Küba'ya ne zaman gidilir? Küba'da gezilecek yerler içinde en iyi 5 şehir

Küba'da gezilecek yerler öyle güzel mekanlardan oluşuyor ki hepsi ayrı bir keşfe değer. Bu yerler Küba'nın tüm tarihini, doğal güzelliklerini ve yaşanmışlıklarını görebileceğiniz 5 şehirden oluşuyor. Başkent Havana Küba'nın en güzel gezi noktalarını içerisinde bulunduruyor. Bu anlamda Küba'ya ne zaman gidilir, Küba'da ne yenir, Küba'dan hediye ne alınır bütün detayları haberimizden alabilirsiniz.

Küba'ya ne zaman gidilir? Küba'da gezilecek yerler içinde en iyi 5 şehir
Küba'ya ne zaman gidilir? Küba'da gezilecek yerler içinde en iyi 5 şehir
GİRİŞ 16.09.2020 16:48 GÜNCELLEME 16.09.2020 16:48

Küba'ya ne zaman gidilir sorusu bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişiler için dert olmaktan çıkıyor. Her mevsim ayrı bir güzel olan Küba'da gezilecek yerler hep sıcak ve yemyeşil. Doğal güzellikleri ve her sokak başında karşınıza çıkan canlı müzikleri ile Küba çok farklı bir keşif imkanı sunuyor size. Hiç değişmeyen tarihi yapıları ile de fotoğraf çekilmek için apayrı noktalar sunuyor. Bağımsızlık kazandığı günden bu yana farklı bir yaşam stiline sahip olan ülkenin kültür öğeleri görülmeye değer. Yemek kültürü de bu öğelerden sadece birisi. Küba'da ne yenir? Ülkenin yemek kültürü 1959 yılında uygulanan ambargodan etkilenmiş. Yine de yemyeşil bitki örtüsüne sahip yerlerinde kendi tarlalarında besinlerini yetiştirmeyi başarabilmişler. Kültürlerini yansıttıkları bir başka alan da hediyelik eşyaları. Küba'dan hediye ne alınır diye merak edenler buranın el yapımı ürünleri ile karşılaşıyor. 

 

 

KÜBA'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Küba tropikal iklimde bulunan bir ada ülkesidir. Bu nedenle de yılın her mevsiminde buraya gitmek mümkün. Noel dönemleri ve temmuz ağustos dönemleri turistlerin buraya akın ettiği dönemler. Bu yüzden bu dönemleri göz önüne alarak siz daha sakin zamanlarını kollayabilirsiniz. Bu dönemlerde fiyatlar da çok yüksek oluyor ülkede. Yer bulmak ve gezi yerlerini de istediğiniz gibi gezmek mümkün olmuyor. 

Küba'ya ne zaman gidilir sorusunun cevabı bizim ülkemizdeki hava şartlarına bağlı kalmadan verilecek olursa en iyi ocak- mayıs ayları arasında gidilmelidir. Çünkü kasırga gibi doğa olayları olmaz ve turist yoğunluğu da az olduğu için sakindir. 

KÜBA'DA GEZİLECEK YERLER 

 

 

Küba'da gezilecek yerler büyük ölçüde yapısı bozulmamış tarihi mekanlardan oluşuyor. Bununla beraber yemyeşil doğası da Küba'nın gezi rotalarını belirleyen yerler arasında bulunuyor. Havana, Santa Clara, Trinidad  gibi gezi yerleri en çok  ziyaret edilen şehirleri. Buralarda tarihte yolculuğun en alasını yaşayacaksınız. Güzel bir Küba turu yapmak için bu yerlerde ne kadar süre geçirmek gerekir aşağıda detayları ile bulunuyor. 

HAVANA'DA GEZİLECEK YERLER

Havana'da gezilecek yerler tarihi sokaklarından tutun denizi, doğal güzellikteki yerleri olarak birçok yer bulunuyor. Ayrıca Havana'nın başkent olması birçok açıdan turistlere de kolaylık sağlıyor. Gezilecek yerleri bir klasik araba gezintisi ile görebilirsiniz. Havana'da turistlere sürekli bir şeyler satmaya çalışan insanlara çok rastlarsınız. Bu Havana'nın olumsuz yönü olsa da çok sevecenlikle yaklaşmaları bu olumsuzluğu göz ardı ettirebilir. 

Bu güzel şehre dair detaylı bilgiyi ''Havana'da gezilecek yerler'' adlı haberimizden okuyabilirsiniz.

Havana'ya Kaç Gün Ayırmalı?

Havana'ya en az 2 en fazla 4 gün ayırmanız bütün şehri en iyi şekilde gezmeniz için yeterli olacaktır. 

TRİNİDAD GEZİLECEK YERLER

Çok uzun seneler İspanyol sömürgesi altında kalan Küba'da bu medeniyetin izlerini taşıyan tarihi yapılar Trinidad'da da bulunuyor. Buraya gelen herkes Trinidad kasabasını da mutlaka geziyor. Buranın tarihi mistik havasına kapılmamak elde değil. Çok güzel tarihi taş sokaklara sahip olan bu yerde zamanın donduğu bir keşif noktası keşfedeceksiniz. 

Bu güzel kasabaya ait detaylı bilgiyi Trinidad nerede? Gezilecek yerleri taş sokaklar, renkli evler...

Trinidad'a Kaç Gün Ayırmalı?

Trinidad için eğer zamanınız var ise iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Bu süre bütün Trinidad kasabasını geniş geniş keşfetmek için yeterlidir.

SANTİAGO DE CUBA'DA GEZİLECEK YERLER

Küba'nın en güzel şehirlerinden biri de Santiago de Cuba. Küba'nın ikinci büyük şehri burası. Nüfusu 500 bin civarında olduğu söyleniyor. Yaşayan halkın büyük çoğunluğu ise Afrika kıtasından göç etmiş. Önceden ülkenin başkenti de burasıymış. Çok önemli yere sahip limanları da bulunmaktadır. Ülkenin kültürel başkenti diyebileceğimiz noktaları burada bulunuyor. 

Gezilecek yerleri ise hem doğal yeşil alanlardan hem de tarihi yerlerden oluşuyor. 

Cespedes Park 

Şehirde gezilecek yerlerin başında gelen bir yerdir bu park. Şehrin kalbi burada atıyor diyebiliriz. Belediye Sarayı, Diego Velazquez Evi, Katedral, Club San Carlos ve Hotel Casa Granda gibi binalar bulunuyor bu meydanda. 

Katedral 

Çok güzel bir Otaçağ mimari sembolüdür bu katedral. Şehrin de ilk binalarından biri. Cephesinde de iki mermer heykel bulunmaktadır. Görenleri kendine hayran bırakan bu yapı Aziz Catherine'e ithafın yapılmış zamanında. 1522'de katedral olma seviyesine getirilmiş. Başlangıçta sadece bir şapel olarak inşa edilmiş. 1528 yılında katedralin yapımı tamamlanmış. 1958 yılında bu güzide eser Küba'nın Anıtı ilan edildi. 

Diego de Velazquez Evi 

1516 yılları ile 1530 arasında inşa edilen Latin Amerika'da korunmuş en eski İspanyol yapısı olarak biniyor. Sömürge mimarisinin en güzel örneği olarak bulunuyor günümüzde. İlk hükumetin de merkezi bu binaymış. Müjedar sanatının da bir örneği burası. İspanyol seramikleri, oyma gövdeler, Fransız porselenler gibi ürünlerin sergilendiği bir müzedir. 

Emilio Bacardi Moreau Müzesi 

1927 yılında kurulan bu müze Emilio Bacardi tarafından yapılmış. Neo- kalsik etkilere sahiptir. Sanat, tarih ve arkeoloji olarak üç bölüm bulunuyor içerisinde. İçerisinde Jose Martin'in özel eşyaları sergilenmektedir. 

CİENFUEGOS GEZİLECEK YERLER

Cienfuegos gezilecek yerleri çok olmasa da yine de görülmeye değer harika bir yer. Burada çok güzel kasabalar bulunuyor. Küba'nın güneyinde bulunan bu güzide şehirde caddesi ,sarayı denizi görülecek en güzel yerlerden. Küba turuna çıkan herkes buraya da mutlaka zaman ayırmalı. 

''Küba'nın güney incisi Cienfuegos gezilecek yerler'' yazımızda bu şehre dair detaylı bilgileri okuyabilirsiniz. 

Cienfuegos'a Kaç Gün Ayırmalı?

Bir günde rahatlıkla gezebileceğiniz bir şehir odluğu için buraya bir gün ayırmanız yeterli olacaktır. Daha fazla zamanınız varsa diğer gezi noktalarına ayırın. 

SANTA CLARA GEZİLECEK YERLER

Gece hayatının en yoğun yaşandığı yer Santa Clara. Eğlenceyi seven seyahatçiler bunun için Santa Clara'da bir gün konaklayarak güzel bir gezi yapabilirler. Che Guevara'nın şehri diye biliniyor burası. Burada adına bir de anıt bulunuyor. İnsanların buraya gelmelerinin en önemli sebebi de bu anıt. Yani Santa Clara'da gezilecek yerlerden biri bu anıt diğeri ise devrim zamanında askerlere silah yardımı yapan tren müzesi. 

Santa Clara'ya Kaç Gün Ayırmalı?

Burası için en fazla bir gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Küba Plajları 

En güzel gün batımını izleyebileceğiniz ve her daim denize girerek serinleyebileceğiniz harika plajları bulunuyor Küba'nın. Burada su çok temiz ve denizin serinliği de ülkenin sıcağını alıyor diyebiliriz. Özellikle güney sahilleri çok tercih ediliyor. Santa maria plajı da Küba'nın en çok tercih edilen plajlarından biri. Havana'ya 30 dakikalık mesafede bulunan bu yer Küba'da gezilecek yerlerden biri.

Vitalest Vadisi 

Burası Havana'ya 2,5 saat uzaklıkta bulunuyor. Küba'nın tarihi sayfasını çevirdiğinizde buraya ulaşabilirsiniz. Yani kitap gibi ülke olan Küba'nın en yeşil sayfası burası. Öyle güzel bir doğası var ki herkesi hayran bırakıyor. Burada binlerce yıllık mağara girişi ise yeni keşfedilmiş. Mağaranın girişi büyük bitki örtüsü ile kaplanmış. Günümüzde ise çok büyük turistik noktalardan biri burası. İşte o kireç taşından meydana gelen mağara ve en yeşil Küba manzarası. 

KÜBA'DAN HEDİYE NE ALINIR?

Küba'dan hediye ne alınır denildiği zaman ilk akla gelen ürün kahve oluyor. Herkes Küba gezisinde mutlaka kahvesinin tadına bakmak üzere sevdiklerine bu ürünü getiriyorlar. Ayrıca buradan el yapımı şapka ve çantalar da alabilirsiniz. Küba'da hediyelik alınacak eşyalardan biri de el emeği eşyalar oluyor. Burada yerli halk çok güzel ürünleri elleriyle yapıyorlar. Bu ürünler de hediye etmek için çok iyi bir seçenek. Aynı zamanda buranın bir sembolü olan klasik arabaların minyatür halleri ve tablo şekilleri de hediye etmek üzere alınabilecek eşyalardan. 

Daha önce yazdığımız ''Küba'dan alınacak hediyelik eşyalar neler?'' haberimizden bu konuda dair detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

KÜBA MÜZİKLERİ

Burada her yerde elinde bir müzik aleti ile müzik yapan kişiler görebilirsiniz. Caddeler, sokaklar, restoranlar ve her yer Küba müzikleri yapan kişilerle dolu. Öyle güzel müzik ziyafeti veriyorlar ki size hayran kalmamak elde değil. Sokaklarda ellerinde müzik aletleri ile gezen kişileri bile görebilirsiniz. İşte Dünyayı Geziyorum ekibinin görüntülediği o güzel Küba ezgileri. 

KÜBA'DA NE YENİR?

Küba'da yenilecek en güzel şeyler mutlaka meyveler. Tropikal iklime sahip olan ülkede kesinlikle birbirinden sulu ve güzel olan meyvelerin tadına bakmalısınız. Bu meyveler zaten sabah, öğle, akşam hep sofralarda bulunuyor. Mutlaka yemeklerden önce bu meyvelerle başlangıç yapıyorlar. 

Tavuk

Küba'nın en çok tükettiği ürünlerden biri bu tavuklar. Mutlaka burada tavuk yiyeceksiniz. Çünkü her restoranda, cafede tavuk ve tavuklu yemekler bulunuyor. 

Pirinç

Bizim gibi pilav olarak yemiyorlar ancak mutlaka farklı şekilde pişirilmiş pirinçlerini masadan eksik etmiyorlar. 

Deniz Mahsulleri 

Burası bir ada ülkesi olduğu için yemeklerini çerisinde bu ürünleri görmeniz kuvvetle muhtemel. Bu yüzden buradan güzel bir deniz ürünleri yemeği yemeden dönmeyin deriz. 

KÜBA YEMEKLERİ

Küba yemekleri yukarıda sıraladığımız ürünlerden daha çok yapılıyor. Yerli halkın en fazla tükettiği ve gittiğinizde meşhur olarak yiyeceğiniz yemekler ise aşağıda sıralandığı gibi. 

Arroz Con Pollo

Latin Amerika'da en çok tüketilen yemek diyebiliriz. Tavuk, pirinç ve baharat karışımından olan bu yemek bize çok yabancı bir yemek türü değil. Tadı ve pişirme yöntemleri farklı olduğu için gidildiğinde tatmaya değer.

Shrimps in Coconut Sauce

Ada ülkesi olduğu için yemeklerde deniz ürünleri olduğunu söylemiştik. Karideslerin en güzel pişmiş hali burada bulunabilir. Hindistan cevizi sosu ile yapılan bu yemek de deniz kenarındaki restoranlarda mutlaka bulabileceğiniz bir yemek. 

Ajiaco

Küba'nın vazgeçilmez en meşhur yemeğidir. Patates, avokado, mısır, tavuk ve çeşitli baharatlarla pişirilen bu yemek sağlıklı olduğu için halkın tamamı çok tüketir. Siz de güzel bir Küba yemeği için bu tadı deneyebilirsiniz.

Croquetas

Ana vatanı tabi ki İspanya. Ancak burada hakimiyet bir zamanlar İspanya'da bulunduğu için böyle tatlar da Küba'ya bırakılmış. Güzel bir atıştırmalık ve mutlaka denemelisiniz. 

Tamal en Cazuela

Mısır unu ile yapılan bulamaç gibi bir tat. Baharatlar da farklı ve uygun biçimde bir araya gelince güzel bir lezzet çıkıyor ortaya ve turistler için sunuluyor. Ancak içerisinde domuz eti kullanıldığı için İslami usüllere uygun bir yemek değil. 

KÜBA'YA NASIL GİDİLİR?

Küba'ya Türkiye'den direkt uçuşlar bulunuyor. Bu uçuşlara bağlı olarak en uygun bileti seçerek gidebilirsiniz. Ucuz uçak bileti almaya yönelik hususlarla ilgili '' En uygun uçak bileti nasıl alınır?  '' haberimizi okuyabilirsiniz. Avrupa, Amerika ya da Kanada üzerinden buraya aktarma da yapabilirsiniz. Ortalama olarak 15 saat süren bir yolculuktan sonra Küba'ya ulaşabilirsiniz. 

KÜBA'DA NE KADAR PARA HARCANIR?

Küba'ya en uygun uçak bileti alacağınız tarihe göre farklılık göstermekle beraber 4 bin ile 5 bin civarında bulunuyor. Bu turunuzda harcayacağınız ilk para olduğundan uçak bileti alırken ucuz bilet almaya özen göstermelisiniz. Vize için de kişi başı ortalama 200 tl ücret ödeyebilirsiniz. Otel için ise iki kişilik odada 7 gece kalmak için ortalama bir 350 dolar ödeyebilirsiniz. Bunun için uygun otel de tercih edebilirsiniz. Bu konu sizin bütçenize göre değişir. Ortalama olarak bir Küba gezisinde en az harcanacak para ise yol, otel, gezi, vize dahil 2 bin Dolar civarıdır. 

KÜBA VİZESİ 

Küba vizesi turistik amaçlı alındığında tek giriş hakkı verir ve bu vize ile 30 gün kalabilirsiniz. 30 günün sonunda ülkeden çıkışınızı yapmanız gerekmektedir. Ancak süreyi uzatmak isterseniz yeniden Küba vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Bordo pasaport sahibi kişiler Küba'ya girebilmek için vize almalıdır. Siyah, Gri ve Yeşil pasaport sahipleri ise 180 günde 90 günü geçmemek koşulu ile vizesiz olarak buraya seyahat edebilirler. 

Önerilen içerikPasaport nasıl alınır?

Küba vizesi almak çok kolay. Bu yönden gözünüz korkmasın. Ankara'daki Küba Büyükelçiliği'ne başvurunuzu yapabilirsiniz. Ülkeye giriş izni kağıdını alacaksınız pasaporta damga basılmıyor. Bir gün gibi kısa bir sürede elinize geçiyor bu vize kağıdı. 

KÜBA TURU

Küba turu hayatınızda bir kez yaşamanız gereken bir deneyim. Bir masal kitabı gibi olan ülkede gittiğiniz an gezinizin içerisinde fark ettiğiniz şey zamanın burada 1950'li yıllarda donmuş olduğunu düşünmeniz oluyor. Bu nedenle de Küba turu yapan herkes deneyimlerini çok güzel anlattığından buraya herkes gitmek istiyor. Küba turu yapacak olan kişiler ülkenin tüm detaylarını da bilmelidir. Bu detaylar yemekleri, gezilecek yerleri gibi genel geçer şeyler olduğu gibi nerede ne kadar zaman harcayacağınızı da önceden bilmek size verimli bir tur programı oluşturacaktır. 

Tüm güzel noktalarında keşfedilecek her adresi yazımızın detaylarında bulabilirsiniz. Unutulmaz bir Küba turu için programınızı çok iyi ayarlayın. 

KÜBA'DA YAŞAM 

Küba'da sosyalist bir yaşam var. Burada halkın hepsi eski evlerde yaşıyor. Yeni bina yapılmıyor ve halkın evini satması da yasak. Ayrıca arabalarını da satmaları yasak ki bu da burada arabaların turistik bir husus olarak kullanılmasına yol açmış. Aynı zamanda en fazla maaş 50 dolar civarında. Doktorlar en fazla maaşı alıyorlar. Bunun dışında çok fazla maaş verilmiyor. Yemek, su gibi temel ihtiyaçlar da devlet tarafından karşılanıyor burada. Halk büyük ölçüde rahat ve mutlu yaşamayı tercih ediyor ki daha fazlasını istemiyorlar. Çünkü kimsenin birikim ya da yatırım yapma gibi bir gayesi yok bu ülkede. 

Sokaklar her daim kalabalık ve müzikle çınlıyor. Herkes müzik yapmayı ve dans etmeyi çok seviyor. Aynı zamanda burada Türkleri ve Türkiye'yi de çok seviyorlar. 

KÜBA EKONOMİSİ 

Küba ekonomisini büyük ölçüde ürettiği tütün ve şeker kamışından sağlıyor. Bu ürünler için bu topraklar tam bir cennet bunu da sonuna kadar sağlıyorlar. Turunçgiller ve kahve de ülkenin Küba ekonomisine katkı sağlayan diğer ürünler. Ülke kendi gıda ihtiyacının yüzde 80 gibi bir kısmını ithalatla karşılıyor. Çin, Kanada, İspanya ve Hollanda'dan ithal etiği ürünler ile gıda pazarını yürütüyor. 

Başlıca ihraç ürünleri ise şeker ve nikel. ABD'nin 1959 yılından bu yana ambargo uyguladığı bir ülkedir.

KÜBA DEVRİMİ 

Sürekli sömürge altında bulunan ve şeker kamışı, tütün gibi ürünlerini dışarı kaptıran ülke 1959 yılında bir hareketle devrime tanıklık etti. Ardından da bağımsızlığını kazandı. 26 Temmuz Hareketiyle Fidel Castro önderliğinde yeni bir Küba hükümeti kuruldu. Günümüzde sosyalist komünist bir rejim benimseyen ülke hala Amerika tarafından ambargo altında. 

KÜBA DİLİ 

Resmi dil burada İspanyolca. Bunun sebebi de uzun seneler İspanyol sömürgesinde kalması. İngilizceyi çok bilen kimse yok. Bu yüzden burada bir rehberle gezmek daha iyi olacaktır. Turistik merkezlerde ve bazı otellerde İngilizce konuşulan kimselere rastlayabilirsiniz. Bu sizin rehbere olan ihtiyacınızı azaltır. 

KÜBA NÜFUSU

Küba 11,48 milyon nüfusa sahip, başkent Havana'da ise 2 milyondan fazla halk yaşamaktadır. Son yıllarda nüfusta düşüş görülüyor. Bunun sebebi ise burada ailelerin aynı evde yaşaması sebebi ile evlenen çiftler ya hiç çocuk yapmıyor ya da bir tane yapıyorlar. Bu da ülkenin nüfusunda dalgalanmaları en aza indiriyor.

KÜBA'NIN DİNİ İNANCI 

anayasada Küba'nın dini ile ilgili hiç bir madde yer almıyor. dini kurumların da devletle hiç bir ilgisi yok. Çok inanan olmasa da halkın büyük kısmı Katolik. Yüzde 5 oranında Protestan bulunuyor aynı zamanda. Küçük bir kısım ise Santeria dinine inanıyor.

Bu da ilginizi çekebilir; Adalar ülkesi Malta'da gezilecek 12 yer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL