Grip nasıl geçer? Grip salgınından korunma ve doğal tedavi yolları

Grip salgını aldı başını gidiyor. Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı grip hastalığında artışa neden olurken, kimi sağlık çalışanları da salgından payını aldı. Peki yataklara düşürürcesine etkili olan grip nasıl geçer? Doğal tedavileri uygulayarak gripten kurtulmak mümkün mü? İşte ateş, baş ağrısı, genel vücut ağrısı, yorgunluk, halsizlik, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan gripten kurtulma yolları...

Grip nasıl geçer? Grip salgınından korunma ve doğal tedavi yolları
Grip nasıl geçer? Grip salgınından korunma ve doğal tedavi yolları
GİRİŞ 25.12.2019 11:17 GÜNCELLEME 25.12.2019 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Grip salgını için uzmanlar Aralık ve Ocak ayını işaret etti. Sık sık titreme ile 41 dereceye kadar yüksek ateş, kuru öksürük ve ses kısıklığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve vücut ağrıları ve ciddi hastalık hissiyle ortaya çıkan grip yaklaşık 6-8 hafta kadar etkili oluyor. Hastalık belirtileri başlamadan bir gün önce hastalığı bulaştırmaya başlıyor, bulaşıcılık 5 gün daha devam ediyor. Çocuklarda bu süre 10 gün kadar daha uzun olabiliyor. Peki hayatı olumsuz yönde etkileyen grip nasıl geçer? İşte antibiyotik ilaçlarına başvurmadan gripten kurtulmanın doğal yolları...

 

GRİBİN NASIL BULAŞILIR?

Grip virüslerinin iletimi esas olarak öksürme ya da mukoza üzerinde hapşırma ve kısa bir mesafe üzerinde olduğunda, özellikle ortaya çıkan damlacıklar ile gerçekleştirilir solunum yolu ile ilgili kişiler ulaşabilir. Normal solunum veya konuşma ile bile, bu tür bulaşıcı damlacıklar ortaya çıkabilir ve daha uzun süre havada kalabilir. Ek olarak, bulaşma, ellerin virüs içeren salgılarla kirlenmiş yüzeyler ile doğrudan temas etmesi ve daha sonra el-ağız / el-burun teması ile de mümkündür.

 

GRİBİN BELİRTİLERİ NELER?

Soğuk algınlığı genellikle griple karıştırılmaktadır. Grip ve soğuk algınlığı semptomları arasındaki belirgin farklar akan ve tıkalı bir burun, boğaz ağrısı ve öksürük olabilir. Grip belirtileri kişiden kişiye değişirken sağlık alanında genel olarak kabul edilen maddeler aşağıda yer almaktadır.

Ateş: 38-39
Baş ağrısı
Genel vücut ağrısı
2-3 hafta süren yorgunluk, halsizlik
Burun tıkanıklığı
Boğaz ağrısı
Sıklıkla öksürük

Grip Nasıl Geçer?

GRİP NASIL GEÇER?

Bol bol sıvı tüketin. Tüketecek sıvıların ise çok sıcak ya da soğuk olmaması gerekir. Günlük sıvı tüketiminin en az 2-3 litre civarında tutulması hastalığın hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha rahat atlatmasını sağlar.

Uyku düzeni vücut sıhhati için en önemli detaylardan biridir. Uyku esnasında, özellikle çocuklarda, hücreler yenileniyor ve melatonin hormonu salgılanıyor. Günlük ortalama 7 saat uyunması organizmanın savunma sistemini güçlendirir. Bu nedenle iyi bir uyku düzeni gribi kısa süre içerisinde geçirir.

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığını yok eden besinlerdir.

Grip İçin Soğan Kürü

Grip için soğan kürü

Soğan, antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyel özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza yardımcı olur. Yüksek ateş, grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir.

1 adet kahverengi kabuklu soğan
2 su bardağı su
Soğanın kahverengi kabuklarını ince ince soyun ve 2 bardak suyun içine atın ağzı kapalı olarak beş dakika kaynatın. Ardından dinlenmeye bırakın sonra süzün ve için.

Grip İçin Özel Çay

Gribi yok eden özel çay tarifi

1 parça zencefil suyu, 1 adet maden suyu, 1 adet limon suyu, 1 adet mandalina suyu, 2-3 dal taze nane ve 1 tatlı kaşığı balı güzelce karıştırdıktan sonra bir süre bekletin. Ardından 1 hafta boyunca her gün tüketirseniz gripten kurtulabilirsiniz.

GRİP İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

GRİPTEN KORUNMANIN YOLLARI

Ellerinizi gözlerinize, burnunuza ve ağzına götürmeyin. Bu vücuda giren mikropları önler.

Ellerinizi sık sık yıkayın. Eğer suya erişiminiz yoksa alkol bazlı bir dezenfektan kullanın.

Telefon, klavye gibi ortak kullandığınız yüzeyleri dezenfekte edin. Virüsler bu yüzeylerde 8 saat yaşayabilirler.

Soğuk algınlığı ve grip sezonunda kalabalıktan uzak durun.

Bağışıklık sistemini besleyen koyu yeşil, kırmızı, sarı sebze ve meyveler tüketin.

Düzenli egzersiz yapın. Egzersiz yaptığınız halde hasta olabilirsiniz; ancak hastalık daha az şiddetli belirtiler gösterir ve daha çabuk iyileşir. Aerobik, yürüyüş gibi düzenli egzersizler bağışıklık sistemini güçlendirir.

Her yıl grip aşısı olsun. Aşılar size % 100 koruma vermez; ancak hastalığı önlemenin en iyi yoludur.

Grip Aşısı

PEKİ KİMLER GRİP AŞISI OLMALI?

65 yaş ve üstündeki kişiler.

Kronik hastalığı olan kişiler: Kronik kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, şeker hastalığı ve benzeri hastalığı olanlar.

Bağışıklık sistemleri zayıflamış olan kişiler: Kanser hastaları, bağışıklık sistemi hastalığı olanlar, organ ve kemik iliği nakli yapılan kişiler.

Uzun süreli aspirin tedavisi alan çocuk ve gençler.

Hastanelerde çalışan doktor, hemşire, hastabakıcılar; kreş ve huzurevleri çalışanları.

Yüksek risk grubundaki kişilerle yakın temasta olan kişiler

İlk 3 aydan sonraki hamile kadınlar ayından itibaren bebekler

Çevresindeki insanlar grip ise grip aşısı olunması kesinlikle önerilmektedir.

GRİP GEÇMEZSE NE ZAMAN DOKTORA GİDİLMELİ?

Belirtiler şiddetliyse, toparlanacağınıza daha da kötüye gidiyorsanız, ateşiniz düşmüyorsa mutlaka hekime başvurun. Grip gibi başlayan ve başka bir hastalığa dönüşen bir duruma girmiş olabilirsiniz. Eğer bu belirtilerden herhangi biri varsa, hemen bir doktora görünün:
 
Nefes alma zorluğu
Kalıcı ateş
Kusma
Ağrılı yutma
Kalıcı öksürük
Kalıcı tıkanıklık ve baş ağrısı

Grip İçin Doktor

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    gribal enflasyonları -antiboyotik-ten başka ilaç geçirmiyor....ama aile hekimine gidince artık pek antibiyotik yazmıyorlar...olmadık hastalığa iyi gelmeyen şeyler yazıyorlar..mesala ben grip olunca aile doktoru --suya atılıp içilince balgam söktüren bir ilaç,agrı kesici hap yazdı ve tabbi bu ilaçların griple bir ilgisi olmadığından iyi gelmedi,mecburen özel hastaneye gidip antibiyotik yazdırdım zar zor öyle geçti. bu antibiyotik yasağını hangi kendini doktor,proföser sanan akıllı çıkardıysa artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!