Ailecek evden çıkmadan gezebileceğiniz sanal müzeler

Pandemi nedeniyle kalabalıklara girmek istemeyen ama keşfetmekten de uzak kalamayanlar için online müzeler, evde keyifli vakit geçirmeyi sağlıyor.

Ailecek evden çıkmadan gezebileceğiniz sanal müzeler
Ailecek evden çıkmadan gezebileceğiniz sanal müzeler
GİRİŞ 29.10.2021 13:56 GÜNCELLEME 29.10.2021 13:56 KAYNAK HABER7
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün aktivitelere engel olması en çok seyahat severleri etkiledi. Virüs nedeniyle endişe duyanlar fakat kendilerini seyahat etmekten de alıkoyamayanlar için online gezilen müzeler ve turistik alanlar, imdada yetişti. Kapılarını sanal dünyaya açan müzeler sayesinde ailenizle beraber eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Müzeleri bizzat gezerek, o atmosferi solumak kadar keyif verici olmasa da teknolojinin sağladığı imkanlardan faydalanarak koronavirüs tehlikesinden uzak dünyanın en güzel müzelerini online gezme fırsatı sizi bekliyor.

İşte online gezilebilen dünyanın en güzel müzeleri...

LOUVRE MÜZESİ- FRANSA

Fransa'nın sembol haline gelmiş turist cazibelerinden bir tanesi olan Louvre Müzesi'ni isteseniz dahi kapalı olması nedeniyle ziyaret edemezsiniz. Dolayısıyla müzeyi bu dönemde yalnızca online olarak gezebilirsiniz. Dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip Louvre Müzesi'nde Leonardo De Vinci, Michelangelo, Raphael, Rosso'nun eşsiz resimlerini, Antik Mısır koleksiyonu tüm detaylarına kadar görebilirsiniz. Louvre Müzesi'nin yeni bölümlerinden biri olan İslam Eserleri koleksiyonunu da mutlaka görmelisiniz.

Louvre Müzesi'ni online ziyaret etmek için tıklayınız...

METROPOLİTAN MÜZESİ- ABD

Newyork'un ve dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzelerinden biri olan Metropolitan Müzesi, online olarak ziyaret edebileceğiniz müzeler arasında. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan, Roma dönemlerine ait eserlerle birlikte Vincent Van Gogh'un çalışmalarını da görebilirsiniz. 

Metropolitan Müzesi'ni ziyaret etmek için...

MACHU PICCHU- PERU

Bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş İnka Antik Şehri Machu Picchu, dünyanın yedi harikasından biri olarak kaydedilmiştir. And Dağları'nın zirvesinde yer alan antik şehir ulaşılması çok güç yollara sahip. Yalnızca virüs nedeniyle değil zirvenin zor yollarını aşmak istemiyorsanız da Machu Picchu'yu online olarak keşfedebilirsiniz.

Machu Picchu online ziyareti için...

VAN GOGH MÜZESİ- HOLLANDA

Amsterdam'ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olan Van Gogh Müzesi, Vincent Van Gogh'un hayatı boyunca yaptığı resimler de dahil olmak üzere taslak çizimlerini de görebileceğiniz çok özel bir müze. Hem çılgın hem de dahi olarak adlandırılan Van Gogh'un eserlerinin yanı sıra diğer ressamların da eserlerini görebilirsiniz.

Van Gogh Müzesi online ziyareti için...

 DALİ MÜZESİ- İSPANYA

Sürrealist ressam Salvador Dali'nin alışılmışın dışında eserlerinin sergilendiği ve Dali'nin bu ilginçliğine atıfta bulunurcasına bir mimariye sahip olan Dali Müzesi, bizzat ressamın kendisi tarafından kurulmuştur. Bina aynı zamanda Dali'nin henüz 14 yaşındayken ilk sergisini açtığı tiyatro binası olarak biliniyor. 

Dali Müzesi online tur için...

PİRAMİTLER- MISIR

Yüzyıllar boyunca gizemli olarak kabul görmüş, arkeologlar tarafından hala incelemelerin yapıldığı Piramitler dünyanın yedi harikasından biri olarak hemen hemen herkesin seyahat listesinde yer alıyor. Koronavirüs sebebiyle evlere kapandığımız şu günlerde piramitlerin en büyük ve eskisi Keops Piramidi'ni online olarak koltuğunuzda çayınızı yudumlarken gezebilirsiniz.

Piramitler online tur için...

KOLEZYUM- İTALYA

İtalya'nın ve dünyanın en önemli tarihi miraslarından biri olan Kolezyum, yaklaşık 2 bin yıl gibi çok eski bir tarihe sahip. Dünyanın en kalabalık ve turist çeken yapılarından biri olmasına rağmen koronavirüs etkisiyle bugünlerde boş kaldı. Roma gladyatörlerinin  güç gösterisi yaptığı bu dev arenayı evinizden gezebilirsiniz.

Kolezyum online tur için...

VATİKAN MÜZESİ- VATİKAN

Kolezyum'dan söz etmişken İtalya turlarının olmazsa olması Vatikan'ı da online turunuza eklemeden geçmeyelim. Vatikan Sarayı'nın 1400 oda, şapel ve galerilerini bir güne sığdırmak zor fakat bilgisayar başında kontrol sizin elinizde dolayısıyla istediğiniz sürede tüm müzeyi gezebilirsiniz.  

Vatikan Müzesi online tur için...

 

ULUSAL SANAT GALERİSİ- ABD

ABD Kongresi tarafından kurulan Ulusal Sanat Galerisi, iki binden fazla heykel, tablo ve sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca galeride zarafetiyle göz kamaştıran İtalyan porselenlerini de görebilirsiniz.

Siteyi ziyaret etmek için...

ULUSAL MODERN VE ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ- GÜNEY KORE

Teknoloji devi ülkelerden biri olan Güney Kore'den online hayata ayak uydurmaması beklenemezdi. Kore'nin modern ve çağdaş sanatını bir arada ziyaretçilere sunan Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi'nde uluslararası sanat eserlerini de bulabilirsiniz.

Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi'ni gezmek için...

SAKIP SABANCI MÜZESİ- TÜRKİYE

Sakıp Sabancı Müzesi, hat ve resim koleksiyonuyla nadide eserler barındıran özel bir sanat müzesi. Atlı Köşk olarak bilinen binada yer alan eserleri 360 derece olarak kendi internet sitesinden gezebilirsiniz. 

Emirgan arşivinin de yer aldığı muhteşem koleksiyonu görmek için tıklayınız...

OYUNCAK MÜZESİ- TÜRKİYE

Yalnızca yetişkinler için değil okulların tatil olduğu şu günlerde çocuklarınızla da keyifli vakit geçirebilmeniz için Oyuncak Müzesi'nin sanal turunu tercih edebilirsiniz. Sunay Akın'ın yirmi yıl boyunca kırktan fazla ülkeden satın aldığı tarihi oyuncaklar, çocukların çok hoşuna gidecek.

Oyuncak Müzesi'ni keşfetmek için...

VAN AKDAMAR KİLİSESİ- TÜRKİYE

Van'ın muhteşem manzaralara sahip Akdamar Adası'nda bulunan bu tarihi kiliseyi 360 derece turla ziyaret edebilir aynı zamanda adanın etrafında sandal turuna çıkmış gibi çevreyi de gözlemleyebilirsiniz.

Van Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi turu için...

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ- TÜRKİYE

Gerçek anlamda Türk müzeciliğinin ilk kuruluşu diyebileceğimiz Harbiye Askeri Müzesi, 1453'te İstanbul'un fethinden itibaren toplanan değerli savaş silahları ve araç gereçlerinin koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Bir zamanlar İstanbul'un fethi sırasında gemilerin karadan yürütülmesine sebep olan boğaza gerilen devasa zincir de Harbiye Askeri Müzesi'nde bulunuyordu.

Harbiye Askeri Müzesi'ni ziyaret etmek için...

EFES MÜZESİ- TÜRKİYE

Türkiye'nin sahip olduğu kadim tarihin en önemli miraslarından biri olan Efes, her yıl yerli yabancı yüz binlerce turisti ağırlıyor. Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, Priapos heykeli, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsis heykeli, çeşitli mitolojik tanrı heykelleri ve Sokrates başı bulunan Efes Müzesi, Antik Çağ yaşamına ışık tutuyor. Evde kaldığınız şu günlerde Efes Müzesi'ni onlşne olarak gezebilir ve her eserin üzerine tıklayarak eser hakkında detaylı bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Efes Müzesi'ni gezmek için...

GÖBEKLİTEPE- TÜRKİYE

Yalnızca Türkiye'nin değil tüm dünya için büyük bir öneme sahip olan Göbeklitepe, tarihin sıfır noktası ya da başlangıç  noktası olarak kabul ediliyor. Dünyanın ilk tapınağının bulunduğu Göbeklitepe'de hala çalışmalar devam ederken bu eşsiz tarihi eseri ziyaret etmeniz de mümkün. Şimdilik online olarak evinizden Göbeklitepe'yi gezebilseniz de koronavirüs tehlikesi geçtikten sonra örenyerini bizzat ziyaret ederek mükemmel tarihi solumanızı tavsiye ederiz.

Göbeklitepe'yi online gezmek için tıklayınız...

TÜBİTAK KONYA BİLİM MERKEZİ- TÜRKİYE

Yaklaşık 100 000 m2'lik bir arazide; 26 250 m2'lik kapalı alanı ve yeşil alanlarıyla gerçek bir cazibe merkezi olan Konya Bilim Merkezi, gerçekleştirilmesi zor bir mimari tasarımı hayata geçirerek yeni nesilleri hedeflerine ulaşabilmek için cesaretlendiriyor. Özellikle gezegen evi ve laboratuvarlarıyla çocukları bilime yönlendiren bu merkeze bayılacaksınız.

MİNİATÜRK- TÜRKİYE

Türkiye'nin gelmiş geçmiş tüm kültür miraslarının bir arada toplandığı Miniatürk'te tüm Anadolu'yu karış karış gezmiş gibi hissedeceksiniz. Karantina olmasa dahi tüm bu güzellikleri görmeye imkanı olmayanlar için Miniatürk, çok özel bir fırsat. Minik bir Türkiye içerisinde gezmek çocuklarınızı da bu yerlere gitmeden önce bilgilendirmek için yararlı olabilir.

PANORAMA 1453 TARİH MÜZESİ- TÜRKİYE

Panorama 1453 Tarih Müzesi'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi panoramik olarak anlatılmaktadır. Ses efektleri ve görüntülerle savaşı bizzat yaşatan bu müzede top sesleri, Mehter Takımı'nın ve Osmanlı atlarının kişnemesinin efekt olarak verilmesiyle kendinizi tarihte yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ- TÜRKİYE

Gaziantep'te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi, sanat tarihçilerinin ve tarih severlerin hayranlık duyduğu bir müzedir. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma, sahip olduğu desen desen mozaiklerle göz kamaştırırken Geç Antik Dönem kiliselerine, Erken Süryani ve Hristiyan ikonografisine ait örnekleri de içerisinde barındırıyor. Müzede mozaiklerin dışında Roma Dönemi’ne ait heykeller, sütunlar ve çeşmeleri de müzede görebilmek de mümkün.

GEORGIA AKVARYUMU- ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nde Atlanta'da halka açık bir akvaryum olan Georgia Akvaryumu, online olarak da tüm dünyayla buluşuyor. 500 türde 100 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Georgia Akvaryumu'nda dört genç balina köpek balığı, dört beyaz balina, on bir şişe burunlu yunus ve dört manta ray en ilgi çeken misafirlerin başında geliyor. Özellikle çocukların çok seveceği bu akvaryumu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

QUEEN ELIZABETH PARKI- UGANDA

Afrika'da safari turuna katılmak hemen herkesin hayalidir fakat bazılarının buna cesareti bazen de vakti olmayabilir. Hazır evde yeni yerler keşfetmeye alışmışken bir sanal safari turuna katılmayı da deneyebilirsiniz. Kavurucu sıcaklarda Uganda'da aslanlar ve zürafaları izleyerek uçsuz bucaksız çayırlarda gerçek bir safariye katılıncaya kadar karantina günlerinde sanal turu değerlendirebilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanal tur olmaz olsa olsa sanal film olur. O bile insanı sıkar.
    Cevapla
  • kırgın vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Site dolandırıcılığı ile karşı karşıya kalmayalım sonra neyin şartlarını kabul ettiriyor Bi işi şartsız şurtsuz yapın Bi kerede.
    Cevapla
  • Abd 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya müze değildir. Resmî kaldırın.
    Cevapla