Evinizden Mars'a ayak basmak mümkün

Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde evde kendi karantinalarını oluşturan herkes, sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde yeni yerler keşfetmeye ve farklı aktiviteler deneyimlemeye çalışıyor. Online olarak gezilebilen bu yerler arasında Mars da yerini aldı ve artık Mars'ı ücretsiz olarak ziyaret etmek mümkün.

Evinizden Mars'a ayak basmak mümkün
Evinizden Mars'a ayak basmak mümkün
GİRİŞ 20.04.2020 10:17 GÜNCELLEME 20.04.2020 10:17

Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına almasıyla sokaklar, camiler, müzeler, sinemalar ve daha pek çok yer boş kaldı. İnsanların kendilerini izole ederek evde kendi karantinalarını oluşturması hayatı neredeyse durdu. Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde evde kalmaya devam eden herkes, yeni yerler keşfetmeye ve farklı aktiviteler deneyimlemeye çalışıyor. Yeni yerler keşfetmek için ise online ziyaret edilen müzeler, kütüphaneler, saraylar ve sanal gerçekliğin ulaşabildiği daha pek çok yer tercih ediliyor. 

 

 

Teknoloji sayesinde dünyanın dört bir yanından canlı yayınlar yapılarak uzaklar yakın edilirken keşifler, dünyanın dışına taştı. Sanal gerçeklik teknolojisi, oturduğunuz yerden Mars'a ziyaret imkanı sağlamaya başladı. 

Dünyadan ortalama 80 kilometre (352 milyon mil) uzaklıkta bulunan Mars'a daha önce gidiş- dönüş bileti 500 bin dolara alınabiliyordu. Fakat koronavirüsün de etkisiyle artık hiçbir ücret ödemeden evinizin konforunda Mars'a istediğiniz her an gidip gelebilirsiniz. 

NASA, Mars yüzeyinde Curiosity keşif aracıyla seyahat sağlayan simülatör sundu. Experience Curiosity ile keşif aracının gözünden Mars'a bakmak mümkün. Bu simülatör sayesinde Mars'ta dolaşabilir, merak ettiğiniz her köşesini keşfedebilirsiniz ve tüm bu keşifler tamamen ücretsiz.

Mars'ta keşif yapmaya başlamak için tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL