Bazı su kaynaklarından çıkan iğrenç şey!

Damacana su skandalında hemen her gün yeni bir perde açılıyor. Sağlık Bakanlığı, su dolum tesislerine yaptığı baskınlarda, bazı kaynaklarda dışkıya rastladı

Bazı su kaynaklarından çıkan iğrenç şey!
Bazı su kaynaklarından çıkan iğrenç şey!
GİRİŞ 07.08.2012 07:04 GÜNCELLEME 07.08.2012 07:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Damacanada sular durulmuyor. Sağlık Bakanlığı'nın, dolum tesisi uygunsuz bulunan 20 marka ile olumsuzluk görülen 114 satış noktasının isimlerini açıklamasının ardından, analiz sonuçlarının detayları da belli olmaya başladı. Bakanlık, dolum tesislerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında aldığı numunelere yaptığı analizlerde bazı firmaların su kaynağında dışkı yakaladı.

Bakanlık, bu firmaların kapısını mühürlerken, piyasadaki sularının hemen toplatılması istedi. Sağlık Bakanlığı, firma sahiplerini kaynağını hemen temizlemesi için uyarırken, bunun için 3-6 ay arasında değişen süre verdi.

Bakanlık, kaynak temizlenmeden mührü açmayacak. Uygunsuzluk tespit edilen 20 dolum tesisinden kaç tanesinin kaynağında dışkı tespit edildiği açıklanmadı. Bakanlık, dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edilen markaların üretimlerini geçici olarak durdurdu. Firmalar, ceza aldıkları kusurlarını düzeltirse yeniden üretim yapabilecek. Verilen sürede düzeltmeyenler süresiz kapatılacak.

TESİS İÇİ TESİS TEHDİDİ

Bazı firmaların tesisinin içinde personel için yapılan yemekhane, soyunma-giyinme odaları, duş, tuvalet, lavabo, yatakhane gibi sosyal tesislerin bulunduğu ve alt yapısının yetersiz olması halinde suyun kaynağına insan dışkısının karışabileceği belirtiliyor. Bakanlık, sıhhi niteliklere uygun, suyun kaynağından bağımsız olması koşuluyla personel için yapılan sosyal tesislere izin veriyor.

HIFZISSIHHA NÖBETTE

Kirli damacana avına çıkan Bakanlık, firmaların kaynaklarına yaptığı baskınlarda aldığı numuneleri, uluslararası referans laboratuvarı olan ve kuş gribi ile domuz gribinde yaptığı analizlerle bilinen Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde inceliyor. Türkiye'nin dört bir yanından numunelerin geldiği hıfzıssıhha, gece-gündüz analiz yapıyor. Çok sayıda su numunesinin incelenmesi nedeniyle, analizlerin yapıldığı laboratuvarların personeli de fazla mesai yapıyor.

Takvim

YORUMLAR 3
  • mustafa hamamcıoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    su dağtımcıları masum mu ?. sadece su dolum tesisleri değil su dağıtım noktaların da damacana için de su güneşin anlında saatlerce bekletiliyor, ruhsatsız yerlerde dağıtımlar yapılıyor şikayetlere belediyeler duyarsız kalıyor.hiç bir cevrecide bu işe bakmıyor. insanların sağlığı allaha emanet devam ediyor.
    Cevapla
  • ÖZCAN TEKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    temizlik parayla mı?. insanlar ekmek yedikleri kapının temiz olmaması için bu kadar mı çaba sarfeder, çok mu zor temizlik yapmak, belirli kurallara uymak... kedi bile pisliğini çukur kazıp ihtiyacını giderir sonra üstünü kapatır. hayvandan aşağı olmayı marifet görür oldu günümüz insanı, hiç kul hakkı gözetmez oldu.
    Cevapla
  • mesutt 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar ucuzmuyuz. eşrefi mahluk olan insanın sağlığıyla oynayacaksın,hiçbirşey yokmuş gibi düzeldik diyeceksin sonra tekrar devam edeceksin eee hani adalet ne olcak bizim ziyanımız bize böbrek ödemesimi yapacaklar akciğerimizimi yenileyecekler nasıl bunların geri dönüşü mümkün değilse bu firmalarında geri dönüşü mümkün olmamalı ve hapis cezası verilmeli para filan değil kimi uyutuyorsunuz böyle adelet olmaz adalet insan içinse olmaz yok eğer fakiri ezip zengini yukseltmek ıcınse bu zulumdur bızde bu zulmun karşısındayız vesselam susarak dilsiz şeytan olmaktan allah a sığınırım..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar