiş damarlar gibi kalp ve kan damarlarıyla ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde önemli rol oynar.

*Patlıcan suyunun reflü, ülser, gastrit ve kabızlık gibi rahatsızlıkları da önleme etkisi bulunur.

*Patlıcan sapı suyu, hemoroit hastalığını tedavi için kullanılan ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi yöntemi sayılmaktadır.

*Diyabet rahatsızlığı olanlar yani şeker hastaları için de oldukça harika bir sebzedir. Şeker hastaları da bu şifalı sebzeyi rahatlıklara tüketebilir.

*Patlıcan sapı vücuttaki kolesterol miktarını düzenlemektedir. Dolayısıyla kalp sağlığı konusunda ve kalbi korumak, olası riskleri engellemek konusunda da sayısız faydaya sahiptir. Kalp hastalığı riski olanların ya da böyle bir riskle karşılaşmak istemeyenlerin patlıcan sapı tüketmesi tavsiye edilir.

*Patlıcanın diğer önemli bir özelliği de anti bakteriyal ve antioksidan özelliğidir. Bu özelliği sayesinde bünyede birçok hastalıklara neden olan serbest radikaller ve virüslere karşı savunma sistemini kuvvetlendirir. Bol miktarda C vitamini içermesi bu özelliğini güçlendirir.

*Patlıcan sapı içerisinde düşük oranlarda nikotin içermektedir. Böylece sigarayı bırakanlar için sigara krizlerini azaltıcı bir etkiye sahiptir. Ancak patlıcandaki nikotin oranı, sigara içmeyenlere zarar vermeyecek kadar azdır.

*Patlıcan sapı hücreleri serbest radikallerin neden olduğu zararlardan korur, tümör gelişimini önler ve kanser hücrelerinin yayılmasını durdurur. Aynı zamanda vücut üzerinde güçlü antioksidan ve antienflamatuar etkilere sahiptir.

patlıcan sapının faydaları

PATLICANIN İÇERİSİNDE NELER BULUNMAKTADIR?

Patlıcan zengin miktarda A, C, B6, B3 ve B1 vitamini içermektedir. Bunların yanında bakır, fosfor, potasyum, çinko, iyot ve lif barındırıyor olması ile de oldukça faydalıdır. İçeriğinde nikotin, saponin, kolin ve klorojenik asit gibi etken maddeler bulunmaktadır. Ayrıca içeriğinde karbonhidrat ve proteinde bulunur ancak diğer sebzelerle kıyaslandığında etkisi daha azdır.

PATLICAN SAPININ DİĞER YARARLARI NELERDİR?

Kemik erimesinin önlenmesine yardımcıdır. Ayrıca patlıcanda bulunan demir ve kalsiyum kemikleri güçlendiren doğal tedavi yöntemidir.

Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir.

Böbrek yanması ve ağrısını keser.

Cildi koruyucu ve temizleyici etkisi vardır.

Cilt kırışıklarını önleme ve yaşlanmayı geciktirme gibi etkileri de bulunmaktadır.

Selülit oluşmasını önlemeye yardımcıdır.

Kalp çarpıntısını giderir.

Patlıcanlar mükemmel bir bakır kaynağıdır. Bakır ise insan kemikleri oldukça gerekli bir elementtir.

İştahsızlık, depresyon, yorgunluk, sindirim rahatsızlıkları, kas ve sinir rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Kasların gelişimine yardımcı oluyor ve kas kasılmalarına da iyi geliyor.

Damarları yüksek kolesterolün yarattığı kötü etkiden korur.

Vücutta çeşitli ağrılar, migren, sinüzüt ve baş ağrılarında etkili bir gıda olduğu söylenmektedir.

İçindeki esanslar sayesinde sinirleri yatıştıran ve rahatlan özelliği vardır.

PATLICANI KİMLER TÜKETMEMELİDİR?

Cilt hastalıkları, şeker, mide bağırsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar patlıcan yememelidir.

PATLICAN SAPI SUYU KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Gerekli malzemeler listesi:

*10 adet patlıcanın yeşil sapı

*10 bardak su.

Patlıcan sapı suyu kürünüzü, hem sabah hem de akşam olmak suretiyle aç karna günde iki defa toplamda 5 gün yapmanız gerekmektedir. Bu kürü yerine getirdiğiniz zaman diliminde genel anlamda hemoroid ile bağlantısı bilinen turşu, çilek, acı biber, domates, sirke vb. gıdaların tüketilmemesi lazım gelmektedir.

PATLICAN SAPI SUYU KÜRÜNÜN YAPILIŞI…

İlk olarak patlıcanların saplarını kesmeye başlayın ve bol su ile güzelce durulayın. Zirai alanda kullanılan ilaç kalıntılarından kurtulmak adına sirkeli su da işinizi görecektir. İyice suda arındırılmış patlıcan saplarını, bir tencereye ölçerek koyduğunuz 10 bardak suya ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya koyulun. Burada önemli olan husus suyun sapla beraber kaynamasıdır.

Kaynamaya başlayan tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika daha kısık ateşte kaynatma işlemini sürdürün. Bu süreçte de kapağın açılmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yarım saat geçtikten sonra kaynayan suyu ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Son aşamada ise patlıcanın saplarını süzmenizin ardından, soğumuş olan suyu dilerseniz dolapta muhafaza edebilirsiniz.

patlıcan sapı suyu kürü

YORUMLAR 7
  • çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    suyla yıkanılacak mı? yoksa içilecek mi? nasıl olacak.
    Cevapla
  • tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi de patlıcanı nerede bulacağız ki, onu da söyleseydiniz ya ...
    Cevapla
  • sevda 3 yıl önce Şikayet Et
    aşağı ayrancıda bulunuyormuş
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ankarayi bilirmisin? yukari ayranci veya asagi ayranci bilirmisin? hani ortada bir park var oranin yaninda marketde bulabilirsin... töbeee
    Cevapla
  • Ahmet ESENDAĞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki paragrafta şeker hastalığına iyi geldiği söyleniyor, Aşağıda da diyabet hastaları kuLlanmasın deniyor. Bu çelişkiyi çözemedim.
    Cevapla
  • ben mithat 4 yıl önce Şikayet Et
    Birinde patlıcan sapı suyu diyor. Yememesi gereken ise PATLICAN.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    aalesef bu Çelişki hemen hemen her üründe var? Bir uzman bir ürün hakkında Faydası var yiyin derken bir diğer uzman Hayır yemeyin çok zararlı diyor ? insanlar bu yüzden ağız tadı ile Sebze Meyve yiyemiyor?. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!