Dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri listelendi

Gezginlerin en çok merak ettiği şeylerin başında, dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri de geliyor. Zira gezmek maliyetli bir hobi olduğu için bu noktada hesap yapabilmek, gezebilmenin en önemli imkanlarından biri. İngiliz araştırma şirketi tararfından hazırlanan istede en ucuz ve en pahalı şehir ve ülkeler açıklandı.

Dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri listelendi
Dünyanın en ucuz ve en pahalı şehirleri listelendi
GİRİŞ 21.02.2020 11:26 GÜNCELLEME 21.02.2020 16:14 KAYNAK AA, HABER7

İngiliz Economist Intelligence Unit dergisi, dünyanın en pahalı ve en ucuz şehirlerinin listelerini yayınladı. Her yıl geleneksel olarak yayınlanan listede bu yıl birinciler adına bir ilk yaşandı.

 

 

Araştırma şirketi Economist Intelligence Unit'in "En Pahalı ve en ucuz şehirler 2019" raporuna göre, Paris, Hong Kong ve Singapur en pahalı kentler listesinde ilk sırada yer aldı.

EN UCUZ ŞEHİRLER'DE İLK 10

Economist Intelligence Unit'e göre, en ucuz şehirler de sırasıyla Caracas, Şam, Taşkent, Almatı, Bangalore, Karaçi, Lagos, Buenos Aires, Chennai ve Yeni Delhi oldu.

 

 

EN PAHALI ŞEHİRLER'DE İLK 10

En pahalı şehirler sıralamasında da birinciliği Paris, Hong Kong ve Singapur paylaşırken, listenin devamında sırasıyla Zürih, Cenevre, Osaka, Seul, Kopenhag, New York, Tel Aviv ve Los Angeles bulunuyor. 

Listeye Avrupa'dan dört kentin girmesi dikkat çekti. Araştırma, 133 şehirde ekmek gibi en fazla tüketilen temel besin maddeleri ile ihtiyaçların fiyatları üzerinden yapılıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL