Kahvaltı tartışması büyüyor! Ender Saraç'tan Dr. Mehmet Öz'e yanıt gecikmedi

Amerika'da yaptığı açıklamalarla gündeme gelen doktor Mehmet Öz kahvaltı yapmayın demişti. Bunun üzerine Ender Saraç katıldığı programda bu açıklamalara katılmadığın, Türk usulü kahvaltının önemli olduğunu vurguladı.

Meclis Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Obeziteyle Mücadele Komisyonu Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saraç, Dr. Mehmet Öz'ün “Kahvaltı yapmaya gerek olmadığı, acıkmadan yemek yememek” gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Dr. Öz'ün kahvaltı konusundaki sözlerinde sadece ‘acıkmadan yememe' kısmına katıldığını belirten Saraç, “Bizim Türk toplumunda, hatta bütün dünyada kahvaltı en önemli öğündür. Bir deyiş var, ‘Kahvaltıyı kral gibi, öğlen yemeğini prens gibi, akşam yemeğini fakir gibi yiyin’ diye. Ben buna katılıyorum. Kahvaltı günün en önemli öğünü” dedi.

"TÜRK KAHVALTISI YAPIN"

Saraç, sağlıklı bir kahvaltıda yenilmesi ve yenilmemesi gerekenler hakkında da bilgi verdi. Saraç “Klasik Türk kahvaltısı; hamur işleri, ekmekler, simitler, poğaçalar, börekler değil, daha çok protein ağırlıklı. Yumurta, belki bir parça çökelek gibi az yağlı, bol ‘D’ vitaminli, kalsiyumlu bir peynir. Bol yeşillik, üstüne limon sıkarak, olmazsa olmazımız zeytinyağımız, bazen köy tereyağımız, ekşi maya ile mayalanmış tam tahıllı ekmeğimiz, bir dilim kadar. Yanında da alkali bitki çayı, tercihim yeşil çaydır ama klasik Türk çayı da olur şekersiz olmak şartıyla. Bir tatlı kaşığı da bal veya tahin pekmez, şahane, sağlıklı güzel bir kahvaltıdır. Bence kahvaltıdan vazgeçmeyelim” dedi.

"KAHVALTIDA ÇORBA İÇİYORUM"

Kahvaltı yapıp yapmadığı sorulan Saraç, kahvaltı yaptığını, tam tahıllı bir dilim ekmek, zeytin, zeytinyağı, az yağlı çökelek, taze karış, yeşillik ve bir tatlı kaşığı bal yediğini belirtti. Saraç, “Ben kahvaltı yaparım ne kilo alırım ne de hasta olurum” karşılığını verdi. Hamur işi, şeker olan bir kahvaltıdan bahsetmediğini dile getiren Saraç, haftada iki kez, özellikle kışın tarhana, mercimek çorbalı kahvaltıyı da önerdiğini bildirdi.

Dr. Mehmet Öz kahvaltı yapmayın demişti! Yeni açıklama geldi...

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Mehmet Öz kahvaltı yapmayın demişti! Yeni açıklama geldi...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 15

Murat 4 yıl önce

Çalışan için kahvaltı önemlidir ama öğlene kadar yatan için yada çalışmayan için kahvaltı önemli değildir

Toplam 3 beğeni

AKINCI BEYİ 4 yıl önce

kahvaltı günün en önemli öğünü değildir , en önemli öğün öğlen yemeğidir, kahvaltı sadece güne enerjik ve mutlu başlamak için yapılmalı , çalışıyorken hafif , istirahatte iseniz ağır kahvaltı yapılabilirsiniz, kahvaltıyı ağır yapmış iseniz öğlen öğününü ya akşamüstü 2-5 arası yada hiç yapmamalısınız.

Toplam 2 beğeni

zafer gülten 4 yıl önce

kahvaltı etmeyin diyenler,en kuvvetli kahvaltıyı balla,kaymakla,terayağıyla karadeniz insanımız yapıyor,ve ömür süresi en uzun olan yerlerimizden,120 yaşına kadar yaşıyanlar var. kahvaltı etmeyin diyenler bu kadar yaşıyabilecek mi acaba.

ek9 4 yıl önce

sanki size soracagız kahvaltı yapalımmı yapmayalımmı diye

Toplam 6 beğeni

oflu baba 4 yıl önce

DUNYANIN EN BUYUK BILIRKISISI OFLU BABADAN DINLEYIN KAHVALTIYI 10 SAAT YATIYORSUN SABAH KALKTIGINDA KENDINI DEGIL VUCUDUNDA BUTUN GECE UYUYAN MILYARLARCA HUCRELER AGZINI ACIP YEMEK YANI VITAMIN BEKLERLER SIZ VUCUDUNUZDAKI ACIKMIS HUCRELERI BESLEMEZSENIZ ONCE VEREM OLURSUNUZ VUCUDUNUZ DUSER HALSIZLIK ENEMI BASLAR SONRADA KANSER OLURSUNUZ KAHVALTIYI YAPARKEN DIKKATLI YAPIN YULAF EZMESINI MUHAKKAK masanizda bulundurun her cocuk sut yumurta ve peynir yemeden masadan kalkmasin oyle geri zekalilar gibi ekmege yag surup cocugunuzun karnini sisirip doyurmayin

Toplam 6 beğeni

şeyma 4 yıl önce

mehmet öz düşünemedi zaten gece boyunca yemek yenmediğini djdjjdjd

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun