Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Gerçek andız pekmezi nasıl anlaşılır?

Andız pekmezi, diğer pekmezlerden daha az üretilen ancak içerdiği zengin besin değerleri sayesinde çok daha sağlıklıdır. Her gün şifa niyetine aç karnına bir kaşık andız pekmezi tüketmek, vücudun ihtiyacı olan günlük vitamin ve mineralleri karşıladığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Peki andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?

Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Gerçek andız pekmezi nasıl anlaşılır?
Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Gerçek andız pekmezi nasıl anlaşılır?
GİRİŞ 09.11.2022 10:32 GÜNCELLEME 09.11.2022 10:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Andız pekmezi, ülkemizde Doğu Akdeniz bölgesinde Mersin ve Doğu Anadolu Bölgesinde Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaygın olarak üretilmektedir. Diğer pekmezlere kıyasla daha sert ve acı bir tadı bulunmaktadır. Ekim ve Kasım aylarında hasat edilerek üretilmeye başlayan andız pekmezi, içerdiği vitamin ve minerallerle ilaç niyetine içilmektedir. Yapımı oldukça zahmetli olan pekmez, yerel halk tarafından büyük bir özenle üretilmektedir. 

Aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?Aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?

Andız Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Anadolu’nun birçok yerinde yaygın olarak kullanılan farklı mahsullerden elde edilen pekmezler, her türlü hastalığa karşı korunmak için hazırlanan doğal antibiyotiklerdir. Anadolu insanı özellikle kış aylarında her sabah bir kaşık pekmez yiyerek soğuğa karşı kendilerini korurlar. Faydaları saymakla bitmeyen pekmezlerin en dikkat çekici ve faydalısı olan andız pekmezinin her gün bir kaşık tüketildiğinde sağlığa olan faydaları şu şekildedir.

Kaynatılmış lahana suyunun faydaları nelerdir? Lahana suyu nasıl hazırlanır?Kaynatılmış lahana suyunun faydaları nelerdir? Lahana suyu nasıl hazırlanır?

  • Sağlıklı olan her besinde aranan en önemli özellik olarak antioksidandır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak zehirlenmelere karşı korur.

  • Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır.

  • Kan dolaşımının düzenli çalışmasını sağlayarak kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

  • Saç dökülmesine karşı iyi gelir ve saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

  • Sindirim sistemini düzenler ve buna bağlı olarak da bağırsak rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.

  • İltihapların kurumasını sağlayarak iltihaba bağlı ağrıları ve hastalıklara iyi gelir.

Kinoa çayı faydaları nelerdir? Evde kinoa çayı nasıl yapılır? Kinoa çayı faydaları nelerdir? Evde kinoa çayı nasıl yapılır?

  • Bağışıklık sisteminin zayıf olmasından kaynaklı ağızlarda oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

  • Şiddetli ve kesilmeyen öksürüğü geçirir.

  • Sigara ve alkol tüketen kişilerin akciğer ve karaciğerin meydana gelen toksin ve yağlanmaların önüne geçer. 

  • Balgam sökücüdür.

  • Hamile kadınlarda, bebeğin anne karnında büyümesine bağlı olarak bağırsaklara yapılan baskı, şişkinlik ve gaz oluşumuna neden olur. Düzenli olarak tüketildiğinde gaz oluşumunun önüne geçer.

  • Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur

  • Akciğeri toksinlerden arındırır. 

  • Dalak ve karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Egzama, kaşıntı gibi cilt problemlerinin geçmesine yardımcı olur.

  • Cilt hücrelerinin yenileyerek yaşlanmaları geciktirir.

Biberiye çayı faydaları nelerdir? Biberiye yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır?Biberiye çayı faydaları nelerdir? Biberiye yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır?

Andız Pekmezi Nasıl Tüketilir?

İçerisinde herhangi bir tatlandırıcı ve katkı maddesi eklenmeden yapılan pekmezler, mutfakların en sağlıklı ve doğal ürünleri olarak tüketilir. Tatlılara doğal tatlandırıcı olarak eklenirken, doğal öksürük şurubu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tahin veya yoğura karıştırılarak tüketmek hem günlük şeker ihtiyacını karşılar hem de sağlıklı bir atıştırmalık olur. Ayrıca salata ve yemeklere farklı bir aroma katmak için de andız pekmezi ilave ilave edilebilir. 

Piyasada farklı markaların ürettiği andız pekmezinin hakiki olanı Mersin Toroslar'da üretilen ve Şanlıurfa’da üretilendir. Andız pekmezi rast gele alınmaması gerekir. İçerisinde koruyucu madde veya şeker ilaveli pekmezler sağlıklı olmadığı gibi zararlıdır. 

Andız Pekmezi Fiyatı?

Hakiki andız pekmezini temin etmek için online olarak alınabilir. Eczane ve aktarlarda da bulunan pekmezin kilogramı takribi 45-50 TL civarındadır.

Andız Pekmezi Besin Değerleri?

1 çorba kaşığı andız pekmezi 60 kalori kadardır. Her sabah düzenli olarak içildiğinde vücudun ihtiyacı olan potasyum, magnezyum, protein, E vitamini, B3 ve B6 vitamin ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır. Ayrıca sütte bulunan kalsiyumun tam 3 katına sahip olduğundan kemik gelişimine çok faydalıdır. 

YORUMLAR 3
  • Hısım 3 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin elinde fazlası var galiba
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Onunda yazacaklarda unutmuşlar
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    demediğiniz bir tek şey kalmış: ÖLÜMü yok eder !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar