Canan Karatay yine ezber bozdu: Ekmek uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir programda yine ezberleri bozan açıklamalara imza attı. Karatay, ekmeğin uyuşturucu etkisi olduğunu beyni olumsuz etkilediği yönünde açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Gastronomi Günleri'ne katılan doktor Canan Karatay, Belediye Konferans Salonu'nda 'Karatay Mutfağı' adlı söyleşide açıklamalar yaptı. Karatay, faydalı bildiğimiz bazı gıdaların vücudumuza fark etmeden zarar verdiğini söyledi. Özellikle ekmeğin uyuşturucu kadar zararları olduğunu vurguladı. Ayrıca lahmacun yediği anların fotoğrafını çekip yanlış yorumlarda bulunanlar için ise "Ekmekler yangını başlatır, beyni uyuşturur, kafa bulanıklığı yapar, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor. Yangını alevlendirmeye başlatır. Adıyaman’ın kavurmalı hıtabı ekmek değildir. Ben fırın ekmeklerinden bahsediyorum. Lahmacun da ekmek değildir. Ben lahmacun yedim diye fotoğrafımı çektiler, kıyametler koptu. Lahmacun ekmek değildir" açıklamasını yaptı.

CANAN KARATAY

CANAN KARATAY

TARIM İLAÇLARI VE MEYVE FRUKTOZU KARACİĞERİ YAĞLANDIRIR!

Meyve ve sebzeleri zararlı böceklerden korumak için sıkılan bazı tarım ilaçlarının ayrıca besinlerin içerdiği fruktoz miktarlarının ciddi derecede zararlı olduğunu belirtti. Bunların karaciğeri yağlandırdığı şekeri olumsuz etkilediğini söyledi. Karatay, "Meyve de yenmeyecek çünkü şekerleri yükseltiyor. Meyvedeki fruktoz, meyvelere sıkılan tarım ilaçları çok tehlikeli; alkol gibi karaciğeri yağlandırır. Doğal yağlar, kırmızı etler, zeytinyağı veya tereyağı, vücuda ve kana yağ olarak geçmez. O parçalanıyor ve gerekli yerlere asit olarak gidiyor. Yumurtanın kolesterolü 260 miligrammış günlük  kolesterol diye bir şey yok insan vücudu her gün 3 gram kolesterol üretiyor. Hayatımız ona bağlı, sindirim sitemimiz ona bağlı, beynimiz ona bağlı, gözümüz ona bağlı, hatta beyinde kolesterol üreten hücreler var. Karaciğer bozulursa kolesterollerin üretmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

CANAN KARATAY

CANAN KARATAY

MİSAFİRE BAKLAVA, BÖREK YERİEN DOMATES KONSERVESİ GÖTÜRÜRÜM!

Karatay, domatesin özellikle bu mevsimlerde önemli olduğunu vurgulayarak şu örneği verdi:  "Domates konservesini ABD'de dahi yaptım. Bir mevsimde 90 kilogram domates konservesi yapmış biriyim. Kışın başka domates yemeyiz çünkü mevsiminde lokal olarak alınan domates sağlıklıdır. Yapılması lazımdır." diye konuştu. Karatay, şunları söyledi: "Lokal domates nasıl yapılır? Domatesi iyice yıkamak gerekiyor. İyi bir domates ilaçsız olacak. İlaçlı aldım, yaptım kabul olmaz. İlaçsız aldığım domatesi kaynatıyorum. Kabuğunu dahi soymuyorum çünkü kabuğu da faydalıdır. Çürükleri varsa ayıklıyorum. Kaynadıktan sonra kavanoza koyuyorum. Yeni konserve kapağı almak gerekiyor. İçine biraz zeytinyağı konulabilir. Bir de kaya tuzu konulabilir. Sonra da soğumaya bırakabilir. Kavanozun içindeki hava çıktığı zaman 'çıt' diye bir ses gelir. O zaman bütün kış buzdolabına bile girmeyebilir. Raflarda saklayabilirsiniz. Yalnız ağzını açtıktan sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Bütün kış ev domatesi olarak konserve kullanırım. Akşam yemeğine misafirliğe gittiğim zaman da domates konservesi götürürüm. Baklava, börek götürmem."

BİR YORUM YAPIN 20

vay be arkadaş 4 yıl önce

yıllardır ekmek yiyorum ve ekmek bizim ata mirasımız düşse yere alır öper alnımıza kor yüksek yere bırakırız ki kuşlar yesin..fırınlar mayalanmadan pşiriyor haliyle tez kuruyor. bunun gibi hocalarda bizim milleti küçültmek japon gibi yapıp amerikan iri cüsseli douzlarına hazır kuzuya çevirecek ekmek yemesseniz bağışıklık sisdeminiz çökr bu hoca görünenler birr piyon inanmayın bunlara..

Düşünür 4 yıl önce

Ekmek , bizim bildiğimiz doğal ekmek değil. Ne kadar çok yersen o kadar çok erken acıkıyorsun. Kromozomlarıyla ve GDO su ile oynanmış ve kutsallığı falan kalmamıştır.

LAEDRİ 4 yıl önce

insanlar ekmekle doyuyor. Sizin gibi aperatiflerle değil

Düşünür 4 yıl önce

Ekmek açlık hissi verir ve daha çok açlık hissi verir.

FATİH 4 yıl önce

Dengesiz kadın ya

Toplam 1 beğeni

Misafir 4 yıl önce

Senden daha dengesiz değil.

Toplam 1 Beğeni

muşli 4 yıl önce

tecrübe konuşur .geldiği son nokta=)

Murat 4 yıl önce

Her şeyin fazlası zararlı bu kadar basit

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun