Eskişehir'de virüse karşı önlem alındı

Tüm dünyaya hızla yayılan ve Türkiye'de de 5 kişide görülen koronavirüs Eskişehir'de birçok müzenin ve ziyaret yerinin geçici olarak kapatılmasına neden oldu. Türkiye virüse karşı aldığı erken tedbirlerle dünyada konuşulmaya devam ederken sadece uluslararası değil ulus içinde de bir takım önlemler alınmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Eskişehir'deki kısıtlamalar. İşte detaylar.

Eskişehir'de virüse karşı önlem alındı
Eskişehir'de virüse karşı önlem alındı
GİRİŞ 14.03.2020 11:17 GÜNCELLEME 14.03.2020 11:17 KAYNAK AA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında bazı müzeler ile hayvanat bahçesini ziyarete kapatma, eğitim kurslarına geçici süreyle ara verme kararı aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilan etmesiyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlığı için aldığı önlemleri genişletti.

ESKİŞEHİR'DE GEÇİCİ OLARAK KAPATILAN GEZİ YERLERİ

Bu kapsamda 14 Mart Cumartesi günü itibarıyla Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi, Canlı Tarih Sahnesi, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Masal Şatosu ve Hayvanat Bahçesi bünyesinde bulunan Eti Sualtı Dünyası ile Tropik Merkez geçici süreyle ziyarete kapatıldı.

Ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), kapalı spor merkezleri ve yüzme havuzumuzdaki tüm eğitimlere de geçici süre ara verildi.

Eskişehir'de gezilecek yerler içerisinde en çok ziyaretçi akınına uğrayan bu yerler her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Hafta sonlarında da yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan gezi yerlerinin tedbir amaçlı olarak geçici süre ile kapatılması olası yayılma durumunu engelleyecek. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL