Evdekal: Çocuklar için internette gezilebilen hayvanat bahçeleri

Koronavirüs nedeniyle uygulanan "Evdekal" hareketi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kapsamlı olarak gerçekleştiriliyor. Evde, oturduğunuz yerden gezmenizi sağlayacak içeriklere bugün çocuklar için bir eklemede bulunduk, intenet üzerinden gezilebilen ve canlı olarak izlenebilen havanat bahçelerini yazdık. Hadi gelin hep birlikte hayvanat bahçelerini gezelim, pandaları,ve penguenleri birlikte izleyelim.

Evdekal: Çocuklar için internette gezilebilen hayvanat bahçeleri
Evdekal: Çocuklar için internette gezilebilen hayvanat bahçeleri
GİRİŞ 01.05.2020 13:17 GÜNCELLEME 01.05.2020 13:17 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Bu dıoğrultuda salgının daha çok yayılmasını önlemek adına global bir önlem olarak uygulanan "Evdekal" hareketi herkesin evlerine çekilmesine neden olurken, evde yapılabilecek aktiviteleri de popüler hale getirdi.

 

 

"Evdekal" serisi kapsamında hazırladığımız içeriklerin yenisinde çocuklar için eğlenceli yerleri canlı olarak gezme, izleme olanağı olan destinasyonları ele aldık. 

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN ONLİNE EĞLENCELİ DESTİNASYONLAR

Çocukların ilgisini çekecek, onlara hitap eden eğlenceli yerleri listelediğimiz bu yazımızda hayvanat bahçeleri ile tematik parkları inceledik. Dünyanın dört bir yanındaki destinasyonları bir araya getirdiğimiz listemizde kendinizi virüs salgını tüm dünyayı etkiliyor. Salgından korunmak için evinde kalan aileler ve çocuklar için internet üzerinden gezilebilecek hayvanat bahçeleri ve akvaryumları araştırdık. Çocuklar penguenler ile pandaları izlerken, Disneyland'ın eğlenceli dünyasına girebilir. 

İşte çocuklar için evde kalmayı keyifli hale getirecek internet üzerinden gezebileceğiniz hayvanat bahçeleri ve tematik parklar

- Edinburgh Hayvanat Bahçesi

Birleşik Krallığın en nadide hayvanlarına ev sahipliği yapan bu devasa hayvanat bahçesi her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Koronavirüs nedeniyle oraya gidebilmek bir süre maalesef olanaksız, ancak kendi sitesi üzerinden istediğiniz vakitte izleyebilirsiniz.

Aralarında penguen, koala, kaplan gibi pek çok yabani hayvan bulunan Edinburgh Hayvanat Bahçesi'ne kurulu kamera sistemi ile bu hayvanları canlı olarak seyredebilirsiniz.

Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nin canlı yayın sistemine buraya tıklayarak ulaşabilir, hayvanların renkli dünyasına ortak olabilirsiniz.

- Ouwehands Hayvanat Bahçesi

Hollanda'nın Utrecht eyaletindeki Rhenen'de bir hayvanat bahçesi olan Ouwehands, pandaları, ve kutup ayıları ile dikkat çekiyor. Ouwehands Hayvanat Bahçesi'nin sevimli sakinlerini izlemek için buraya tıklamanız yeterli.

- Bursa Hayvanat Bahçesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvanat bahçesi de online olarak gezme imkanı bulunan tesislerden biri. İçerisinde penguenden habeş maymununa, su kuşlarından afrika savana temasına kadar pek çok canlıya ev sahiliği eden bu yer de 7/24 canlı olarak izleyebileceğiniz hayvanat bahçelerinden.

Bursa Büyükşehir belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin sakinlerini izlemek için buraya tıklamanız yeterli.

- Atlanta Hayvanat Bahçesi

Koronavirüs nedeniyle Atlanta Hayvanat Bahçesi online ziyaret edilebilen hayvanat bahçelerinden oldu. Atlanta Hayvanat Bahçesi Yönetimi canlı yayınını "Corona virüs salgınının tüm hayatımıza temas ettiği bir dönemde, dünyanın dört bir yanındaki insanların PandaCam'de sevinç bulmasından gurur duyuyoruz” diyerek paylaşırken, çokça izlenen yayınlarda özellikle pandalar çocukların gözdesi oldu.

Hayvanat bahçesindeki pandaların oyunlarını, beslenme saatlerini ve gün içinde neler yaptığını canlı olarak buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

- Houstan Hayvanat Bahçesi

Koronavirüs'ün yayılmasını yavaşlatmak için Houston Hayvanat Bahçesi de kapılarını üç haftalığına kapattı. Aynı zamanda Houston Hayvanat Bahçesi, kameralarını online ziyaretçileri için açtı. Özellikle küçüklerin gözdesi olan Houstan Hayvanat Bahçesi'nin canlı yayınında ziyaretçiler filler, zürafalar, goriller, şempazeler ve gergedanları görebiliyor.

Hayvanat bahçesinin yayınına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Monterey Bay Akvaryumu

Hayvanat bahçelerinin yanı sıra Akvaryumlar da canlı yayın ile ziyaretçilerine sitelerini açtı. Online platformları üzerinden web kameralarıyla canlı yayın yapan Kalifornia'da bulunan Monterey Bay Aquarium'unda su samuru, denizanası, köpekbalığı, penguenlerden oluşan sakinlerinin hayatlarını canlı olarak yayınlıyor.

Buraya tıklayarak hepsi birbirinden eşsiz deniz canlılarının günlük yaşamlarını izleyebilirsiniz.

- Pasifik Akvaryumu

Pasifik Akvaryumu penguen, tropik resifler, köpekbalığı, deniz analarından oluşan sakinlerinin hayatlarını canlı olarak yayınlıyor. Canlı yayına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Disneyland

Çocukların hayali, eğlence merkezlerinin en keyiflisi Disneyland da Koronavirüs nedeniyle kapatılan tesislerden. Tesisin sanal turları da internette en çok aratılan ve gezilen yerlerden geliyor. Çocuklar için bir süre daha, en azından Koronavirüs gidene kadar gezmesi pek mümkün değil anak sanal tur ile bunu gayet güzel yapabilirsiniz.

Disneyland'ın sanal turunu buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

- Online hayvanlar alemi 

Hayvanlar aleminin gizemli ve keyifli dünyasına evde kaldığınız süreç boyunca internetten yapılan canlı yayınlar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayarak pek çok hayvanın yaşam alanına kurulmuş kameralardan günlük yaşantısını takip edebilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR 1
  • Nalan Öztürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çok iyi olmuş evden çıkmadan hayvanat bahçelerini gezebileceğiz. Önceden biletalldan biletimizi alıp şehir bile değiştitirdik güzel bi hayvanat bahçesi için böyle çok daha rahat.
    Cevapla