UEFA'dan Cüneyt Çakır açıklaması!

UEFA yetkilileri, Cüneyt Çakır'ın Manchester City - Tottenham maçında doğru karar verdiğini açıkladı.

GİRİŞ 18.04.2019 18:50 GÜNCELLEME 18.04.2019 19:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

UEFA, Cüneyt Çakır'ın Manchester City ile Tottenham arasındaki kritik UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçının ardından Fernando Llorente'nin golüyle ilgili açıklama yaptı.

Telegraph'ta yer alan habere göre; UEFA yetkilileri, "Cüneyt Çakır'ın goldeki kararı doğru. Pozisyonu tüm açılardan izledi. Top, Llorrente'nin eli ve kalçasına çarparak gol oluyor. Ancak, el kalçasıyla birleşik. UEFA'nın kurallarına göre, bu gol kararı doğru." dedi.

Cüneyt Çakır'ın bu golü iptal etmesi halinde de yanlış bir karar vermiş olmayacağı belirtilerek, "Elin vücut ile yakınlığı bu kararda etkili. Ek olarak, UEFA hakemlerine, bu tür anlarda etik açıdan da yaklaşabilirsiniz denildi." ifadelerini kullandı.

Haberin detayında, IFAB'ın elle oynama ile ilgili aldığı yeni kararlar doğrultusunda Llorente'nin pozisyonuna gelecek sezondan itibaren ile oynama kararı verileceği ifade edildi.

 

 

LLORENTE: 'KARARI DOĞRU BULUYORUM'

 

 

Pozisyonla ilgili Tottenham'ın golcüsü Fernando Llorente ise; "Çok ufak da olsa elimle temas var ama topu görmedim, elle vurmaya çalışmadım. Cüneyt Çakır'ın kararını doğru buluyorum." sözlerini kullandı. (Sporx)

 

YORUMLAR 3
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    bu maci totnuma cüneyt verdi yani türk hakemleri bespara etmez
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim yeni kurallara göre bir hucum oyıncusu her ne suretle olursa olsun topa elle temas edip kendine avantaj sağlayamaz.
    Cevapla
  • uefa 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış biliyormuşsun birader
    Cevapla