Makarna yiyerek zayıflayın!

Sanılanın aksine makarna şişmanlatmak yerine doğru tüketildiğinde zayıflatıyor.

Makarna yiyerek zayıflayın!
Makarna yiyerek zayıflayın!
GİRİŞ 22.05.2017 09:13 GÜNCELLEME 22.05.2017 09:13

Beslenme içinde önemli bir yere sahip olan karbonhidratın makarnada bol miktarda bulunması, diyet yaparken birçok önemli vitamin ve mineralden de mahrum kalmamayı sağlıyor. Öğünlerde ana yemek olarak değişik sos ve salatalarla hazırlanmış makarnaya ağırlık vererek ve diğer besinlerden de yeteri kadar beslenerek yapılan makarna diyeti, uygulayan pek çok kişinin memnun kaldığı ve kilo vermeyi başardığı bir diyettir.

Makarna diyetinde kilo vermeyi mümkün hale getirmek için, yenen diğer besinlere de dikkat edilirken, tüketilen makarnanın yağsız ve kalorili soslardan yapılmamış olmasına dikkat etmek gerekir. Bu konuda makarnanın diyet listesi içinde yer almasından dolayı, istenilen şekilde yeneceği algısı oluşturabilir. Bu nedenle diyet listesinde verilen önerilere dikkat edilmeli ve ton balığı, domates soslu ve sebzeli makarna seçenekleri değerlendirilmelidir.

Makarna diyeti yaparken önemli olan günlük 1200 kaloriyi geçmemeye dikkat ederek düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmeye çalışmaktır. Bunun yanı sıra yemeklerde makarnanın değişik soslarla yapılmış şekillerini bulundurarak hem tok kalmak hem de düşük kalori ile vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat ihtiyacı karşılanmış olur. Yaklaşık iki hafta süren makarna diyeti listesini isteğe göre uzatmak da mümkündür. Sağlıklı bir diyet olmasından dolayı, herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes rahatlıkla bu diyeti uygulayabilir.

Örnek diyet menüsü

Sabah: Üzerine tereyağı ya da margarin sürülmüş iki ince dilim ekmek, 2 mandalina, çay veya kahve 

Öğle: 1 tabak makarna, 1 kâse yağsız salata 

Akşam: yarım tavuk, 1 kâse yağsız salata (havuç, kıvırcık, çoban)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı