Diyete başlamanın 10 püf noktası

Yaz geldi mayolar bikiniler dolaptan çıkmak için bekliyor peki ya siz hazır mısınız? Diyet yapmam gerek ama nasıl başlayıp devam edeceğim diye düşünüyorsanız işte size püf noktalar.

Diyete başlamanın 10 püf noktası
Diyete başlamanın 10 püf noktası
GİRİŞ 22.07.2012 14:16 GÜNCELLEME 22.07.2012 14:31

1-Yiyeceklerinizin çoğunluğununtaze, katkı maddesi içermeyen saf vedoğalmalzemelerden yapılmış olduğuna dikkat etmelisiniz.

2-İçerisinde yağ bulunan süt gibi içecekleri tercih etmeyiniz. Onun yerine saf meyve suyu içmeniz daha doğru olacaktır.

3-Ekmek ve makarna gibi unlu gıdalardan uzak durmanız gerekecektir.

4-Kola ve alkol gibi yüksekorandakalori bulunan içeceklerden tükenmemeniz lazım. Bu içeceklerde herhangi bir vitamin ve protein bulunmadığı gibi ayrıca fazla kalori almanıza da neden olacaktır.

5-Sabah kahvaltısı her insan için çok önemlidir. Protein almak için kahvaltı en önemli öğündür. Ancak diyet yaparken burada dikkat edilmesi gereken peynir gibi besinlerin lıght olması ve yumurtanın haşlanarak yenmesidir.

6-Kızartma gibi yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bunun yanı sıra kendi yağıyla pişen yiyeceklerin faydasına dikkat etmelisiniz. Mesela balıktaki omega3 yağının çok faydalı olduğunu herkes bilir. Bu nedenle balığı kendi yağıyla pişirmenizi daha doğru olacaktır.

7- Yemeklerde tereyağı ya da katı yağ gibi donmuş yağların yerine saf zeytinyağı kullanmalısınız. Çünkü bu yağ,  hem daha sağlıklı hem de hazmı kolay bir besindir.

8-Fasulye, yulaf ve patates püresi gibi nişasta içeren gıdalardan 1 öğün yemeniz hem protein almanız hem de zinde kalmanız açısından önemli bir uygulamadır. Tabi bu öğünü gündüz yemeniz hazmınızı sağlamanız açısından daha mantıklı olacaktır.

9-Vitamin ve mineral yönünden faydalı olan meyveyi de unutmayın. Fakat meyve seçerken meyvenin bol lif içermesine ve şekersiz olmasına dikkat edin. Meyve önemli bir besin kaynağıdır. Meyvenin yanında lıght peynir gibi besinler tükettiğiniz zaman size tokluk hissi verecektir.

10-Ve en önemli besin kaynağımız olan su. Suyu diyet yapan ya da yapmayan herkesin bol miktarda tüketmesi gerekmektedir. Günde en az 8 bardak su içilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Kadınlaralemi.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi