'Gerekirse müdahaleyi yaparız'

Başbakan Yardımcısı Canikli, fındık fiyatlarının düşmesi halinde müdahalede bulunacaklarını söyleyerek, fındığın döviz getirindeki önemine dikkat çekti.

'Gerekirse müdahaleyi yaparız'
'Gerekirse müdahaleyi yaparız'
GİRİŞ 25.06.2017 16:36 GÜNCELLEME 25.06.2017 16:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, fındık fiyatlarına değinerek, geçen aylarda Toprak Mahsulleri Ofisinin piyasaya alım yönlü bir müdahalesinin olduğunu ve aşağı yönlü giden fiyatları tuttuğunu anımsattı.

Nurettin Canikli, yeni sezonun yaklaştığına işaret ederek, "Yine böyle bir durum söz konusu olursa, özellikle belirli bir fiyatın altına düşme durumu söz konusu olursa yine aynı şekilde Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gerekli müdahaleyi yaparız, yapmaktan da çekinmeyiz." dedi.

'FİYATLARI YUKARIDA TUTACAĞIZ'

Canikli, 2002 yılında aynı miktar ihracatla 590 milyon dolar gelir elde edildiğini, şu anda içinde bulunulan sezonda 2 milyar doların üzerinde döviz geliri elde edilmekte olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkenin kazanımıdır. Fındığın fiyatı sınır olarak kabul edebileceğimiz belli bir oranın altına düştükçe bu ihracat geliri de ciddi oranda azalacak. Sadece üreticimizin eline geçecek olan gelirin, paranın azalması değil, aynı zamanda ülkeye gelecek dövizin de azalması söz konusu. O nedenle bu ülkenin menfaatine olarak olabildiği ölçüde mevcut şartlar, piyasa şartları çerçevesinde olabildiği ölçüde fındık fiyatını yukarıda tutacağız. Tabii rekolte miktarı, dünyanın talep miktarı, bunları da dikkate almadan fiyat belirlemek gerçekçi olmaz. Şartlar içerisinde olabilecek en iyi fiyatı hedefliyoruz, şu anda da aynı yaklaşım içerisindeyiz."

RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

Canikli ayrıca, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, güzel bir ortamda, huzur içerisinde bir Ramazan Bayramı'nı hep birlikte millet olarak idrak etmeyi nasip ettiği için Allah'a hamdettiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • rasim 6 yıl önce Şikayet Et
    secim bitti findiga bakan yok secim yine gelecek o zaman oordu giresun oy beklemeyin oyda dusecek
    Cevapla
  • hamdiii 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. müdahale etmezseniz fındık 7lira bile olmaz. allah kimseyi fındıkçı esnafının insafına düşürmesin
    Cevapla
  • Tayfur kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Süt e de el sayın bakan süt 95 kuruş
    Cevapla