Vatandaşa et diye bunları yedirdiler

İstanbul'da 6 ton kokmuş et ile bu etlerden yapılan kavurma ve sucuklar ele geçirildi İşyeri sahipleri, maske takıp imalathaneye giren zabıtaya 'Biz de size gelecektik' dedi.

Vatandaşa et diye bunları yedirdiler
Vatandaşa et diye bunları yedirdiler
GİRİŞ 01.08.2012 09:10 GÜNCELLEME 01.08.2012 09:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sağlığımızla oynayan hileciler yakayı bir bir ele veriyor. İstanbul Esenyurt'ta zabıta ekipleri, bir imalathaneye yaptığı baskında 6 ton kokmuş et ile bu etlerden yapılan çok sayıda kavurma ve sucuk ele geçirdi.

Isıso Sanayi Sitesi 7. Yol 4 numaradaki bir işyerinin sadece geceleri ve hafta sonları çalıştığı yönündeki ihbar üzerine buraya baskın yapan Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, kapıyı açtıklarında ağır kokuyla karşılaştı. Ekipler, içeride yaklaşık 6 ton kokmuş et olduğunu tespit etti.

İMHA EDİLDİ

Bu etlerden kavurma ve sucuk yapıldığını gören zabıta ekipleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine durumu haber verdi. İmalathanede maskeyle inceleme yapan ekipler, içeride paketlenmiş şekilde sucuk, kavurma ve bu ürünlerin yapımında kullanılan sakatat ve tavuk eti buldu. İmalathanede rengi griye dönmüş tonlarca kırmızı et ve paketlere yapıştırılmak üzere etiketler çıktı. Bu sırada imalathaneye gelen işletme sahiplerinin, "Bizim pırıl pırıl imalathanemiz vardı. Kapanınca ürünleri buraya taşıdık, ama bozuldu. Biz de size gelecektik. Elimizde bozuk et var ne yapalım diye" dediği öğrenildi. Bozuk etler imha edildi, ruhsatsız işyeri süresiz olarak mühürlendi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 7
  • onur ata 11 yıl önce Şikayet Et
    vatndaşı bunlar yedirildi demek biraz abartı olur. etin kasapta 26 tl olduğunu görüp pazardan kilosu 20 tl kavurmaya yiyende satan kadar suçludur burda tek masum taraf vardır porsiyonu 12 tl den hakiki kavurmalı karadeniz yediğini zannedenler.çünkü onlar esnafın vicdanındalar.bu kavurmaların büyük çoğunluğu otel restourant yemek hane gibi toplu tüketimcilerde tüketilir.et beklemiş et olduğu için ve aşırı baharatlandırıldığı için daha tatlı ve yumuşak gelir ve işi hakkı ile yapanlar işi bilmiyormuş konumuna alınırlar.ulusal bir firma sözde halkı bilinçlendirmek için fabrikasının raklamını yapıyor et tasnifi şöyle bonfile antrikot pastırma oluyor but kol ve döşün seçme tarafları kavurma oluyor geri kalan kısmıda sucuk salam ve sosis oluyor varın neresini kaldığını siz bulun.
    Cevapla
  • Akilbey 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlar, adam öldürmeye tam teşebbüsten yargılanmalıdır!. insan sağlığı ve insan hayatı bu kadar ucuz mu? bu vicdansızlara en az 20-30 yıl ceza verilmeliki; bir daha hiç kimse halkın sağlığı ile oynamasın. (eğer kanunlarda komik cezalar öngörülüyorsa; derhal caydırıcı cezalar getirilmelidir). bunlar, 3-5 ay yatıp çıkarlarsa, yine kokmuş etleri toplayıp üretimyapacaklar, yine aynı kazançlı işlerine devam edecekler ve yine halkın sağlığı ile oynamaktan çekinmeyeceklerdir. lütfen topluma acımayan bu vicdansızlara, acımayalım!
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    bir laf vardır her hıyarım var dıyene tuz alıp koşanlar. ucuz dıye alanlar düşünsün bunlar ucuz dıye satıyorsa ve alan varsa tabı böyle şeyler olur pıyasada
    Cevapla
  • Kenan GÜNEŞLİ 11 yıl önce Şikayet Et
    gıda teröristlerine ağır ceza şart. yazılı ve görsel medyada hergün bu ve buna benzer onlarca haber okuyoruz ama, müsebbiplerinden hapse atılanlarını, ticari faaliyetlerinden men edilenlerini hiç görmedim. insanlara zehir yedirmek de terörün başka bir türü olarak görülmeli ve paraya dönüştürülemeyen ağır cezalar getirilmeli.bence bu konu en az pkk kadar önemsenmeli ve faillerine benzer cezalar verilmeli.
    Cevapla
  • ibrahim karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    pişkin pişkin. okuyoz abi ya da sonra biz de size gelecektik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!