Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü: Heyecan veren haberler var

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Dr. Margaret Harris, koronavirüsün ilacına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Harris, "Gerçekten heyecan verici haberler görmekteyiz, 50'den fazla aday ilaç şu an araştırma altında" dedi. Harris ayrıca Türkiye'deki şu andaki durumun umut verici olduğunu belirtti.

GİRİŞ 10.04.2020 00:16 GÜNCELLEME 10.04.2020 00:17
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Dr. Margaret Harris, A Haber ekranlarında yayınlanan Satır Arası programına katıldı ve koronavirüs ilacıyla ilgili önemli gelişmeleri duyurdu.

 

"50'DEN FAZLA İLAÇ DENEME AŞAMASINDA"

Dr. Margaret Harris, ''Gerçekten heyecan verici haberler görmekteyiz, 50'den fazla aday ilaç şu an araştırma altında. Ve şu an denemeler ilaçların çalışıp çalışmadığı konusunda yürütülmekte. Ama önemli olan işe yarayıp yaramaması değil, laboratuvarda işe yaradıklarını görebiliyoruz belki ama insanlar üzerinde kullanılması uygun mu? sorusu da sorulmalı. İlaçlar insanları kurtarmak için yapılan şeylerdir ve bunu yavaş bir aşamada öğreneceğiz. İlacın güvenilir olması gerekmekte.'' ifadelerini kullandı.


"İLAÇLA İLGİLİ ÜLKELER VE BİLİM İNSANLARI BERABER ÇALIŞIYOR"

 

"İlaç çalışmaları için ülkeler arasında işbirliği var mı?" sorusuna yanıt veren Harris sözlerine şöyle devam etti: Bu konuda da iyi haberlerim var. Yaşadığımız dünya hakkında en güzel şeylerden bir tanesi de bu. Ülkeler ve bilim insanları beraber çalışmakta. Virüsün büyük bir risk olduğunu öğrendikten birkaç hafta sonra, genetik yapısı dünyaya sunuldu. Ve dünyadaki bilim adamları bu bilgiyi kendi aralarında paylaştı. Bizim işimiz de bir nevi bu biz de bu ilaç denemelerinde şu an çalışmaktayız. Ve şu an bütün dünya bu ilaç üzerinde beraber çalışmakta.

YORUMLAR 47
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yilansin yilan.Bin yüzlüler
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke başka birisi vereymiş haberi, heyecanim kursağımda kaldi.
    Cevapla
  • İlaç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu salgını birilerinin çıkardığını zaten hepimiz biliyoruz ila aslında vardır. Yeni ilaçlardan herhangi birinin faydalı olduğunu görünce anında ilacı etkisiz hale getiren farklı bir virüs yayacaklardır. Dsö zaten ne idiğü belli olmayan kontr-virüs bir örgüt gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • Kul 3 yıl önce Şikayet Et
    BM bm GK DSÖ müslüman kanı aksinda
    Cevapla
  • Memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya mafya örgütü Bill Gates in yöneti bir kurulus.saglikla alakasi yok. Korkuyu saldiniz evet simdi asiyi bulduk deyip insanligi zehirleyecek bu siyonistlerin usaklari
    Cevapla
  • Bsbddhd 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne bekliyonuz insanlar zahten öluyor hemen o hastalarda deneyin. 1 sene dahami bekliyecekler
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Denenmiyor mu, sanıyorsun? (hidroklorokin, antikor tedavisi, kök hücre vs...) Şuan hastalar üzerinde mümkün olan her tedavi deneniyor ancak henüz üretime girmemiş ilaçların nesini deneyecekler...
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim İmmüm plaza etkili olmaya başladı HASTALAR İYİLEŞİYOR!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!