Kilo vermek isteyenler bu haber size göre

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay kilo derdi olanlara daha önce duymadığınız ip uçları verdi. Karatay'a göre insanlar lahmacun ve paçayı gönül rahatlılığıyla tüketebilirler ama Karatay'ın bunun için bir şartı var...

Kilo vermek isteyenler bu haber size göre
Kilo vermek isteyenler bu haber size göre
GİRİŞ 03.09.2013 08:39 GÜNCELLEME 03.09.2013 11:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FOX TV'de canlı yayına katılan Karatay'ın önerileri şöyle;

ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN

"Eğer kilo vermek istiyorsanız hayatından şekeri çıkarın. Şeker ve karbonhidrad grubu vücuda girdiği anda kan şekerinizi yükseltir. Meyveler da buna dahildir. Şimdiki meyvalar çok değişik, eskisi gibi de değiller. Sağlıklı vitaminler çok eksik."

Pirinç pilavı, makarna, ekmek bütün bunlar ağzınıza aldığınız anda hayatınızı değiştirir. 140 kiloysanız hayatınızdan bunları çıkarın. 4 kilo fazlanız varsa azaltın.

5 KİLOYU NASIL VERİRSİNİZ?

Yaş önemli... 40-55 yaşındaki bir kişi için 5 kilo fazlası gayet kolay. Kesinlikle hareket edecek. Her gün mutlaka 20 dakika (fazla değil) kendi temposunda günün hangi rahatında olursa olsun (zorlamadan kendine eziyet etmeden) bunun yapılması. Sonra bunu artırabilir, hızını yükseltebilir. Ama minumum 20 dakika yürümek gerekli.

Çok şişman iseniz 10 dakika ile başlayın. Ama hergün... Yağmur-kar demeden bahane uydurmadan hareket edin.
Hipokrat ne diyor biliyor musunuz: 'Uzun yol yürüyen uzun yaşar'. Neden söylüyor, eşeğe binip geldikleri için kızıyor. O zaman eşeğe binmek bile sakir sayılıyor.

KUYRUK YAĞI VE TEREYAĞI YİYİN

Doğal kuyruk yağı, doğal tereyağı bol bol yenecek. Bir de pirzola yağı.

Bunlar doğal yağlar. Neden, yağlar kan şekerini yükseltmez. Proteinler çok az yükseltir. Dolayısıyla vücutta şekere karşı insülün hormonu salgılanmaz.

Şeker yediğinizde, meyve suyu içtiğiniz zaman insülün yağları depo eden hormondur. İnsülünün görevi o. Kilo almanın sebebi bu...

ET VE YAĞI AYNI ANDA TÜKETİN

Her şeyi dengeli yiyeceksiniz. Paça çok sağlıklıdır. Hem yağ vardır hem protein vardır.

Yağlar ile proteinler birarada yenecek. Birlikte yenirse vücudu etkiler. Protein ne demek vücudumuzun ana maddesi protein ve yağdır. Onun için ikisi elzemdir.

Fakat protein vücuda tek başına girince hücrelere faydası olmaz. Yağlar ile birlikte girmek zorunda. İkisi birarada...

KARBONHİDRAT VÜCUT İÇİN GEREKLİ Mİ?

Şeker, meyva suyu, makarna, şekerli içeçeklerdi onlar vücudumuz için elmez değil. Onlarsız vücut yaşayabilir. Vücudumuz yağlar ve proteinlerden gerekli enerjiyi alır.

Vücutta ortalama 5 litre kan vardır. Bu kandaki şeker miktarı 5 gramdır. Yani bir kesme şekerdir. Onun üstündeki kan şekeri toksittir, zehirdir.

ÇOCUKLARA ASLA KOLA VERMEYİN

Bugün 2 yaşındaki çocuk Kola içiyor. Kola ve bütün içecekler buna meyve suları da dahil sıvı şekerdir. Bu vücuda girer girmez yağlanmayı başlatır. İlk yağlanma göbek ve bel çevresinde başlar.

Hamburgerde de fruktoz var, bağımlılık yapsın çocuklarda diye kullanılıyor. Çocukları şekerli içecekler ve koladan mutlaka uzak tutun...

LAHMACUN YİYİN ÇÜNKÜ...

Doğal olan herşey sağlıklıdır. Doğal olan lahmacun tabiki tehlikeli değil. Hamuru çok incedir, üstünde et ve sebze vardır. Hepsi birarada doğaldır. Ama tabi oturup 10 tane yerseniz elbette olmaz.

PAKET YİYİCEKLERİ EVE SOKMAYIN

Ev hanımları doğal yemek hazırlasınlar. Katiyen paketteki yiyecekleri evlerine sokmasınlar. Mümkün olduğu kadar rafine undan uzak dursunlar.

KENDİ HAYATINDA NASIL?

Benim babam şeker hastasıydı. Annem ona insülin yapardı. Annem bize şeker vermezdi. Biz çocukluğumuzdan beri çayı kahveyi şekersiz içeriz.

Biz 12 sene Amerika'da kaldık. Benim oğlan doğum günlerine giderdi. Gittiği kişilerin anneleri beni 'oğlunuz cola içmiyor, hasta mı' diye arar sorardı.

Çocuklar ne verirseniz onu alır. Çocuklara işlenmiş gıdalar vermeyin. En önemlisi bu...

 

YORUMLAR 2
  • yunus doğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    NE YERSENİZ YİYİN KİLODA ALIN. Eğer stres size hiç mi ama hiç uğramıyorsa sosyo-ekonomik durumunuz iyi ise birde genetik mirasınız yok ise hastalıklar kapınıza uğramaz...kolesterol idi şu idi bu idi geçiniz...Avrupa'da adamların göbeği yere değiyor gram rahatsızlıkları yok neden stres yok ekonomileri iyi sosyal hakları halen iyi....yani 1-stres 2-genetik faktör...eğer unlardan en az biri sizi ilgilendiriyorsa o zaman kendinize dikkat ediniz..
    Cevapla
  • Şükrü 10 yıl önce Şikayet Et
    kilo vermek. işin içinde lahmacun yiyip kilo vermek varsa ben bu işde varım... :-))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi