Yurt dışında muhafazakar tatil nerede ve nasıl yapılır?

Günümüzde tatiller, çeşitli alternatifler sunuyor. Kimileri kalabalıklar içinde tatil yapmayı tercih ederken kimileri de tercihlerini izole olmaktan yana kullanıyor. Bu noktada "İslami tatil" muhafazakar ailelerin isteklerine yanıt veriyor.

Yurt dışında muhafazakar tatil nerede ve nasıl yapılır?
Yurt dışında muhafazakar tatil nerede ve nasıl yapılır?
GİRİŞ 14.06.2021 17:13 GÜNCELLEME 14.06.2021 17:13 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tüm yılın yorgunluğunu atmak, stresten uzak bir dönem geçirmek için huzur verici bir tatile çıkmak herkesin hayalidir. Günümüzde tatiller, çok çeşitli alternatifler sayesinde daha konforlu hale getirilebiliyor. Yalnızca nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar verip planlarınızı ona göre yapmanız yeterli.

Tatil tercihleri kişiden kişiye değişiklik gösterir fakat özellikle muhafazakar aileler, tam anlamıyla istedikleri konforda ve mahrem alanları içerisinde özel bir tatil yapabilecekleri oteller bulmakta zorluk yaşayabiliyorlar. Gözden uzakta ama aynı zamanda popüler destinasyonlara seyahat etmek isteyen aileler için İslami tatil konsepti, keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. 

Muhafazakar tatil için yabancı turistler, yoğun olarak Türkiye'yi tercih ederken Türk vatandaşları da farklı ülkelere giderek yeni kültürler keşfetmeyi arzuluyor.

Yurt dışında en çok rağbet gören muhafazakar tatil rotaları arasında Fas, İspanya, Maldivler, Malezya, Bali ve Bosna Hersek bulunuyor.

MUHAFAZAKAR TATİL NEDİR?

Muhafazakar tatil, İslami değerlere uygun olarak havuzların ve spa merkezlerinin kadın ve erkeklere özel ayrı ayrı tasarlandığı, helal yiyecek ve alkolsüz içeceklerin sunulduğu, tatilcilerin ibadetlerini yerine getirebilecekleri mescidlerin yer aldığı helal otel veya helal tatil köylerinden meydana gelmektedir. Muhafazakar tatil konsepti, erkek ve kadınların yalnızca ayrı ayrı vakit geçirme anlayışı yerine özel hazırlanmış alanlarda ailelere bir arada bulunma imkanı da sağlıyor. Müslüman aileler, gözlerden uzakta fakat tüm imkanlara sahip olarak birlikte konforlu bir tatil yapabiliyorlar. 

İslami tatil, sadece Müslüman ülkelerde mi yapılır diye sorarsanız da elbette hayır. İngiltere, Fransa, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinden Tayland, Singapur gibi Asya ülkelerine kadar pek çok ülkede İslami değerlerinize uygun bir şekilde gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz. Hangi ülkelerde muhafazakar bir seyahat geçirebileceğinizi, daha kapsamlı olarak Halalbooking adresinden özel filtreleme seçeneklerini kullanarak onlarca rota ve otel arasından bulabilirsiniz.

YURT DIŞINDA NASIL MUHAFAZAKAR TATİL YAPILIR?

İslami değerlere uygun muhafazakar tatil yapmak isteyenler, konu yurt dışı olduğunda gerçek anlamıyla helal bir tatil geçirip geçiremeyecekleri konusunda tereddütler yaşayabiliyorlar. Turizm endüstrisinin gelişmesi ve küreselleşmenin de etkisiyle herkesin isteğine yanıt verecek seçenekler, Müslüman aileleri de mutlu eder hale geldi. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanında endişelenmeden yeni kültürler keşfederek helal tatilinizi yapabilirsiniz. 

Yurt dışında helal tatil konseptine uygun ülkelerden dünyanın önde gelen turistik cazibe merkezi Tayland'da rengarenk Asya sokaklarında dolaşırken başkent Bankok'da helal otelde konaklayabilirsiniz. Müslüman misafirlerin konforu düşünülerek tasarlanan helal otelde alkolsüz bir ortamda helal yiyecekler tüketerek günün belirli saatlerinde yalnızca kadınların kullanımına sunulan havuzda dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. İslami kurallara uygun bir tatil yaşarken UNESCO Dünya Kültürel Mirasları'nın yer aldığı Tayland'da birbirinden güzel, göz kamaştıran saray ve tapınaklarını da ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa'da ise hem eğlence amaçlı bir seyahat planlayıp hem de iş gezileriniz için muhafazakar anlayışa uygun yurt dışı turu yapabilirsiniz. İspanya'da Endülüs miraslarını ziyaret ederek helal konsept anlayışını, yalnızca konaklama bakımından değil İslami müzeleri ve eserleri keşfetmek için de değerlendirebilirsiniz.

Londra, Paris gibi Avrupa'nın lider şehirlerinde İslam eserler de sizleri bekliyor. Kültürel bir İslami tatil planı arıyorsanız Halalbooking adresinden hangi şehirlerde nasıl kültürel aktivitelere katılabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Kültür gezi rotaları için İspanya dışında Bosna Hersek, Fas, Roma ve Paris en çok tercih edilen muhafazakar tatil rotaları arasında yer alırken balayı ve yaz tatili için Bali, Malezya, Tayland, Dubai tercih edilen ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

YORUMLAR 3
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    islami otellerin fiyatları hiç islama uygun değil. Diger otellerin iki üç beş katı.
    Cevapla
  • Battal 4 yıl önce Şikayet Et
    fırsatçılıktan başka bir şey değil
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    ya hu kabak tadı verdiniz aklınız fikriniz eğlenmek. tabiki eğlenmek Müslümanında hakkı.Peygamber eefendimiz sav. komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor tatilde bol bol para harcayanlar kimden?
    Cevapla