Kemik erimesini önlüyor!

Yemeklerinizin yanında keyifle tükettiğiniz şalgam suyunun sağlığınıza büyük faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

Kemik erimesini önlüyor!
Kemik erimesini önlüyor!
GİRİŞ 02.02.2017 09:45 GÜNCELLEME 02.02.2017 09:45

Şalgam suyu hemen hemen herkesin tükettiği lezzetli bir içecektir. Kırmızı pancardan elde edilen şalgam, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Anadolu’da uzun yıllar boyunca çeşitli hastalıklarda şifa niyetine tüketilmektedir.
 
Şalgam suyunun sağlığımıza kattığı yararlar…
 
Kilo vermeye yardımcı oluyor
 
İçeriğinde zengin lif barındırmasından dolayı bağırsakların iyi çalışmasını sağlayarak, kilo vermeye yarımdı oluyor. Kabızlığın giderilmesine de aynı zamanda yardımcı olan şalgam suyu bu sayede kilo vermeyi de hızlandırıyor.
 

Kemik erimesini engelliyor

İçerisinde bulunan bol miktarda kalsiyum ve potasyum sayesinde kemik gelişimine destek oluyor. Aynı zamanda ilerleyen yaşlarda meydana gelen kemik erimesini de engelliyor

Bağırsak enfeksiyonlarından koruyor

İçerdiği lifler sayesinde sindirim sistemini destekleyerek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu sayede, bağırsaklarda meydana gelecek olan kötü bakterilerin de önüne geçerek bağırsak hastalıklarını engelliyor.

Gribi önlüyor
 
Yüksek miktarda C vitamini içermesi nedeniyle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları engelliyor. Şalgam aynı zamanda bronşlarda meydana gelen tıkanıklıkların da açılmasına yardımcı oluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...