Diş apsesi neden olur? Belirtileri nelerdir ve kaç günde geçer? Diş apsesine doğal çözümler...

Farklı nedenlerden ötürü diş kökünde biriken enfeksiyonlu hücrelerin neden olduğu diş apsesi yaşam kalitesini düşürür. Hemen hemen herkesin yaşadığı bu sağlık sorunu her yaşta ve cinsiyette görülebilir. Ağız içi bakteriyel hastalıklarından en yaygını olan diş apsesi zamanında tedavi edilmediğinde farklı hastalıklara da zemin hazırlayabilir. Diş apsesi neden olur? Diş apsesine doğal çözümler nelerdir?

Yeteri miktarda temizlenmeyen diş köklerinde biriken enfeksiyonlu hücrelerin neden olduğu rahatsızlığa diş apsesi denir. Dişin kökünden farklı yönlere doğru da yayılabilen bu hastalık şiddetli ağrıya neden olur. Zamanında müdahale edilmediğinde ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilir.

Ağrı bazen boğaz ve kulağa kadar sıçrar. Orta şiddetten yükselen ağrı kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Türleri olan diş apsesi, farklı nedenlerde de ortaya çıkabilir. Uzmanlar bu gibi rahatsızlıkların önemsenmediğinde kansere bile zemin hazırlayabileceğini vurguluyor. Lenf bezlerine kadar sıçrayabilen enfeksiyonlar hücrelerin mutasyonunu bozarak bu bölgelerde tümör oluşturabilir.

Bu da diş eti kanserine yol açar. Bu yüzden şiddeti artan diş apsesinde mutlaka bir uzmana görünmekte fayda var. Bazı hastalar bunun için öncelikle antibiyotik ilaçlarına başvurur ancak uzmanlar bu konuda uyarıda bulunuyor. Gereksiz alınan antibiyotiğin zararlı olduğunu hatırlatan uzmanlar apse çok şiddetlenmeden bir uzmana başvurulması gerekir. 

Geçmeyen diş ağrısı için okunacak şifa duaları! Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı tedaviİLİŞKİLİ HABERGeçmeyen diş ağrısı için okunacak şifa duaları! Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı tedavi

diş apsesi neden olur

diş apsesi neden olur

KAÇ ÇEŞİT DİŞ APSESİ VARDIR?

- Diş kökünün en ucunda görülen diş apsesine periapikal denir. Şiddeti ilerledikçe yaşanır. 

- Diş etinde görülür. Dokunulabilir. Ağız kokusuna ve çene ağrısına neden olur. Periodontal apse denir.

- Dış ette ortaya çıkan iç yanağı da hasarlaştıran diş eti apsesidir. 

kaç çeşit diş apsesi vardır

kaç çeşit diş apsesi vardır

DİŞ APSESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Zonklayıcı bir ağrı ile diş etinden çeneye çeneden kulağa vurur. Apsesinin olduğu tarafa doğru uzanmak sıkıntılı olur. 

- Bağışıklık sistemi enfeksiyondan etkilendiğinden vücut ısısında değişiklik olur. Bu da ani ateşlenmelere sebebiyet verir.

- Yüzde kulak altında ya da çene altında belirsiz şişkinlikler ortaya çıkar.

- Yemek yemekte güçlük çekmek

- Ağız kokusunun kötüleşmesi ve besinlerin tadını bozuk alma

- Sıcak ve soğuk yiyecek ya da içeceklere karşı hassas olma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur? Diş temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAğız ve diş sağlığı nasıl korunur? Diş temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

apse kaç günde geçer

apse kaç günde geçer

DİŞ APSESİ KAÇ GÜNDE GEÇER?

Düzenli ağız ve diş bakımı yapıldığında ortalama bir haftada geçer. Uzman doktor genellikle apseye neden olan enfeksiyonun şiddetini azaltmak için ilaç tedavisi uygular. Doktora başvurmadan ilaç kullanılması önerilmez. Bunun dışında da evde doğal yollarla enfeksiyonların şiddeti azaltılabilir.

diş apsesine doğal çözümler

diş apsesine doğal çözümler

DİŞ APSESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER...

- Karanfil güçlü bir antiseptik olduğundan çiğnenerek ağzı içerisindeki enfeksiyonlu hücreler azaltılabilir. 

- Apsenin çıktığı yanağa buz koyarak şok etkisi ile ağrısı giderilebilir.

- Elma suyu içerdiği antibakteriyel maddeler sayesinde dişteki mikrobu temizler. Bunun yanı sıra tükürük bezlerindeki virüsleri de yok eder.

- Sarımsak da diş apsesinin şiddetini azaltmada etkili bir doğal çözümdür. 

- Karbonatlı su gargarası ya da sumaklı su gargarası da hep diş apsesine hem de diş apsesinin neden olduğu etkileri azaltmada etkilidir. 

Sütün cilde faydaları nelerdir? Her gece yüzünüze süt sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Sütün cilde faydaları nelerdir? Her gece yüzünüze süt sürerseniz...
Bal ve propolisin mucize karşımı: Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bal ve propolisin mucize karşımı: Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 4

Sero 3 yıl önce

Böyle bi ağrı yokkkk ..,!!!

Toplam 4 beğeni

Hamdi 3 yıl önce

Merhaba bendeki apse diş kökünde boğazıma kadar yayılmış durumda siz yazmışsınız 1 haftada geçer doktora gerek yokmu? yani doktora gitmesemde kendiliğinden geçermi? bu apse çene kemiğine hasar veriyormuş kendiliğinden mikroplar ölüyormu 1 hafta sonra? yüzümde şiş.

Toplam 3 beğeni

İbrahim 3 yıl önce

Antibiyotik tedavisi ile bir haftada geçiyor. Kesinlikle hekiminize danışmanız gerek. Kendiliğinden geçmiyor. Müdahale edilmezse yazıda bahsedildiği gibi beyin ve kalbinize hasar verebilir.

Toplam 0 Beğeni

GAMZE 3 yıl önce

Geçmiyor. Ben doktora gittim antibiyotik verdi benimki de pek geçecek gibi değil. Kulağa boyuna vuruyor. İmkan varsa doktora görün.

Toplam 3 Beğeni