Pesketaryen diyetle bel basen inceltme! Formda tutan Pesketaryen diyet listesi

Pesketaryen diyet, daha önce ismine aşina olmadığınız bir zayıflama yöntemi olsa da esasına bakıldığında son zamanlarda uygulama sıklığı gittikçe artmaya başlamıştır. Balık ve deniz (su) ürünleri haricindeki et çeşitleriyle beslenmeme esasına dayanan Pesketaryen diyet ile zayıflama yöntemi hakkında bilinmeyenlere yer verdik. İşte, vejetaryen beslenme şeklinin bir alt grubu olan Pesketaryen diyetle kilo vermeye dair merak duyulan ayrıntılar...

Pesketaryen diyetle bel basen inceltme! Formda tutan Pesketaryen diyet listesi
Pesketaryen diyetle bel basen inceltme! Formda tutan Pesketaryen diyet listesi
GİRİŞ 20.12.2019 16:02 GÜNCELLEME 20.12.2019 16:03

Pesketaryen diyetin ne olduğuna açıklık getirilecek olursa, et türlerinden yalnızca balık ve su (deniz) ürünleriyle beslenme biçimini oluşturmaktadır. Sağlıklı ve hızlı zayıflamanın kapılarını aralayan Pesketaryen diyetin içerisinde önemli ölçüde sağlıklı yağlar, tahıl, fındık ve baklagiller yer almaktadır. Son dönemlerde yaygınlığı giderek fazlalaşan bu kilo verme yönteminde balık başta olmak üzere diğer deniz (su) ürünleri diyetin merkezine yerleştirilmekte ve beraberinde yumurta, bal ve sütle de desteklenmektedir. Vejetaryen beslenme şeklinin alt grubu olarak nitelendirilen Pesketaryen diyette dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise, gerek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların gerekse kümes hayvanların eti tüketilmemelidir. Hem beyaz hem de kırmızı etle beslenmeme esasına dayanan bu zayıflama yönteminde gün içerisinde vücudun gereksinim duyduğu protein ve vitaminler büyük oranda karşılanmaktadır.

Pesketaryenliğe yönelik gerçekleştirilen bilimsel araştırmaların neticesinde, bu beslenme şeklini benimseyenlerin bağırsak kanseri hastalığına yakalanma yüzdesi, gerek et tüketenlerden gerekse başka vejetaryen beslenme şekillerinden çok daha az olduğu ortaya konulmuştur. Pesketaryen İtalyanca ''Pesce (Balık)'' ve İngilizce ''Vegetarian (Vejetaryen)'' kelimelerinin birleşiminden türemekle birlikte, vejetaryan diyete göre süt & süt ürünleri, yumurta ve bal gibi gıdaların tüketilebilmesi açısından daha esnektir.

PESKETARYEN DİYET NASIL YAPILIR?

Pesketaryen diyet listesinde ->%50 sebze ve meyveler, tüm yeşillikler

->%25 tahıl ve karbonhidrat grubu

->%25 deniz ürünleri oranında bulunması gerekmektedir.

*Pesketaryen beslenme şeklinde katı kurallar bulunmamaktadır. Örneğin; haftada şu kadar balık tüket, şu kadar sebze diye bir kesinliğe yer verilmemektedir.

PESKETARYEN DİYETTE SERBEST OLAN GIDALAR HANGİLERİDİR?

-Kabuklu yemişler

-Süt ve süt ürünleri

-Karides

-Bitkisel yağlar

-Baharatlar

-Yengeç

-Balık etli makarna ve pizzalar

-Tahıllar

-Balık güveç ve benzerleri

-Kahvaltılık ürünler

-Somon

-Ton balığı

-Sebze ve meyve

-Sushi

PESKETARYEN DİYETİN FAYDALARI NELERDİR?

Hem sebze hem de balık ürünlerine ağırlık vermenin sonucunda vücuda yüksek miltarda Omega 3 alınmaktadır. Bu sayede sağlık açısından şu faydaları sağladığını söyleyebilmek mümkündür:

*Unutkanlığın önüne geçilmesine yardımcı olmakta ve Alzheimer riskini azaltmaktadır.

*Göz hastalıklarına karşı koruyucu görev üstlenmektedir.

*Kalp damar hastalıklarına karşı yüksek koruma göstermektedir.

*Kemiklerin kuvvetlenmesini ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır.

-Yapılan araştırmalar doğtultusunda, ayda en az bir kere balık tüketen ve diğer et çeşitleriyle beslenmeyenlerin yani pesketaryen beslenme şeklini uygulayanların, et tüketenlere kıyasla bağırsak kanserine yakalanma riskinin %43 daha az olduğu saptanmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim