Corona virüs hakkında doğru bilinen tüm yanlışlar! Sarımsağı bu şekilde kullanırsanız...

Corona virüs, çıktığı günden bu güne milyonlarca insanın hayatını tehdit etmektedir. İnsanlar büyük bir korku ile önlemlerini alırken bazı yanlış alışkanlıklarla kendi sağlıklarını corona virüsten önce tehlikeye atmaktadırlar. Sağlık Bakanlığının açıkladıkları tavsiyelere uymaları gerekirken yanlış alışkanlıklarla başka hastalıklara neden olmaktadırlar. İşte corona virüs hakkında doğru bilinen yanlışlıklar

Corona virüs hakkında doğru bilinen tüm yanlışlar! Sarımsağı bu şekilde kullanırsanız...
Corona virüs hakkında doğru bilinen tüm yanlışlar! Sarımsağı bu şekilde kullanırsanız...
GİRİŞ 16.04.2020 09:47 GÜNCELLEME 16.04.2020 09:47

Corona virüs, büyük bir tehlike ile dünyayı etkisi altına alırken virüsten korunmak için türlü türlü bilgiler kulaktan kulağa yayılmaktadır. Uzmanların kesinlikle onaylamadığı bu bilgiler, yanlış ve dengesiz kullanımı sonunda kişilerin sağlıklarını bozmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün ve Sağlık Bakanlığının uyarılarını dikkate alarak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketerek vücut direncini arttırmak bu süreçte yapılması en doğru olan harekettir. Halkın corona virüsten korunmak için yaygın olarak başvurduğu alışkanlıklar ise hurafeden ibarettir. İşte doğru bilinen yanlışlar:

 

SARIMSAK

Corona virüsten korunmak için herkesin en sık tükettiği gıdaların başında sarımsak gelmektedir. Sarımsak tek başına çok yararlı bir besindir ancak yararlı oluşu virüsü öldüreceği anlamına gelmez. Aksine aşırı tüketilmesi durumunda kan şekerini, tansiyonu ve beden dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Aşırı sarımsak tüketilmesi boğaz iltihabına yol açtığı da uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. Sarımsak günlük hayatta yendiği zaman gayet sağlıklı bir besin olması nedeniyle ölçülü miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak, sarımsağın corona virüsten direkt olarak koruduğu ya da corona virüse yakalanılmışsa tedavi eder anlamına gelmemektedir. 

 

TUZLU SU İLE GARGARA

Corona virüse karşı alınan bir diğer yanlış önlem de tuzlu su ile gargara yapmaktır. Tuzlu suyun corona virüsü öldürdüğü veya virüsten koruduğu şeklinde bir bilgi yoktur. Bu bilgi de doğru bilinen yanlışlardan olup, sağlıklı olan ağız ve boğazın yapısına zarar vererek daha tehlikeli hastalıklara yakalanmaya yol açabilmektedir. Bundan dolayı tuzlu ile gargara yaparken de dikkatli olunması gerekmektedir.

AŞIRI DEZENFEKTEN KULLANIMI

Ellerin gün içerinde sık sık temizlenmesi Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının en çok vurgu yaptığı husustur. Ancak ellerin su ve sabun kullanmak yerine sürekli olarak alkol bazlı dezenfektanlarla temizlenmesi ellere zarar vermektedir. Gün içerinden ihtiyaç duyulduğu takdirde dezenfekten kullanılması önerilmektedir. Ancak su ve sabun ile elleri yıkanma imkanı varken dezenfekten ile temizlemeyi en aza indirilmesi önerilmektedir. 

ELDİVEN VE MASKE KULLANIMI

Bir eldiven ve bir maske tek kişisel ve kullanımlıktır. Eldivenle çarşıya pazara alışverişe gidiliyorsa, işlerin halledilmesinden sonra hiçbir yere değdirmeden hemen çöpe atılmalıdır. Defalarca ya da uzun sür kullanılan eldiven, virüslerin başka yerlere taşınmasına neden olduğu için tehlike saçmaya başlamaktadır. Aynı şekilde maske kullanımı da dikkat edilmelidir. Maske kişisel bir üründür ve herhangi bir işin kullanıldığında çıkarıp kimse ile temas ettirmeden çöpe atılması gerekmektedir. Aynı maske tekrar tekrar kullanılmaz, çöpe attıktan sonra ise ellerin bol su ve sabunla yıkanmalıdır. 

ÇAMAŞIR SUYU GİBİ AŞIRI MİKTARDA KİMYASAL MADDE KULLANIMI

Corona virüs dünyaya yayılmaya başladığı andan itibaren günlük hayatta kullandığımız kimyasal madde içeren temizlik malzemelerine daha fazla yüklenilmektedir. İnsanların bu şekilde önlem almaya çalışmaları esasında normal bir tepkidir. Ancak, aşırı kimyasal kullanmak, virüslerin öldürülmesinden ziyade bir süre sonra insanlara da zarar vermeye başlamaktadır. Umumi yerlerin temizlenmesi için bol su kullanımı, daha az kimyasal içeren temizlik malzemesi ve sirke ile temizliğin mümkün olduğu görülmektedir. Kıyafetlerin ise yüksek ısıda her zaman kullanılan deterjanı kullanarak temizlemenin mümkün olacağı uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. Çamaşır yıkarken dikkat edilmesi gereken unsur ise sıcaklığın 60 derecenin üstünde olmasıdır.

Aşırı miktarda kimyasal ürün kullanmak, solunan havanın zehirli olmasına neden olmakla birlikte solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin nefes darlığı çekmesine neden olmaktadır. Çamaşır suyu ile temizlik yapılıyorsa da daha az kullanmaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Su ile çözünmesini sağlamak çok önemlidir. 4-5 litre su için en fazla 1 kapak çamaşır suyu kullanılması gerekmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…