Bakanlık "Geçmişteki Sır" filmi için destek verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan, yönetmenliğini Raşit Görgülü'nün üstlendiği "Geçmişteki Sır" adlı film 1 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Bakanlık "Geçmişteki Sır" filmi için destek verdi
Bakanlık "Geçmişteki Sır" filmi için destek verdi
GİRİŞ 30.11.2017 09:21 GÜNCELLEME 30.11.2017 09:53

Bosna Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan filme ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Raşit Görgülü, filmin seyirciye naif bir aşk hikayesi ile savaşın silinmeyen acılarını anlatacağını söyledi.

BOSNA HERSEK İÇİN YAPILAN EZBER BOZAN BİR FİLM

Görgülü, iddialı bir film yaptıklarını belirterek, "Bugüne kadar Bosna ile ilgili yapılan sıradan, herkesin bildiği hikayeler yerine film sıra dışı, ezber bozan bir anlatım diliyle seyirci ile buluşacak. Daha önce belgeselini yaptığım çocukların hikayesinden yola çıkarak, onların anlattıklarını birleştirip hikayeleştirdim. İrfan Saruhan hikayeyi senaryo haline getirdi. Yönetmen arkadaşlarım Vedat Demir ve Onur Kök ise hem hikayeyi yazarken, hem de senaryo aşamasında bize çok yardımcı oldular." dedi.

Çekimleri Bosna Hersek ve İstanbul'da 5 buçuk haftada tamamlanan film çekimlerinin zorlu geçtiğini anlatan yönetmen Görgülü, şöyle devam etti:

"Savaş sahneleri gerçek silahlar ve patlayıcılarla çekildi. Ayrıca Bosna Hersek'te kısa bir süre tehdit altında çalıştık. İllegal küçük mafya çeteleri haraç vermezsek çekimlerimizi durduracaklarını, daha sonra yerel çalıştığımız şirketler de daha fazla para vermezsek çalışmayacaklarını söyledi. Kısa bir süre içinde bu sorunlarımızı ortak yapımcımız Amira Kudumovic çözdü."

"Filmimi İngilizce çekerek tüm dünyaya ulaşmak istedim"

Filmin hazırlık sürecinin 2 yıl sürdüğünü kaydeden Raşit Görgülü, şunları aktardı:

"Bu filme çok iyi hazırlandım. Öncesinde 2 belgesel çektim Bosna'da. 2 yıl da masa başı çalışması yaptım. Uzun metraj yönetmenliğime görkemli bir başlangıç yapmak istiyordum. Bunun için bu kadar zor bir hikayeyi seçtim. Yabancı bir ülkede filmi İngilizce ve Boşnakça olarak çalıştım. Aslında deli cesareti ile giriştim bu filme. Zaten sinema da çok akıllı, mantıklı insanların çalışabileceği bir sektör değil, biraz deli olmak zorundasınız. Aslında amacım biraz sınırların dışına çıkmaktı ve bu sebeple filmimi İngilizce çekerek tüm dünyaya ulaşmak istedim."

GEÇMİŞTEKİ SIR

Dram türündeki filmde Serkan Şenalp, Natasha Petrovic, Emir Hadzihafizbegovic, Ufuk Bayraktar, Suzan Kardeş ve Haluk Piyes rol alıyor.

Filmin konusu ise kısaca şöyle:

"Bir fotoğrafçı olan ve ailesiyle yaşayan genç Ali, geçirdiği genetik bir rahatsızlık sonucu kendini Bosna Hersek’te, sıra dışı ve hüzünlü bir hikayenin içinde bulur. Bosna’yı hiç bilmeyen Ama burada geçmişine dair izleri arayacaktır. Bosna’da yaşamını sürdüren Hana ise onu bu yolculuğunda yalnız bırakmayacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması