Uzun yaşamın sırrı kefirde

Her yaşta güvenle tüketebileceğiniz kefir, sağlıklı ve uzun yaşam için oldukça önemli bir gıda.

Uzun yaşamın sırrı kefirde
Uzun yaşamın sırrı kefirde
GİRİŞ 16.01.2016 17:13 GÜNCELLEME 16.01.2016 17:13

Uzun yaşama iksiri olarak adlandırılan kefirin faydalarının oldukça fazla olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Kefir tüketin uzun yaşayın" dedi.

Her yaşta güvenle tüketilebilir

Ana maddesi süt olan ama sütten daha faydalı mucizevi besin kefirin her yaşta kişinin güvenle tüketebileceği besinlerden biri olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Yoğurttan daha besleyicidir, çünkü protein, temel mineraller ve B vitaminini kapsar. B1, B12 ve K vitaminleri yönünden zengindir. Kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde sağlıklı bir sinir sisteminin temelini oluşturur. Aynı zamanda iyi bir fosfor kaynağıdır. Tok tutma özelliği de bulunan kefir, kilo aldırmaz. Besin değeri oldukça yüksektir ve sindirimi kolay bir içecektir'' ifadelerini kullandı.

Her derde deva

Çocuk, yaşlı, hamile ve menopoza giren kadınların hiç tereddüt etmeden kefir tüketebileceğini söyleyen Uz. Dyt. Pınar Kural Enç, "Kefir, esasen Kafkasya'da yapılan yöresel bir içecektir. Ama artık adını Dünya'ya duyurmaya başlamıştır. Gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olan kefir neredeyse her derde devadır. Bebekleri metabolik hastalıklardan uzak tutmanın en doğal yollarından biri de kefirdir" dedi.

Bağırsak dostudur

Bağırsaklarımızda 1,5-2 kilogram bakteri ve mantar bulunmaktadır. Sindirim sistemindeki mikroorganizmalar da faydalı ve zararlı diye iki gruba ayrılır. Faydalı mikroorganizmalara 'probiyotik mikroorganizmalar' denir. Probiyotiklerin faaliyetleri karaciğerimiz kadar önemli etkiye sahiptir ve yeterince tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların bağırsak duvarına yapışma ve yayılmasını engeller.

Bağırsaktaki sağlıklı mikroorganizmaların dengesinin bozulması pek çok hastalığa sebep olur. Doğru beslenme şekli ile sindirim kanalının sağlığı korunmalıdır. Bunun için de probiyotikleri muhakkak yeterli miktarda tüketmeye özen gösterilmeli.

Kefir, en etkili probiyotik bakteri içeren besindir ve içindeki yararlı bakteriler bağırsak sisteminin güçlenmesinde devasa bir etki gösterir. Bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini ve yararlı olabilmesini sağlar. Düzenli kefir kullanımında bağırsaklar çalışır, bağırsak bozuklukları ortadan kalkar, şişkinlikler azalır ve daha sağlıklı bir sindirime sahip olunur. Sağlıklı bir bağırsak sistemi sağlıklı bir vücut demektir.

Bebek beslenmesinde önemli rol oynar

İştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelen kefir, bebeklerin besinlerden alacağı vitamin ve minerallerin daha kaliteli alınmasına da yardımcı olur. Bu nedenle de bebek beslenmesinde önemli rol üstlenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...