Domatesi mutlaka böyle yiyin!

Detoks için pahalı içecekler satın almak yerine dolabınızda bulunan yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Detoks etkisine sahip yiyecekleri sizler için derledik...

Domatesi mutlaka böyle yiyin!
Domatesi mutlaka böyle yiyin!
GİRİŞ 23.02.2017 09:44 GÜNCELLEME 23.02.2017 09:44

Turpgiller
 

Lahana, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, turp, tere gibi turpgiller ailesine ait besinlerde bulunan bileşenler karaciğerin toksinleri temizleyen enzimler üretmesini sağlar. 

Pancar
 
Tatlı ancak düşük kalorili olan pancar detoks için harika bir yiyecek. C vitamini ve folat kaynağı olan pancar serbest radikalleri uzak tutarak sağlıklı hücre gelişimini destekler.

 

Orman meyveleri
 
Yaban mersini, karadut, çilek, ahududu, böğürtlen... Her biri antioksidan deposu.
 
Tufts Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada 60 sebze ve meyve antioksidan bakımından incelendi. Yaban mersini listenin ilk sırasında yer aldı.Serbest radikalleri nötr hale getiren yaban mersini, damarların yapısını geliştirir, kardiyovasküler sisemi güçlendirir, kanser oluşumunu önler ve göz sağlığını korur.
 


Domates
 
Domatesin kabuğunda bol miktarda bulunan likopen güçlü bir antioksidandır. Serbest radikalleri nötr hale getirir. Hızlı detoks etkisinin yanı sıra kanseri de önler.

Havuç
 
"Vitamini kabuğunda" klasik bir anne lafıdır. Ancak bu laf havuç için gerçekten doğru. Sadece yıkayın ve yiyin. Havuçta bulunan karoten vücut tarafından A vitaminine dönüştürülür. Ayrıca iyi bir B, C, D ve E vitamini kaynağıdır. İdrar söktürücü etkiye sahiptir, böbreklerinizi temizler. Havuçta bulunan alkalin elementler kanınızı temizler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'